Jorun Stiansen:

- Jeg hovnet opp helt til albuen

TV-profilen opplevde alle allergikeres største mareritt.

<strong>FIKK SJOKK:</strong> Den tidligere «Idol»-vinneren delte et heller uhyggelig innlegg på Instagram tidligere denne uka. Foto: Andreas Fadum / Privat
FIKK SJOKK: Den tidligere «Idol»-vinneren delte et heller uhyggelig innlegg på Instagram tidligere denne uka. Foto: Andreas Fadum / Privat Vis mer
Publisert

Jorun Stiansen (35) ble raskt en favoritt hos det norske folk etter at hun stakk av med seieren i sangkonkurransen «Idol» i 2005 - foran øynene på Tone Damli (31) som havnet på en knepen andreplass.

Etter hvert trakk imidlertid den blide dama fra Vennesla seg unna rampelyset - før hun gjorde comeback som deltaker i «Skal vi Danse» på TV 2 høsten 2017. Nå ser det ut til at artisten trives med å være tilbake i offentligheten - og på sin Instagram-profil oppdaterer 35-åringen til stadighet sine tilhengere med bilder fra hverdagen.

Tidligere denne uken var det imidlertid en heller uhyggelig opplevelse Stiansen delte på den kjente bildedelingstjenesten. Hun la nemlig ut et bilde av en kraftig oppsvulmet og hoven hånd.

<strong>SKREMMENDE:</strong> Jorun Stiansen opplevde nylig alle allergikeres største mareritt. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
SKREMMENDE: Jorun Stiansen opplevde nylig alle allergikeres største mareritt. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Det viste seg nemlig at den blide 35-åringen hadde fått en kraftig allergisk reaksjon etter at hun hadde blitt stukket av en veps. Det hele startet med at Stiansen skulle smøre seg med solkrem - og senere viste det seg at det var et vepsebol rett i nærheten.

- Jeg er allergisk mot en rekke ting, deriblant veps. Det går greit nå, men jeg hovnet skikkelig opp, sier Stiansen til Se og Hør om den skremmende opplevelsen.

<strong>STOR FORSKJELL:</strong> Det er stor forksjell på hendene til Stiansen etter at hun ble stukket av en veps. Foto: Privat
STOR FORSKJELL: Det er stor forksjell på hendene til Stiansen etter at hun ble stukket av en veps. Foto: Privat Vis mer

Oppsøkte ikke lege

Den blide dama fra Vennesla fikk en kraftig allergisk reaksjon, og forklarer at hun opplevde en ekstrem kløe på hele kroppen. Hun priser seg lykkelig for at hun ble stukket på hånden - og ikke andre steder, som for eksempel i nærheten av luftveiene.

- Hånda ble helt lilla. Jeg hovnet opp helt til albuen, sier Stiansen og omtaler den hovne hånden som «bollehånda».

<strong>HOVEN:</strong> 35-åringens hånd er tyelig hoven etter stikket. Foto: Privat
HOVEN: 35-åringens hånd er tyelig hoven etter stikket. Foto: Privat Vis mer
<strong>ALLERGISK REAKSJON:</strong> Jorun Stiansen er allergisk mot veps - slik så hånda ut etterpå. Foto: Privat
ALLERGISK REAKSJON: Jorun Stiansen er allergisk mot veps - slik så hånda ut etterpå. Foto: Privat Vis mer

Opplevelsen kom ganske overraskende på for Stiansen, som forteller at hun tidligere har reagert kraftig på mange typer bitt, deriblant klegg og mygg. Dette er imidlertid første gangen den tidligere «Idol»-vinneren opplever å bli stukket av en veps.

Artisten og TV-profilen avslører at hun dermed heller ikke var klar over at man skal ta brodden ut etter et vepsestikk - noe som ikke gjorde allergireaksjonen noe bedre.

- Så brodden satt i en stund, sier Stiansen lattermildt og fortsetter:

- Jeg er litt skeptisk til lege og medisiner, så jeg dro ikke på legevakten. Jeg tok saken i egne hender og kjølte ned hånda. Det klødde helt ekstremt, forklarer Stiansen.

Fikk kjerringråd på Instagram

På Instagram har 35-åringens følgere fått følge med på utviklingen etter stikket tidligere i uken, og heldigvis har hevelsen nå gått nesten helt ned. Stiansen forteller at hun fikk en enorm respons på «bollehånda» i sosiale medier etter stikket.

Den tidligere «Idol»-vinneren fikk også masse tips og kjerringråd av følgerne sine om hva som kunne hjelpe i den fortvilte situasjonen artisten var i.

- Det var en som ba meg stikke hånda i jorda, fordi jord skulle hjelpe. Andre ba meg skaffe en EpiPen (nødutstyr for allergiske reaksjoner, journ.anm.), men jeg er så overtroisk så det ble jeg bare redd, og ikke særlig betrygget av, sier Stiansen.

Hun fikk også en rekke andre tips, som å smøre hånden med kremer og aloe vera.

Camp kulinaris har premiere på ny sesong - og alt går ikke etter planen for kjendisene på kjøkkenet. Vis mer

Heldigvis slapp 35-åringen bare unna med skrekken, men opplevelsen har likevel satt en støkk i artisten - som kan røpe at det ikke blir noen turer i skog og mark med det første.

- Da skal jeg i så fall ha gummistøvler til langt opp på lårene, ler 35-åringen.

LES OGSÅ: - Jeg er kanskje homofil

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer