PAPPABLOGG: Peter Kihlman er nominert til prisen Årets blogger på Se og Hørs kjendisgalla. Her på Vixen Blog Awards i 2015. Foto: NTB scanpix
PAPPABLOGG: Peter Kihlman er nominert til prisen Årets blogger på Se og Hørs kjendisgalla. Her på Vixen Blog Awards i 2015. Foto: NTB scanpixVis mer

- Jeg hatet barn, virkelig

Bloggeren Peter «Pappahjerte» Kihlman ville ikke stifte familie, men så kom øyeblikket som snudde opp ned på livet hans.

SEOGHØR.NO: I 2012 skrev Peter Kihlman en tekst om hvordan det var å bli pappa for første gang. Teksten «Min historie» ble sendt inn til en konkurranse på en mammanettside hvor premien var en kaffetrakter, noe kona Christina ønsket seg. 

Peter vant både kaffetrakter til kona og mange foreldrehjerter der ute for sitt rørende og sterke innlegg.

I dag driver han Norges største pappablogg og er nominert til prisen «Årets blogger» på Se og Hørs kjendisgalla.

Stem på din favoritt i boksen lenger ned i saken!

- Jeg hatet barn

Peter Kihlman forteller til Seoghør.no at han fortsatt blir rørt når han leser teksten «Min historie», som senere ble hans første blogginnlegg på pappahjerte.no. 

Slik starter innlegget:

«Jeg har aldri likt barn. Jeg har rett og slett hatet dem. Ikke slik man sier "Å, jeg bare hater mandager, altså", nei her snakker vi ektefølt mistrivsel. Hvorfor? Barn bråker uholdbart mye, de klarer ikke å oppføre seg, de er utilregnelige, de lukter fiskeslo og de forvandler foreldrene sine til kommunegrå nikkedukker som kaldsvetter hvis de må diskutere noe annet enn bleiepriser og barnehagedekning» - fra Kihlmans blogg pappahjerte.no.

- Etter hvert som jeg skrev innlegget og teksten utformet seg, ble jeg veldig følelsesladet. Det oppsto følelser jeg ikke visste jeg hadde, sier han til Seoghør.no.

Kihlman fikk enorm respons.

På Facebook ble innlegget delt flere tusen ganger, og flere tok kontakt med Kihlman for å rose ham for å være så ærlig og åpen.

- Innlegget gjorde at jeg ble en stemme for alle menn som ikke klarer å uttrykke seg.

​Artikkelen fortsetter under bildet.

LYKKE MED BARN: Kihlman fikk en åpenbaring og mening med livet da han ble pappa for første gang. Her er barna til Kihlman og kona.  Foto: Privat
LYKKE MED BARN: Kihlman fikk en åpenbaring og mening med livet da han ble pappa for første gang. Her er barna til Kihlman og kona. Foto: Privat Vis mer

Vendepunktet

Kihlman vokste opp som yngstemann i en søskenflokk på fire, var selvsentrert som barn og ble onkel i en alder av 14. 

-  Jeg hata barn før, virkelig, sier pappabloggeren.

Da kona en dag kom til ham og sa «Peter, vi må ta en prat», freaka han ut.

Han ønsket seg familie en gang i fremtiden, men ikke enda. Han hadde så mye han fortsatt ville gjøre, så mye han ville oppleve.

Februar 2012 ble Kihlman og kona foreldre for første gang til lille Gustav.

«Når jeg endelig klarte å komme til hektene, var hele min gamle verden druknet, snudd på hodet og veltet om. Jeg så ned på min sønn og i det øyeblikket forsto jeg det. Det var alt jeg noensinne hadde lett etter, svaret på alle mine spørsmål. Jeg kjente et nytt hjerte dunke i brystet, et hjerte som banket hardere og stoltere enn det gamle. Et pappahjerte.» - hentet fra innlegget «Min historie» på Kihlmans blogg.

- Da babyen kom ble det et vendepunkt, en åpenbaring, forteller Kihlman, som i dag er pappa til to.

​Artikkelen fortsetter under bildet.

BLOGGERE: Peter Kihlman og kona Christine Sandnes er bloggere begge to. Det kan gjøre hverdagen litt lettere, sier Kihlman. Foto: Privat
BLOGGERE: Peter Kihlman og kona Christine Sandnes er bloggere begge to. Det kan gjøre hverdagen litt lettere, sier Kihlman. Foto: Privat Vis mer

Barn + blogg = utfordring

Peter Kihlman har rundt 15 000 leser på bloggen hver dag.

- Å være pappablogger i 2016 innebærer mye ansvar når man har mange lesere, det er få pappabloggere, derfor føler jeg spesielt ansvar. Det er ekstremt mye jobb, sier han.

Hvordan kombinerer du farsrollen med blogging?

- He-he. Jeg bruker tiden mens barna er i barnehage, så jobber jeg mye kvelder. Helgene er spesielt utfordrende, da har jeg kanskje en time eller to fri på dagen til å jobbe med bloggen, ellers bruker jeg selvsagt tiden min sammen med barna.

Kihlman var med i forrige sesong av TV2-serien «Bloggerne». Der fikk seerne være med på oppstarten av kona Christina Sandnes' blogg.

- Fordelen er at jeg og min kone begge blogger, hvis ikke hadde det nok vært vanskeligere, sier han og ler.

Å være blogger i dag kan også by på en rekke andre utfordringer.

Kihlman forteller at han stadig blir kontaktet av flere som ønsker at han skal være deres stemme og løfte fram deres historier.

- Det er utrolig vondt når man må si nei, for man kan ikke hjelpe alle. Men mange historier har gjort inntrykk, og noen har jeg løftet frem.

Artikkelen fortsetter under bildet.

PAPPABLOGGER: Det er travelt å være pappa og blogger, forteller Kihlaman. Foto: Privat
PAPPABLOGGER: Det er travelt å være pappa og blogger, forteller Kihlaman. Foto: Privat Vis mer

[views:embed:node_embed:block:89201]

LES OGSÅ: En av disse blir årets blogger