- Jeg husker ikke at jeg drepte Ari

Men Per Heimly er overrasket over at programserien ikke har skapt enda mer rabalder.

NOMINERT: Den spesielle NRK-serien «Ari og Per» kan komme til å vinne to «Gullruten»-priser i mai. Kameratene Per Heimly (t.v) og Ari Behn hadde en periode et anstrengt forhold - også i et tidligere liv... Foto: Per Heimly/ NRK
NOMINERT: Den spesielle NRK-serien «Ari og Per» kan komme til å vinne to «Gullruten»-priser i mai. Kameratene Per Heimly (t.v) og Ari Behn hadde en periode et anstrengt forhold - også i et tidligere liv... Foto: Per Heimly/ NRK Vis mer
SEHER.NO: Nå er endelig de nominerte til den gjeve TV-prisen «Gullruten» offentliggjort, og det nye NRK-programmet «Ari og Per» er nominert både til prisen for «Beste underholdningsprogram» og «Beste nye programserie».

Seher.no tok en prat med Ari Behns TV-makker og gode kamerat, kjendisfotograf Per Heimly (39) etter at nominasjonene var blitt avslørt.

- Nominert i to kategorier, hvordan føles det?


- Det føles bra det, det er sånn det skal være. Det er veldig kult. Det ville vært kjipt å ikke bli nominert, så det er jo et lite klapp på skulderen, sier Per Heimly til Seher.no.

I serien «Ari og Per» får man følge de spesielle opplevelsene til prinsessegemalen og fotografvennen når de oppsøker uvanlige miljøer og mennesker. Tospannet har blant annet inntatt Barcelonas underverden iført dameklær, slåss med en sigøynerkonge og besøkt det mannlige geishamiljøet i Tokyo.

- Å jobbe med programmet har vært veldig morsomt, intenst og slitsomt til tider. Men det er jo et fantastisk privilegium å få gjøre noe sånt, å få reise rundt i verden blant andre raringer. Og så har det gått veldig bra, det har ikke vært noen store uhell eller katastrofer, forteller Heimly til Seher.no.

- Ikke uvennskap heller?


- Nei, men det går en kule varmt noen ganger. Men det er jo sånn det skal være, egentlig.

«Den nye vinen»-vennene Behn og Heimly fikk for flere år siden et anstrengt forhold etter at Heimly solgte private bilder av kameraten til Se og Hør. Men for et par år gjenopptok de to kameratene kontakten, og NRK-serien har tilsynelatende styrket vennskapet.

- Det er veldig bra å jobbe med Ari, vi koser oss glugg ihjel. Vi er jo veldig på nett og det er jo kult å gjøre en jobb sammen med Ari da, forklarer Heimly.

- Men det er blitt rettet kritikk mot Ari etter at han uttalte at han hadde blitt drept av Per Heimly i et tidligere liv. Hva tenker du om den kritikken?

- Det er ikke noe han kan gjøre noe med. Det ligger jo tilbake i tid... Neida, men både jeg og Ari er vant til å få massevis av rare kritikker om ting og tang, så jeg synes egentlig det bare er bra at det blir litt debatt, sier Heimly.

- Tror du selv at du drepte Ari?


- Det husker ikke jeg i hvert fall. Men det var veldig mye mer som kom ut av munnen på han Ari, det var en én og en halv times seanse. Men på TV er det jo bare to minutter man får se. Det var interessant å høre på, forteller Heimly til Seher.no.


Den løsslupne fotografen er imidlertid overrasket over at den alternative TV-serien ikke har skapt større debatt. Men det skal fortsatt sendes flere episoder av programmet, så det kan nok ennå begynne å blåse kraftig rundt «Ari og Per».

- Jeg var egentlig forberedt på at kritikken skulle være enda større. Men det er jo ikke ferdig, det er tre morsomme programmer igjen. Men særlig den «snakker med de døde» regnet vi med at det kom til å bli litt rabalder rundt. Men det er jo en harmløs, koselig episode, egentlig, påpeker Heimly overfor Seher.no.

«Ari og Per» sendes på NRK1 fredager kl. 22.30. Se hele Seher.nos TV-guide her.

Spent på om den nominerte TV-serien går av med seieren i sine kategorier? Få med deg «Gullruten» på TV2 kl. 21.40 den 13. mai.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Her tar Ari kontakt med sin døde bestefar