- Jeg holdt på å miste meg selv

«X Factor»-stjernen Mohamed «Mo» Abdi Farah er klar for comeback.

PÅ SCENEN: «Mo» en av de mest populære deltagerene i talentkonkurransen «X Factor» på TV 2. Foto: Stella Pictures
PÅ SCENEN: «Mo» en av de mest populære deltagerene i talentkonkurransen «X Factor» på TV 2. Foto: Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: «X Factor»-stjernen Mohamed «Mo» Abdi Farah (21) var en av ungdommene som var tilstede under tragedien på Utøya i 2011.

Sangstjernen kom fra hendelsen med livet i behold, men kameraten Ismail «Isma Brown» Haji Ahmed  var blant de omkomne.

Karrieren til «Mo» fikk en bråstopp og alt var mørkt og tungt. Nå planlegger derimot sangeren et comeback.

- Jeg holdt på å miste meg selv og har kjempet en av mine største kamper. Og først nå, tre år senere har det begynt å bli bedre, sier Farah til VG.

Bestevennen Ismail var en av de 69 som ble drept på Utøya. Mo hoppet i sjøen sammen med flere andre AUF-ere og ble til slutt reddet opp av en redningsbåt.

- Selv om jeg ikke husker navnet på dem, vil jeg gjerne takke dem. Hadde det ikke vært for dem, hadde jeg ikke vært her i dag. Jeg var heldig. Jeg ble reddet, forteller sangeren til avisen.

Tidligere i 2011 var «Mo» deltager i talentkonkurransen «X Factor» på TV 2. Han var Norges nye publikumsfavoritt, turnerte med VG-lista, hadde platekontrakt i lomma og fikk drøssevis av frierbrev. Utøya forandret alt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer