- Jeg husker han ga meg juling

NRK-profil Yasmin Syed vokste opp med voldelig far.

DATTEREN: NRK-profil Yasmin Syed er mamma til 13-åringen Nayana. Her er mor og datter fotografert under smykkelanseringen til Camilla Prytz i Oslo i fjor. Foto: Geir Egil Skog
DATTEREN: NRK-profil Yasmin Syed er mamma til 13-åringen Nayana. Her er mor og datter fotografert under smykkelanseringen til Camilla Prytz i Oslo i fjor. Foto: Geir Egil Skog Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: I et intervju med Dagbladet forteller NRK-profilen Yasmin Syed (47) om sin tøffe oppvekst med en voldelig far.

- Jeg husker at han ga meg juling etter jeg hadde tisset på meg. Da var jeg fire år. Jeg har litt galgenhumor på det. Det må jeg ha. Jeg husker ikke nok til å være bitter, jeg husker bare den situasjonen. Mange blir sjokkert når jeg forteller om det. Jeg ser på det som det eneste minnet jeg har.

Faren var fra Guyana i Sør-Amerika, og døde da Yasmin bare var seks år. Foreldrene møttes i London, og Yasmin og hennes norske mor bodde der fram til de fikk beskjed om at faren var død. Så flyttet de til Vinje i Telemark, hvor NRK-profilen vokste opp med en søster og to brødre, skriver Dagbladet.

AKTUELL: Førstkommende mandag er Yasmin aktuell i NRK-serien «Hva har du i bagasjen?», hvor hun og datteren drar tilbake til Guyana for å oppsøke røttene på farssiden. Her med programleder Norman Mubashir (t.v.),og deltakerne Marcus Bailey og Elena Wiulsrud. Foto: Stella Pictures
AKTUELL: Førstkommende mandag er Yasmin aktuell i NRK-serien «Hva har du i bagasjen?», hvor hun og datteren drar tilbake til Guyana for å oppsøke røttene på farssiden. Her med programleder Norman Mubashir (t.v.),og deltakerne Marcus Bailey og Elena Wiulsrud. Foto: Stella Pictures Vis mer

Ble mobbet som barn

Selv er Yasmin alenemor til datteren Nayana (13).

Førstkommende mandag er Yasmin aktuell i NRK-serien «Hva har du i bagasjen?», hvor hun og datteren drar tilbake til Guyana for å oppsøke røttene på farssiden.

Hun har tidligere fortalt til Dagbladet at hverdagen ikke alltid var like lett da hun vokste opp i den lille bygda i Vinje i Telemark på 70-tallet.

- Jeg ble mobbet, men det interessante er at søsknene mine ikke ble det. I mine hobbypsykologstunder har jeg tenkt at det ikke hadde med bakgrunnen min å gjøre - som den var et tema.

- I stedet handlet nok mobbinga om at jeg hadde forferdelig god selvtillit. Jeg var kjempestolt over å være Yasmin og  de oppfattet meg kanskje som en obsternasig liten jævel. - jeg derimot oppfattet meg selv som utrolig sjarmerende. Så det hadde nok mer med at jeg stakk meg litt ut å gjøre, sier hun til Dagbladet.

Syed er utdannet innen musikk, dans og teater i USA, og har jobbet som kanalvert i NRK siden 1999. Hun har også jobbet som programleder for «Julemorgen» og «Dialektriket» på samme kanal.

LES OGSÅ: Yasmin Syed brukte alkohol som selvmedisinering

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer