Astrid Smeplass

- Jeg har valgt å vise kun en liten del av meg

Astrid S snakker om den tøffe perioden.

SUPERSTJERNE: Astrid S har gjort det bra i Norge og utenfor våre langstrakte grenser. Det siste året har imidlertid vist seg å være unikt i artistens karriere. Hun har nemlig trukket seg litt tilbake. Det er ikke helt uten grunn. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
SUPERSTJERNE: Astrid S har gjort det bra i Norge og utenfor våre langstrakte grenser. Det siste året har imidlertid vist seg å være unikt i artistens karriere. Hun har nemlig trukket seg litt tilbake. Det er ikke helt uten grunn. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Publisert

Lørdag arrangeres P3 Gull nok en gang til mange musikkfans store glede. I år skal blant andre Dagny (28) og Sigrid (22) opptre under showet, som sendes på NRK1 samme dag. I tillegg er det ventet at norske stjerner som Cezinando (23), Ina Wroldsen (34) og gutta fra Karpe dukker opp på rød løper.

Astrid Smeplass (22) skal også opptre under showet. Denne uken ble det også offentliggjort at hun straks skal ut på turné med den populære gruppen Years & Years.

Det er ingen selvfølgelighet, om vi skal tolke ut fra måten hun beskriver det siste året sitt på. For første gang på fire år har nemlig den norske artisten, som først ble kjent da hun deltok i «Idol» i 2013, tatt en pause fra scenen. Det er ikke helt uten grunn.

- HAVNET I KLEM: Astrid S snakker i et nytt intervju ut om det vanskelige året. Foto: NTB scanpix
- HAVNET I KLEM: Astrid S snakker i et nytt intervju ut om det vanskelige året. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Mistet meg selv

Det er i et intervju med P3 at hun snakker om det vanskelige året. Hun har bevisst valgt å ta en pause fra konserter og promotering, slik at hun kunne fordøye erfaringer og inntrykk.

Det har gått i ett for stjernen siden hun ble «hele Norges», og det har ikke alltid vært like enkelt å holde fast på sitt sanne jeg hele veien. Da hun gikk på videregående måtte hun pendle til Oslo fra Rennebu hver helg for å lage musikk.

- Jeg havnet i klem mellom manageren min, fotballtrenere, lærere og foreldre. Jeg har alltid vært en som liker å gjøre det bra, men så begynte jeg å få dårligere karakterer og gjorde alt halvveis. Det var utrolig kjipt å føle at man ikke klarte å prestere, forteller hun.

- MÅTTE GOOGLE: Astrid S ville imponere sine daværende svigerforeldre, men løgnen slo fort tilbake på artisten, som plutselig befant seg midt i en kattefødsel. Video: NRK Vis mer

Etter hvert kom hun til punktet der hun måtte velge mellom skole og musikk. Valget falt på sistnevnte, og da hun bare var 17 år gammel droppet stjerneskuddet ut av videregående.

Etter det har hun mildt sagt hatt en imponerende karriere. Den har også gått på bekostning av enkelte ting.

- Jeg mistet følelsen av kontroll og ingenting var plutselig like gøy lenger. Det siste året har jeg følt at jeg også har mistet meg selv litt. Fremmede tanker som «du kan ikke si det» eller «det er teit at du gjorde det» har blitt mer vanlig for meg, sier hun til P3.

Astrid S er kjent for å være nokså privat i intervjuer om sine innerste tanker. I fremtiden har hun planer om å endre på akkurat det.

- Jeg har valgt å vise kun en liten del av meg tidligere. Det har vært komfortabelt. Nå føler jeg at det er greit å vise frem mer av meg selv, sier hun til avisen.

Fikk seg en knekk

Siste sitat i P3-intervjuet viser seg å stemme. Da artisten nylig gjestet podkasten «Ida med hjertet i hånden», med Ida Fladen (32) som programleder, snakket hun åpent om privatlivet sitt. Sangstjernen fortalte at hun alltid er blitt ansett som en selvsikker jente, men at selvtilliten det siste året har fått seg en knekk, og at hun er blitt mer selvkritisk.

- Jeg har prøvd forsiktig å si det til de jeg jobber med, at jeg synes det er annerledes nå med tanke på å gjøre intervjuer og møter, og at jeg kan få skikkelig hjertebank og føle meg overveldet og ofte få lyst til å bryte ut i gråt. Det er litt vanskelig, fortalte 22-åringen.

Som en offentlig person har ofte folk sitt å si om en, og på spørsmål fra Ida Fladen om det er noen konkrete episoder Astrid har kjent på, trekker hun frem én spesiell hendelse fra mars i fjor.

SKAL VI DANSE: Dagbladet møtte Astrid S da hun var på finalen av «Skal Vi Danse» i 2013. Den nå store og kjente, norske stjerna forteller om coverlåter på YouTube, en tid før hun ble en internasjonal hit. Video: Dagbladet Vis mer Vis mer Vis mer

Dårlig magefølelse på «Skavlan»

Da gjestet Astrid S nemlig talkshowet «Skavlan», med Fredrik Skavlan (52) som programleder, i forbindelse med sin nye låt «Breathe».

I podkasten fortalte 22-åringen at «Skavlan»-besøket skapte reaksjoner blant folk, og at hun hadde en dårlig magefølelse i forbindelse med tv-opptredenen. Astrid hadde nemlig tatt med seg et keyboard fra barndommen og planen var blant annet å synge karaoke til ABBA, men det ble ikke helt som hun hadde sett for seg.

- Det var bare veldig mange useriøse ting som vi skulle snakke om, og det ble veldig fjasete, sa hun.

Det haglet inn ekstremt mange meldinger etter tv-sendingen. Dette var hun absolutt ikke vant med fra tidligere, og det gikk hardt inn på henne.

- Det er sjelden at jeg har grått over å få kjipe kommentarer, fordi jeg aldri får det, men plutselig var det så sinnssykt mye og jeg visste ikke helt hvordan jeg skulle takle det. Jeg brast ut i gråt, og gråt til hele ansiktet mitt var hovent, fortalte Astrid.

POPFENOMEN: Astrid Smeplass har vært en stor del av rampelyset siden hun kom på femtplass i Idol i 2013. Foto: NTB scanpix
POPFENOMEN: Astrid Smeplass har vært en stor del av rampelyset siden hun kom på femtplass i Idol i 2013. Foto: NTB scanpix Vis mer

Fikk kjæreste

Det var lenge spekulasjoner om at den unge popkometen hadde fått seg kjæreste, og i fjor kunne 22-åringen endelig bekrefte den gledelige nyheten.

- Det er en gutt hjemme i Norge som jeg er sammen med. Men det har jeg ikke sagt til mediene i Norge. Det er ikke så nytt, men det er egentlig ingen som vet det, sa hun til Elle.

Bekreftelsen kom etter at ryktene lenge hadde florert rundt Astrid og «Skam»-stjernen Herman Tømmeraas (21), som nå er i et forhold med Amalie Snøløs (22). Det skulle imidlertid vise seg at det var kajakkpadleren Per Christian Wessel hun hadde falt for.

Etter at Astrid fortalte at hun hadde kjæreste ventet flere spent på bilde av paret sammen. Det var ikke før et drøyt halvår senere at popstjernen delte et bilde av sin utkårede på Instagram - på selveste Valentinsdagen.

Se dette innlegget på Instagram

Happy valentines to my valentine. I like you alot!

Et innlegg delt av Astrid_S (@astridsofficial)

LES OGSÅ: Avslører hva Kanye synes om de lettkledde bildene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer