FINNER GAMLE DAGBØKER: Marthe Sveberg får et gjensyn med sine svært direkte dagbøker fra ungdomstiden i tirsdagens episode av hennes TV-serie «Hvordan overleve» Foto: TV 2
FINNER GAMLE DAGBØKER: Marthe Sveberg får et gjensyn med sine svært direkte dagbøker fra ungdomstiden i tirsdagens episode av hennes TV-serie «Hvordan overleve» Foto: TV 2Vis mer

«Jeg hater utseendet mitt»

TV 2-programleder Marthe Sveberg fikk et sterkt gjensyn med sine egne dagbøker.

SEOGHØR.NO: TV 2-programleder Marthe Sveberg Bjørstad (35) er denne våren å se i programmet «Hvordan overleve», der TV-seerne får et innblikk i den populære kvinnens innerste tanker og følelser.

Tema for tirsdagens program er «utseende», og Marthe legger ikke skjul på at hun har hatt, og har fortsatt, et anstrengt forhold til hvordan hun ser ut:

IKKE FORNØYD: Programleder Marthe Sveberg forteller åpent om problemene med å takle eget utseende i den nye TV 2-serien sin «Hvordan overleve...».  Foto: FameFlynet Norway
IKKE FORNØYD: Programleder Marthe Sveberg forteller åpent om problemene med å takle eget utseende i den nye TV 2-serien sin «Hvordan overleve...». Foto: FameFlynet Norway Vis mer

- Det finnes så mange perfekte mennesker der ute, og jeg har følt meg misfornøyd så lenge jeg kan huske.

- De største kompleksene har jeg for kviser, som senere har blitt til arr, pistrete hår, vekt og figur som slett ikke passer inn i mitt perfekte glansbilde, sier 35-åringen i tirsdagens episode.

På ett tidspunkt tar hun tak i sine gamle dagbøker, åpner dem og viser TV-seerne akkurat hvordan hun så på livet da hun var yngre.

Viser fram dagbøkene

- Jeg merker jeg har så lyst til å legge lista på riktig sted. Én ting er sånn det er nå, men da jeg var yngre... Her ligger beviset på at lista har vært veldig høy. Dagbøkene mine, sier hun, før hun begynner å lese.

«Har kastet opp for tredje dag på rad. Har fått panikk over vekta, og hadde laget en fin plan over hva jeg skulle spise de neste tre dagene. Jeg er tjukk, herregud, hva skal jeg gjøre?».

POPULÆR: Marthe Sveberg har blitt en populær programleder for TV 2-serien «Jakten på kjærligheten». Foto: Espen Solli/Se og Hør
POPULÆR: Marthe Sveberg har blitt en populær programleder for TV 2-serien «Jakten på kjærligheten». Foto: Espen Solli/Se og Hør Vis mer

« Jeg var i byen og møtte Frode. Prøvde å gjemme meg. Orket ikke å vise meg for folk. Klarer ikke tenke på noe annet enn hvor stygg jeg er, og at han sikkert blir kvalm av alle kvisene mine. Jeg hater utseendet mitt. Jeg haaater!!!» står det skrevet i de gamle notatene.

Men det stopper ikke der:

- Kult å være 95 prosent mislykket liksom... Jeg har tegnet meg selv som feit, med kviser og med pistrete hår. Det er et selvportrett, forteller Marthe mens hun rister på hodet.

Marthe Sveberg Bjørstad er også kjent som programleder for «Jakten på kjærligheten».

Til Seoghør.no sier hun at hun slet med spiseforstyrrelser fra hun var 19 til 27 år gammel.

- Jeg har slitt med spiseforstyrrelser tidligere. Det gikk i perioder, og begynte da jeg var 19. Heldigvis klarte jeg gradvis å legge det bak meg i 27-årsalderen.

Oppsøkte psykologer

ÅPENHJERTIG: Marthe Svebergs ektemann Håvard er også med i hennes nye TV-serie. Foto: TV 2
ÅPENHJERTIG: Marthe Svebergs ektemann Håvard er også med i hennes nye TV-serie. Foto: TV 2 Vis mer

- Jeg oppsøkte psykologer, men ingenting hjalp. Det som til slutt ble redningen for meg var å møte noen som virkelig snakket med meg og lyttet til meg.- .Jeg blir lei meg når jeg leser dagbøkene mine nå. Jeg husker den fortvilelsen jeg kjente da.

Tidligere har hun fortalt  at hennes nye programserie til tider har vært tøff å lage.

- Det er annerledes å dele mye av seg selv samtidig som man er programleder. Det er absolutt ekstra utfordrende. Jeg har sett det og det er blandede følelser, men jeg er glad for at jeg får lov til å gjøre det.

«Hvordan overleve» sendes på TV 2 tirsdager kl. 22.40.
 

LES OGSÅ: Hvis han sier nei, skal jeg drepe ham