90 day fiancé-Yara Zaya:

- Jeg har vanskeligheter for å puste

Realityprofil Yara Zaya er svært bekymret for situasjonen i hjemlandet.

REDD: TV-profilen Yara Zaya er bekymret for situasjonen i Ukraina. Foto: Skjermdump Instagram
REDD: TV-profilen Yara Zaya er bekymret for situasjonen i Ukraina. Foto: Skjermdump Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Samtidig som konflikten mellom Russland og Ukraina vokser, skaper det større og større uro for den ukrainske befolkningen. Men frykten vokser også hos ukrainere utenfor landet.

Yara Zaya (26) fra den ukrainske hovedstaden Kyiv ble et kjent navn for verden da hun dukket opp på skjermen i den åttende sesongen av «90 day fiancé».

Under en ferietur til Ungarns hovedstad Budapest, møtte hun amerikaneren Jovi Dufren (32). I dag er paret gift, har datteren Mylah (1) og er bosatt i New Orleans i USA, ifølge Screenrant.

- Vanskelig å snakke om

Da seerne først ble kjent med Zaya på skjermen, var hun usikker på om hun ville forlate hjemlandet for USA.

KJÆRLIGHET VED FØRSTE BLIKK: Nettdaterne Rosemarie og Ed i «90 days Fiancé: Before the 90 days» får oppmerksomhet over hele verden etter deltakelsen i programmet. Video: Rød Løper/Dplay Vis mer

Forlovedens foreldre trodde først ukraineren var ute etter penger og amerikansk statsborgerskap. Derfor var overraskelsen stor da de fikk vite at Zayas ønske var å få med Dufren tilbake til Ukraina etter de hadde giftet seg, skriver Screenrant. Likevel endte paret opp med å bli i USA.

Men til tross for at Zaya nå bor i USA, er hun fortsatt bekymret for situasjonen i hjemlandet Ukraina. Det deler hun i flere innlegg på sin Instagram-profil.

«Folkens, det er mange spørsmål om Ukraina og hvorfor jeg ikke sier noe om dette. Det er veldig vanskelig for meg å snakke om. Jeg er veldig redd, jeg er veldig bekymret, så jeg vil ikke snakke om det», fortalte hun i et innlegg forrige uke under et bilde av seg selv.

I samme post forsikrer hun følgerne sine med at familien hennes er trygg, men sier at hun likevel bekymrer seg for hjemlandet.

- Jeg er redd

Torsdag var Zaya klar for å dele mer av tankene sine rundt situasjonen på Instagram.

«Mitt Ukraina. Mitt Kyiv. Herregud, jeg kan ikke tro at dette skjer i tjueførste århundre. Jeg er redd nå. Det er så skummelt at jeg har vanskeligheter for å puste. Jeg blir ringt av venner som er redde, og som hører bomber fra fire om morgenen til fire på natten når folk sover, det er galskap», skriver hun i det nye innlegget.

Videre ber hun følgerne sine om å be for hjemlandet. Hun forteller også at hun blir kritisert for å si at hun elsker Ukraina når hun bor i USA.

«Ja, jeg bor i USA fordi jeg giftet meg, men jeg elsker fortsatt landet mitt,» avslutter hun.

TV-profilen forteller også på Instagrams historiefunksjon at hun hadde planlagt en reise til Ukraina tidlig i mars.

LES OGSÅ: Kronprinsparet avbryter ferien

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer