Kjendisenes sommerbryllup:

- Jeg hylte et par ganger før jeg begynte å gråte

Ikke alle kjendiser gikk den tradisjonelle veien med bryllupet.

GIFT: Simen Staalnacke, Susanne Wergeland og Stian Thorbjørnsen har alle giftet seg - men ikke alle gikk den tradisjonelle veien. Foto: Sara Johannessen / Erlend Haukeland / Espen Solli
GIFT: Simen Staalnacke, Susanne Wergeland og Stian Thorbjørnsen har alle giftet seg - men ikke alle gikk den tradisjonelle veien. Foto: Sara Johannessen / Erlend Haukeland / Espen Solli Vis mer
Publisert

(Seoghør.no): Sommer betyr for mange bryllupssesong, og bryllup kan fort bety utdrikningslag.

Som seg hør og bør feiret en rekke norske kjendiser den store dagen, hvor de ble smidd i hymens lenker med sin elskede, med brask og bram.

Dette er hva norske kjendiser har sagt om den store dagen – og om festen i forkant.

Begynte å gråte

Programleder Susanne Wergeland (32) ble overrasket av venninnene en morgen i 2015. Det var plutselig duket for utdrikningslag.

– Jeg ante ingenting og hylte et par-tre ganger før jeg begynte å gråte. Det var verre å våkne morgenen etter, kjenne hvor dårlig form jeg var i, og komme på at jeg skulle på jobb som reporter på Lerkendal senere på kvelden, skriver Wergeland i en e-post til Seoghør.no.

Hun giftet seg med VG-journalist Atle Jørstad i 2015. Brudekjolen hennes var egendesignet og vielsen fant sted i Hemsedal kirke. Paret traff hverandre på Høgskolen i Oslo da de begge studerte journalistikk.

– Dette var den til nå beste dagen i mitt liv. Det beste minnet er det å sette seg i bilen med min mann etter vielsen for å kjøre av gårde til fotografering. Følelsen av at dette gikk bra, og nå skal vi gjøre resten av dagen sammen og bare kose oss, den var veldig befriende og god.

GIFT: Susanne Wergeland forteller til Seoghør.no at bryllupsdagen hittil er den beste dagen i hennes liv. Foto: Erlend Haukeland
GIFT: Susanne Wergeland forteller til Seoghør.no at bryllupsdagen hittil er den beste dagen i hennes liv. Foto: Erlend Haukeland Vis mer

Hva er ditt beste tips for å takle bryllupsnerver?

– Jeg hadde ikke mye nerver denne dagen, men det som generelt funker for meg er å gi meg selv en følelse av kontroll. Og det får jeg best med å gå gjennom alt i hodet og forberede meg godt. Da ser jeg ofte at det ikke er så mange steder særlig mye kan gå galt.

Ble overrasket med bryllup

Bryllupet til Stian «Staysman» Thorbjørnsen (35) var av den spesielle sorten. Han visste nemlig ikke om bryllupet på forhånd da han giftet seg med Tina Svestad i fjor vinter.

Rølpesangeren trodde at han skulle opptre i et tilfeldig bryllup, som en utfordring i TV 2-programmet «Senkveld». På kirketrappen i Fredrikstad, ventet kjæresten hans klar i brudekjole.

FRIDDE: Stian Thorbjørnsen fridde til kona på scenen under Se og Hørs kjendisgalla. Foto: Espen Solli
FRIDDE: Stian Thorbjørnsen fridde til kona på scenen under Se og Hørs kjendisgalla. Foto: Espen Solli Vis mer

Den tidligere «Paradise Hotel»-deltakeren forklarer til Seoghør.no at det var mye som plutselig skulle fordøyes.

– Det er høyt surrealistisk å våkne opp om morran og ikke vite at du skal gifte deg – og samme dag er du gift. Jeg ble nervøs da det gikk opp for meg. Det var mange inntrykk på en gang. Samtidig slapp jeg unna alt av planlegging. Jeg kom til dekka bord og følte meg veldig privilegert, sier han lattermildt.

To måneder tidligere hadde han fridd til samboeren under Se og Hørs kjendisgalla. Denne gangen var det ham selv som ble tatt på senga. Dermed ble det heller ikke utdrikningslag.

– Jeg venter fremdeles på at kompisene mine skal stable det på plass. Jeg er såpass skamløs at jeg har sagt til Katastrofe (Petter Kristiansen jour. anm.) at jeg blir skikkelig skuffa dersom det ikke blir utdrikningslag. Nå har det gått halvannet år, så hvis det ikke kommer på banen snart, får jeg arrangere det selv!

Shorts og sneakers

«Moods of Norway»-designer Simen Staalnacke (41) vekket oppsikt med antrekket da han giftet seg med Anne Berit Valla (32) for to år siden. Han avga nemlig løftet iført shorts og sneakers. Designeren husker godt synet av kjæresten i Kulturkirken Jakob i Oslo.

– Da jeg så Anne Berit komme ned kirkegulvet, ble jeg helt lamslått. Det var det fineste jeg hadde sett. Hun var utrolig fin. Det var en helt fantastisk følelse som jeg ikke hadde kjent på før.

SHORTS OG SNEAKERS: Simen Staalnacke valgte shorts og sneakers da han giftet seg med kona, Anne Berit. Foto: Sara Johannessen
SHORTS OG SNEAKERS: Simen Staalnacke valgte shorts og sneakers da han giftet seg med kona, Anne Berit. Foto: Sara Johannessen Vis mer

Hadde du bryllupsnerver?

– Ja, herregud. Jeg var supernervøs. Det er jo den største dagen i livet. Jeg skalv som et aspeløp da jeg gikk inn i kirka, men det roet seg da jeg så Anne Berit gå ned gangen. Jeg tror det er viktig å kjenne på den kriblingen og på hvor stort det faktisk er, sier Staalnacke.

Designerens beste tips for bryllupsdagen er å nyte det hele mens man kan – og at det bør tas mange bilder.

– Bryllupet var bare helt fantastisk, det var en magisk dag. Den går veldig, veldig fort, og er det alle sa til oss også, «du må huske å nyte dagen for det går så fort». Det er viktig at det blir tatt bilder, sånn at man kan «gjenoppleve» det senere.

Ble stoppet i tollen

I likhet med Wergeland kom utdrikningslaget som en stor overraskelse for Simen Staalnacke. Han hadde nettopp åpnet en «Moods of Norway»-butikk i Strømstad da han fikk øye på en snodig båt.

– Vi kjørte ned på kaia etter butikkåpningen, og så fikk vi øye en stor båt som var pyntet med ballonger og menn i matrosdrakt. Jeg sa til kompisene mine at «det er der vi skulle ha vært nå, det ser ut som tidenes fest!». Det jeg syntes at så ut som drømmefesten, visste seg å være kompisene mine. Det var søren meg bra. Det var helt fantastisk, helt utrolig morsomt.

OVERRASKET: Simen Staalnacke ble overrasket av kompisene med utdrikningslag. På vei hjem ble de stoppet i tollen. Foto: Privat
OVERRASKET: Simen Staalnacke ble overrasket av kompisene med utdrikningslag. På vei hjem ble de stoppet i tollen. Foto: Privat Vis mer

På vei hjem igjen til Oslo, ble kompisgjengen stoppet i tollen på grensa. Det gikk plettfritt for gjengen som hadde vært på båttur i tre dager:

– De skulle sjekke om vi hadde smuglet med oss alkohol, men vi hadde jo heldigvis drukket opp alt, så det var ingenting igjen. Vi svarte at de bare måtte huske på å si ifra om de fant noe, sier en flirete Staalnacke.

Forlovet i ti år

Blogger Marna Haugen (36), bedre kjent som «Komikerfrue» reiste utenlands da hun skulle bli smidd i hymens lenker med ektemannen, komiker Ørjan Burøe (43) som hun har sønnene Theodor (9) og Dexter (2) sammen med.

Paret hadde vært forlovet i ti år da de ga hverandre sitt ja ved Grand Canyon i Arizona. 36-åringen forteller til Seoghør.no at omgivelsene hun giftet seg i gjorde dagen komplett.

– Herregud! Jeg sto på Grand Canyon omgitt av ravner og giftet meg med min beste venn, forteller hun og legger til at paret fløy i helikopter over nasjonalparken etter vielsen.

Saken fortsetter nedenfor.

13 år sammen, 3 års bryllupsdag ❤️Elsker deg mer enn noen gang @orjanburoe ❤️

A post shared by komikerfrue (@komikerfrue) on

Til tross for at det krever mye planlegging for at bryllupsdagen skal gå knirkefritt, innrømmer bloggeren at hun ikke har noe dårlig minne fra dagen – utenom en tung jetlag.

– Alt gikk som det skulle, men jeg var i seng klokken 23 på grunn av jetlag, forteller hun.

Likevel er det én ting 36-åringen ønsker hun hadde gjort annerledes.

– I ettertid angrer jeg på at barna og vår nærmeste familie ikke fikk bli med på vielsen, sier hun til Seoghør.no

Viste rumpa

Utdrikningslaget skulle vise seg å være i ekte Vegas-stil. Med diskobuss gjennom Las Vegas´ gater, har bloggeren minner for livet fra hun ble drukket ut.

– Ørjan viste rumpa ut av vinduet fra diskobussen vi surfet rundt med i Las Vegas, forklarer hun og innrømmer at hun gjerne skulle ha slått seg mer løs selv.

– Jeg angrer på at jeg ikke dro den helt ut og strippa på strippestanga som var i bussen, forteller Haugen, men forklarer at hun fikk sjansen ved en senere anledning.

KOMIKER: På parets 10-årsjubileum giftet de seg. Her er de sammen på Se og Hørs kjendisgalla i 2015. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
KOMIKER: På parets 10-årsjubileum giftet de seg. Her er de sammen på Se og Hørs kjendisgalla i 2015. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

– Jeg gjorde det for så vidt på fest dagen etter bryllupet, så sånn sett har jeg ingenting jeg angrer på.

Fikk ikke se kjolen

Marna Hugen forteller til Seoghør.no at hun ikke fikk sove natten før bryllupsdagen, og at nervene spilte en stor rolle.

GA BLAFFEN: Marna Haugen vil gjerne appellere til kvinner i samme situasjon ved å vise fram fødselen på tv. Video: TV 2 Vis mer Vis mer

– Det var ikke dårlige nerver, men spenning. Det er dessverre en del av kaka.

Klassisk etikette er ofte at brudgommen ikke ser brudekjolen før bruden kommer ned midtgangen. Også Haugen hadde holdt kjolen hemmelig for ektemannen.

– Ørjan hadde ikke sett kjolen min og alt lå til rette for et megaøyeblikk idet vi fikk treffe hverandre før vielsen, sier hun.Videre forteller bloggeren at hun forsøkte å se positivt på nervene, og valgte heller å tenke på dem som gledesnerver før hun skulle gifte seg med sin beste venn.

LES OGSÅ: Ben Affleck viste frem sin nye flamme

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer