MORO: NRK-profil Siri Kristiansen liker tanken på å lede programmet med publikum til stede. Her med gjestene Ida Fladen, Jan Thomas og Hasse Hope. Foto: Jonas Jeremiassen Tomter / NRK
MORO: NRK-profil Siri Kristiansen liker tanken på å lede programmet med publikum til stede. Her med gjestene Ida Fladen, Jan Thomas og Hasse Hope. Foto: Jonas Jeremiassen Tomter / NRKVis mer

- Jeg horer meg til når jeg er på TV

Men NRK-kjendisen Siri Kristiansen blir aldri flau av seg selv.

SEOGHØR.NO: Torsdag er det premiere på den andre sesongen av «Rådet» på NRK3. Programmet er TV-oppfølgeren av radioversjonen «Lørdagsrådet» på NRK P3.

Programleder er Gullruten-nominerte Siri Kristiansen (35), som nok en gang har med seg et knippe kjendiser som skal diskutere seg frem til, og gi råd, til vanlige mennesker som trenger det.

I vårens første program får Siri besøk av programleder Ida Fladen (28), komiker Hasse Hope (27) og kjendisstylist Jan Thomas (47).

Til Seoghør.no innrømmer Kristiansen at det fortsatt er litt uvant å være på TV.

- Når jeg er på radio tenker jeg ikke at jeg er på radio, og når jeg er på TV tenker jeg ikke over at jeg er på TV. Men det er annerledes. Når jeg jobber radio kommer jeg ofte inn i studio i joggebuksa - fullstendig uforberedt. På TV prøver jeg i mye større grad å konsentrere meg, men jeg vet ikke hva jeg prøver å konsentrere meg om, sier hun til Seoghør.no.

Ekstra «pirrende» er det med vissheten om at opptakene gjøres med publikum til stede i salen.

- Man «horer» seg til litt. Fordi det er et publikum der. Ikke i forhold til TV-seerne, men i forhold til dem som er publikum der og da.

- På hvilken måte horer du deg til, mener du?

- Det hender jo at man merker en viss stillhet i salen av og til. Da slår min gamle standup-hjerne inn, og føler at den må si noe morsomt. Og hvis man da er stressa, sier man gjerne noe drøyt i form av banning eller noe som har med kjønnsorganer å gjøre. Rett og slett fordi man bare vil ha latter, innrømmer programlederen.

Siri liker å være åpen og ærlig, det legger hun ikke skjul på. Til KK har hun tidligere blant annet uttalt at hun fortsatt har til gode å ha en venninne som har henne som sin nummer én.

Til Seoghør.no forteller hun at hun aldri har angret på noe hun har sagt offentlig.

- Det er på en måte min oppgave i livet føler jeg. Jeg tror ikke det er noe jeg tenker, føler eller sier som ikke folk flest er enige i. Men det er ikke så mange som sier det høyt. Så på en måte er jeg med å normalisere det. Alle går rundt og tror de er så jævlig spesielle, men folk flest er nok ganske like.  Så jeg er veldig lite flau over noe i mitt eget liv. Da kan jeg like gjerne si det høyt, mener Siri.

«Rådet» har premiere på NRK3 torsdag klokka 21.25.

LES OGSÅ: - Ingen kjendiser bør føle seg trygge