Nominert til Gullruten 2020:

- Jeg heier selvfølgelig på mamma

Prisutdelingen ble utsatt tidligere i år. Nå avsløres ny dato - og de nominerte.

NOMINERT: Influenser Jørgine «Funkygine» Massa Vasstrand er Gullruten-nominert med familiens realityprogram «Funkyfam». Også hennes mor, Trude Vasstrand, er nominert - i kategorien «Årets deltaker». Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
NOMINERT: Influenser Jørgine «Funkygine» Massa Vasstrand er Gullruten-nominert med familiens realityprogram «Funkyfam». Også hennes mor, Trude Vasstrand, er nominert - i kategorien «Årets deltaker». Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I midten av mars kom beskjeden om at Gullruten utsettes som følge av coronaviruset. Prisutdelingen skulle etter planen ha funnet sted i Bergen allerede 9. mai, men slik ble det altså ikke.

Onsdag formiddag kommer imidlertid nyheten om at Gullruten har fått ny dato, og vil bli avholdt på Clarion Hotel Oslo den 19. juni.

Festkvelden ledes av Sigrid Bonde Tusvik og Morten Hegseth.

GLADNYHET: Sigrid Bonde Tusvik skal i år lede Gullruten med Morten Hegseth. Onsdag ble det kjent når. Foto: Espen Solli
GLADNYHET: Sigrid Bonde Tusvik skal i år lede Gullruten med Morten Hegseth. Onsdag ble det kjent når. Foto: Espen Solli Vis mer

Priser skal deles ut og tv-bransjen skal hylles. Blant de nominerte finner man flere kjente programmer, som «Farmen kjendis», «Kompani Lauritzen», «Camp Kulinaris», «I lomma på Silje», «Jan Thomas søker drømmeprinsen», «Førstegangstjenesten» og «Hvite gutter».

Se hele nominasjonslisten til Gullruten 2020 nederst i saken!

Mange flere programmer er nominert, men også tv-profiler kan stikke av med gjeve priser. Blant dem er Maren Teien Rørvik fra «Bølle til bestevenn», Else Kåss Furuseth fra «Else om barn» og Fredrik Solvang fra «Debatten».

Influenser Jørgine «Funkygine» Massa Vasstrand (30) er dessuten blant de nominerte, med familiens realityprogram «Funkyfam». Også moren hennes, Trude Vasstrand, er Gullruten-nominert - i kategorien «Årets deltaker».

VONDT: Emil og Silas Massa Vasstrand rundet nylig 40 000 abonnenter på youtube-kanalen «Funkytwins», og det ble feiret med en vond utgave av leken «Kongen befaler». Video: youtube/funkytwins / Rød Løper Vis mer

Til Se og Hør forteller Jørgine at hun er svært begeistret over nominasjonene:

- Det er veldig, veldig stas, både for oss og for produksjonsselskapet Salto. Jeg er veldig stolt på vegne av dem, det er en kjempeanerkjennelse. Og det er veldig morsomt at mamma er nominert som årets deltaker.

Den bortskjemte hunden Anton, kjent fra NRK-serien «Fra bølle til bestevenn», er faktisk nominert i samme kategori som Jørgines mor.

- Anton er veldig søt, og sikkert en hard konkurrent. Men jeg heier selvfølgelig på mamma, hun er drømmedama, understreker 30-åringen overfor Se og Hør.

- Med tung hjerte

- Vi er selvfølgelig lei oss for at vi ikke kan arrangere som vanlig den datoen vi har planlagt for. Det er lagt ned mye arbeid fra styret, produsent og TV 2 for å ha denne store feiringen av bransjen i mai, sa Styrelsen Gullrutens styreleder, Åse Kringstad, til Se og Hør i mars.

ÅRETS ØYEBLIKK: Da Tove og Bjørge Olsen dro på ferie til utlandet for første gang, hadde de «Charterfeber» på slep. Nå har de vunnet pris på «Gullruten». Video: TV3 Vis mer

- Sånn sett er det med tungt hjerte at vi avlyser, men vi kommer til å gjennomføre juryeringen uansett. På et senere tidspunkt vil vi annonsere vinnerne, men når og hvordan skal vi komme tilbake til, fortsatte hun.

Juryen skulle likevel fortsette sitt arbeid, uten fysiske møter. Utdelingen av Gullrutens Fagpris 28. april ble også avlyst.

ÅRETS PROGRAMLEDER: Det var en rørt Else Kåss Furuseth som møtte pressen etter at hun hadde vunnet kveldens første pris, «Årets Programleder», på Gullruten i Bergen. Det var tydelig at prisen betyr mye. Vis mer

Flere gladnyheter

Gladnyheten om at prisutdelingen nå skal arrangeres, kommer bare kort tid etter at også TV 2-programmet «Allsang på grensen» fikk klarsignal for sommeren. Programleder Katrine Moholt (46) la ikke skjul på at hun er veldig glad for at de får gjennomføre programmet. I år skal innspillingen flyttes noen hundre meter fra der den tidligere er blitt gjennomført, opplyste hun til Se og Hør.

- Det er så bra at vi får lage «Allsang på Grensen» i sommer også. Vi skal lage programmet med familier som publikum. Familier kan være sammen, også skal hver familie sitte med god avstand, fortalte hun.

Videre fortalte 46-åringen at det blir en mer intim setting i år enn de har hatt tidligere.

- Sommeren blir helnorsk med bare norske artister. Fredriksten Festning er fremdeles stedet, men vi har flyttet oss høyere opp, og får dermed en fantastisk utsikt over Halden by, fortsatte Moholt, og la til:

- Vi skal synge sammen med folket i år også, med artister som virkelig gleder seg til å opptre igjen etter uker uten kontakt med publikum.

TØFT: Det ble tøft for Lise Karlsnes under «Kompani Lauritzen» på TV 2. Video: TV 2 / Rødt Kort Vis mer

Dette er de nominerte til Gullruten:

Beste underholdningsprogram

«Maestro»

«Skal vi danse»

«Kongen befaler»

«Kåss til kvelds»

Beste konkurransedrevne reality

«Farmen kjendis»

«Kompani Lauritzen»

«71 grader nord, Norges tøffeste kjendis»

«Camp Kulinaris»

Beste reality

«Jorden rundt på seks steg »

«Jakten på kjærligheten »

«Jan Thomas søker drømmeprinsen »

«I lomma på Silje»

Årets deltaker

Anton fra «Fra bølle til bestevenn»

Andreas Bolset fra «Jakten på kjærligheten»

Trude fra «Funkyfam»

Kristoffer Lundin fra «Jan Thomas søker drømmeprinsen»

Beste humorprogram

«Vikingane»

«Førstegangstjenesten»

«Kongen av Gulset»

«Hvite gutter»

Beste dramaserie

«Heksejakt»

«Exit»

«22. juli»

«Beforeigners»

Beste skuespiller

Simon Berger fra «Exit»

Ane Skumsvoll fra «22. juli»

Øyvind Brandtzæg fra «22. juli»

Ingrid Bolsø Berdal fra «Heksejakt»

Beste birolle

Hamza Kader fra «22. juli»

Bjørn Hallgeir Myrene fra «Vikingane»

Gard Skagestad fra «22. juli»

Sara Khorami fra «Heksejakt»

Beste dokusåpe

«Fotobonden»

«Team Ingebrigtsen»

«Wunderland»

«FunkyFam»

Beste barne- eller ungdomsprogram

«Søskensjokk»

«FANTASITY»

«Nudes»

«Klassen»

Beste livsstilsprogram

«Den følelsen»

«Ikke spør om det»

«Folkeopplysningen»

«Fra bølle til bestevenn»

Beste nyhets-, sports- eller aktualitetsprogram

«Innafor»

«Verdens vakreste leker»

«Insider FEM»

«Debatten»

TV-dokumentar

«Brennpunkt»

«Innafor»

«Vårt lille land»

«Babyen i containeren»

LES OGSÅ: Corona-rammet: - Må tenke nytt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer