- Jeg havnet ofte i slåsskamper

Her er Anders Behring Breiviks-forsvareren Geir Lippestads ukjente fortid.

ÅPENHJERTIG: - Noen i vennegjengen min skar ut. Som begikk alvorlige, straffbare forhold, skriver Geir Lippestad i boka «Rom 13». Foto: Annie Andersson
ÅPENHJERTIG: - Noen i vennegjengen min skar ut. Som begikk alvorlige, straffbare forhold, skriver Geir Lippestad i boka «Rom 13». Foto: Annie Andersson Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Se behind the scenes-video av Geir Lippestad nederst i saken!

SEOGHØR.NO: Mandag startet rettssaken mot terrortiltalte Anders Behring Breivik (33) i Oslo tingrett. Der har forsvarer Geir Lippestad (47) en meget sentral rolle. Men det er mer enn i rettslokalene at Lippestad får oppmerksomhet i disse dager.

Tirsdag lanserte det kommende hotellet The Thief på Tjuvholmen prosjektet Rom 13 i samarbeid med Oslo Røde Kors og Tjuvholmen. Tema i boka er valgene man tar, konsekvensene det får - og det å ta nye sjanser.

Mia Gundersens (50) ektemann, Marcel Leliënhof (46), har tatt bilder av 22 kjente mennesker, som alle forteller sin historie.

- Jeg var en bråkmaker. Jeg var flink i idrett, men jeg var rastløs. Jeg havnet ofte i slåsskamper og smakte nok alkohol før mange av mine jevnaldrende. Jeg hadde opplevd ting jeg oppfattet som vanskelig, og brukte utagering som en måte å bearbeide de tingene på, skriver advokat Geir Lippestad.

47-åringen forteller i boka at det var noen i vennegjengen hans det ikke gikk så bra med.

- Noen i vennegjengen min skar ut. Som begikk alvorlige, straffbare forhold. Tidlig så jeg hvor tilfeldig dette spillet er. Tilfeldighetene som gjorde at noen klarte seg, mens andre falt fra. Når jeg i dag møter en alvorlig straffedømt, tenker jeg ofte på det: Dette kunne vært en av kameratene mine. Dette kunne vært meg, medgir Lippestad, som hadde bestemt seg for hva han skulle gjøre.

- Jeg skulle bli forsvarsadvokat. Jeg fortalte det til og med til den ene læreren min. Han lo av meg. Sa at jeg aldri kom til å bestå videregående. Men det tente noe i meg. Ønsket om å bli advokat gjorde at jeg begynte å følge med på skolen, sier Lippestad i «Rom 13».

Prosjektet «Rom 13» består av en fotoutstilling, auksjon og bokutgivelse. Bildet av Geir Lippestad kan kjøpes her, og overskuddet går til aktiviteter som hjelper tidligere straffedømte tilbake til samfunnet. På denne adressen kan du kjøpe boka.

Boka gir ut på Press Forlag, og får gratis distribusjon gjennom 170 Narvesen-butikker, 20 flyplasser, samt bokhandler. Medvirkende er blant andre Aksel Hennie, Samsaya, Magne Furuholmen, Elsa Lystad, Knut Storberget, Tooji Keshtkar og Arne Treholt.

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: - Han er drømmemannen på alle mulige måter 

Se behind the scenes-video av Geir Lippestad, laget av Frederic Esnault, her:[obj:media:11114]

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer