- Jeg holdt på å jobbe meg i hjel

Det ble dramatisk da Jan Erik Larssen fikk angstanfall rett før sending.

PSYKISK SYK: – Jeg er glad jeg ble syk allerede som 39-åring. For nå har jeg fått skikk på livet mitt, sier Jan Erik Larssen.

 Foto: Espen Solli, Se og Hør
PSYKISK SYK: – Jeg er glad jeg ble syk allerede som 39-åring. For nå har jeg fått skikk på livet mitt, sier Jan Erik Larssen. Foto: Espen Solli, Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: – Jeg er genuint glad i andre mennesker og trodde jeg alltid måtte være like blid og hyggelig. Alle ville jo ha en bit av meg, og jeg klarte ikke si nei. Det endte med at jeg gikk rett i bakken, forteller «Broom Live»-programleder Jan Erik Larssen (44) til Se og Hør.

Etter den psykiske smellen måtte han ta fri et par måneder.

– I løpet av denne perioden tok jeg ikke én eneste telefon, og jeg åpnet heller ikke mailboksen, forteller han.

Ble akutt syk

I SALG NÅ: Les mer i Se og Hør, som er i salg nå.
I SALG NÅ: Les mer i Se og Hør, som er i salg nå. Vis mer

Det var tirsdag 24. november 2009 han kjente at noe var fullstendig galt. Tre minutter før han skulle på direkten på TV 2 med motorprogrammet Broom Live, ble han akutt syk.

Den populære programlederen fikk store problemer med å puste. Teamet rundt Jan Erik forsto alvoret da han ba dem gjøre klar et innslag i tilfelle han besvimte. Han klarte så
vidt å fullføre sendingen. Da programmet var over, kom reaksjonen.

– Jeg ble likblek i ansiktet, kaldsvettet, og hele kroppen ristet. Jeg kjente prikking ut i begge armene. Akkurat de samme symptomene som ved et hjerteinfarkt. Derfor bar det rett av sted til legevakten ved Bærum sykehus.

Les mer i Se og Hør, som er i salg nå.

Fikk advarsel av legen

Etter at de hadde undersøkt hjertet, sa legen: «Jan Erik Larssen, jeg kjenner godt til deg, for jeg bor også i Lier. Du har ikke hjerteinfarkt, men du har fått et panikkangstanfall.»

«Symptomene er de samme. Det er kroppens forvarsel om at du nå må roe ned. Tar du ikke kroppens signaler på alvor, så har du sikkert hjerteinfarkt neste gang du kommer hit!»

Saken fortsetter under bildet.

POPULÆR PROGRAMLEDER: Jan Erik Larssen har gjort suksess som programleder for bilprogrammet «Broom» på TV 2. Foto: TV 2
POPULÆR PROGRAMLEDER: Jan Erik Larssen har gjort suksess som programleder for bilprogrammet «Broom» på TV 2. Foto: TV 2 Vis merJan Erik takker kona Anne Cathrine (45) og barna Frida (18) og Oscar (13) for all støtten i denne tøffe perioden:

– Familien var til uvurderlig hjelp. Nå har jeg valgt å være åpen. Det er jo tross alt en viktig del av livet mitt, sier den populære programlederen, som nå har tatt seg et friår.

LES OGSÅ: - Jeg gikk i bakken

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer