- Jeg husker jeg tenkte at «nå er jeg ferdig»

«Oppdrag Sognefjorden»-deltageren har sett døden i hvitøyet, men fortsetter å kaste seg ut fra fjellsider.

EKSTREMSPORT: Er det en fugl? Er det et fly? Nei, det er Tom Erik Heimen og Jokke Sommer i wingsuits. Draktene tas på før et fallskjermhopp, og hopperen kan komme opp i hastigheter på rundt 200 kilometer i timen. Foto: YouTube.com / NRK
EKSTREMSPORT: Er det en fugl? Er det et fly? Nei, det er Tom Erik Heimen og Jokke Sommer i wingsuits. Draktene tas på før et fallskjermhopp, og hopperen kan komme opp i hastigheter på rundt 200 kilometer i timen. Foto: YouTube.com / NRK Vis mer
SEHER.NO: Søndag er det premiere på dokumantarserien «Oppdrag Sognefjorden» på NRK, hvor tolv av Norges fremste ekstremsportutøvere reiser med båt innover Sognefjorden på jakt etter spennende eventyr og halsbrekkende stunts.

Tom Erik Heimen (35) fra Molde er en av deltagerne i TV-serien. 35-åringen er en av de mest meritterte basehopperne som finnes i verden, som også brenner for klatring, frikjøring på ski og friluftsliv med sønnen på 5 år.

Etter han ble pappa har basehopperen blitt mer bevisst på risikoen i sporten han driver med.

- Jeg tenker på at det er risikosport, og er bevisst på hva jeg gjør og tar bort elementer som gjør det farlig. En liten feil kan være katastrofalt.


- Jeg er bevisst på å ha det gøy, men gjør det på en trygg måte. Jeg føler jeg har mye mer kontroll når jeg er i wingsuiten enn når jeg sitter i bil på vinterglatte veier. Jeg er mer redd for det, innrømmer han til Seher.no.

I første episode av «Oppdrag Sognefjorden» møter vi forventningsfulle deltagere som møtes i Bergen for å oppleve sitt livs eventyr, og eldstemann i gjengen er alpinlegenden Lasse Kjus. Reisen begynner for alvor når de ankommer Sognefjorden, og de to basehopperne Tom Erik og Jokke overrasker mannskapet med et spektakulært basehopp.

Og til Seher.no innrømmer Tom Erik at han er redd hver gang han gjør halsbrekkende hopp.

- Jeg kjenner frykt når jeg hopper, men det gjør bare at jeg er mer skjerpet, hevder han.

Men 35-åringen har også fått kjenne farene med basehopp på kroppen. For ti år siden gikk det nesten galt da han var nær å falle 150 meter rett ned i bakken og dø da skjermen åpner seg feil vei.

- Jeg var rett og slett uheldig, og jeg var heldig jeg kom fra det uten en skramme. Jeg husker jeg tenkte at «nå er jeg ferdig». Så kom veggen mot meg.


Men plutselig så hang han bare der i løse luften. Skjermen hadde festet seg i et lite tre midt oppi fjellsiden.

- Jeg fikk en realitycheck, og det tror jeg var greit.

Nå gleder Tom Erik seg til å se seg selv og de elleve andre ekstemsportutøverne i «Oppdrag Sognefjorden» på TV.

- Det var en fin og god stemning hele turen, noe jeg tror kommer fram i serien. Det blir moro å følge med, og jeg tror folk kommer til å blir kjent med en fin gjeng.

«Oppdrag Sognefjorden» kan du se på NRK1
søndager klokken 20.25. Finn ditt favorittprogram i Seher.nos TV-guide her.
 
Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Pengene er ikke drivkraften   [obj:media:9425]