Billie Eilish:

- Jeg hatet å gå ut

Superstjernen legger ikke skjul på hvor mye berømmelsen har kostet henne.

NYTT ALBUM: Billie Eilish slipper i disse dager sitt andre album. Foto: Eric Charbonneau/Shutterstock/NTB
NYTT ALBUM: Billie Eilish slipper i disse dager sitt andre album. Foto: Eric Charbonneau/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

Billie Eilish (19) var bare 13 år da låten «Ocean Eyes» tok av på SoundCloud og platekontrakt landet i fanget hennes.

Som 17-åring ga hun ut sitt første album, «When We All Fall Asleep, Where Do We Go», som toppet lister i ukevis, samt gjorde henne fortjent til hele fire Grammy-priser.

Å nærmest over natta havne på alles lepper er en utfordring og overgang som ville preget de fleste. Eilish har aldri lagt skjul på at omveltningen var tøff, og at hun slet mye mentalt, også før karrieren tok av.

Slet med berømmelsen

Det budskapet har hun også formidlet gjennom tekstene sine, som ofte er mørke.

I fjor fortalte hun åpenhjertig at hun trodde hun aldri ville nå 17 år, og at hun var klinisk deprimert.

- På toppen av det hele kom berømmelsen som jeg ikke ville ha på det tidspunktet. Jeg hadde ikke muligheten til å gå ut steder, og det var som tortur. Alt jeg ville gjøre var å gå ut å henge med vennene mine, uttalte hun i 2020.

UENIGE: Hvilken farge har denne skoen? Billie Eilish' fanskare klør seg i hodet. Bilder: Billie Eilish / Instagram. Reporter: Ingebjørg Iversen / Se og Hør Vis mer

Med nytt album på trappene har Eilish latt seg intervjue av LA Times, hvor hun forteller at å bli stjerne kostet henne dyrt.

- Jeg hatet å gå ut. Jeg hatet å dra på arrangementer. Jeg hatet å bli gjenkjent. Jeg hatet at internett hadde en haug med øyne på meg. Jeg ville bare gjøre tenåringsting, sier hun til avisen.

Nytt album

Likevel fortsatte hun karrieren, og har siden laget en James Bond-låt, gitt ut dokumentar om livet sitt og toppet lister med flere låter. Gradvis har hun også fått det bedre psykisk.

30. juli kommer hennes andre album, «Happier Than Ever». Til LA Times forteller hun at coronapandemien gjorde at hun endelig kunne stoppe opp å reflektere, noe hun ikke hadde hatt tid til før.

Det var moren som foreslo at hun og broren Phineas (23), som hun samarbeider tett med i karrieren, skulle sette seg ned sammen for å skrive mer musikk.

Sammen møttes de tre dager i uken for å skrive, og nå skal altså albumet ut til fansen.

«LOSE YOURSELF»: Eminems hit fra 2002 vant Oscar for beste sang i 2003. Og i 2020 ble den fremført, til blandede reaksjoner. Video: AP/ABC Vis mer

Flere har også bitt seg merke i stilendringen tenåringen har gjort, og noen mener hun har forandret seg. Eilish selv slår fast at hun er den samme, men at hun liker å føle seg sexy. De store, løse klærne har nærmest blitt hennes varemerke, men nå har man altså få se henne i mindre, tettsittende klær.

Vil føle seg fin

19-åringen har tidligere fortalt om at hun ikke ønsket å bli seksualisert, og at det var mye av grunnen til at hun dekket seg til.

- Alle jenter vil føle seg fine. Men det er en hel verden av menn som hevder at kvinner sier at de ikke vil bli seksualisert av menn, men bruker topper som viser kløft og synger om å ha sex. Skjønner du ikke at vi vil gå i det vi føler oss vel i, men vi vil ikke at du skal kaste deg etter oss? Det er veldig teit, sier hun til LA Times.

I en av de nye låtene, som foreløpig ikke har kommet ut, synger hun også om et traume, som hun er redd for å fortelle andre om, ifølge avisen. Hun ønsker imidlertid ikke å utdype, men sier at hun vil gjøre andre bevisst på at vonde ting kan skje med alle.

LIL NAS X: Tidligere i år slapp artisten Lil Nas X en kontroversiell musikkvideo som skapte reaksjoner blant fans og ikke-fans. Nylig slo han til igjen. I den nye musikkvideoen til låta «Industry Baby» figurerer superstjerna naken. Video/YouTube. Vis mer

- Jeg har opplevd ting som jeg aldri har snakket om, og som jeg ikke vil snakke om i det hele tatt. Jeg vil for faen ikke snakke om det. Jeg vil ikke fortelle det til noen, i alle fall ikke hele internett. Det er flaut å gå gjennom ting som det. Det er derfor mange kvinner og menn, men spesielt kvinner, ikke forteller det til noen når de går gjennom det, sier hun.

LES OGSÅ: - Aldri følt meg fysisk ønsket

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer