- Jeg har valgt å være naiv

Thor Hushovd om dopingavsløringen.

SEOGHØR.NO: Det har den siste uken rast rundt den tidligere verdensmesteren i landeveiskykling, Thor Hushovd (36), etter at han kom med oppsiktsvekkende avsløringer i sin nye bok.

VENNER: Lance Armstrong og Thor Hushovd var gode venner. Her er de sammen under et besøk i Oslo. Foto: Stella Pictures
VENNER: Lance Armstrong og Thor Hushovd var gode venner. Her er de sammen under et besøk i Oslo. Foto: Stella Pictures Vis mer

Hushovd er aktuell med biografien «Thor», og i boken avslører han blant annet at han visste at kameraten Lance Armstrong dopet seg, lenge før Armstrong selv stod fram med opplysningene.

Torsdag inviterte Hushovd til boklansering med pressekonferanse i Oslo.

- Jeg støtter ikke på noen måte hva han gjorde. Det er ikke min jobb å ta de som driver med doping, jeg måtte konsentrere meg om syklingen, fortalte Hushovd til de oppmøtte.


Syklisten forklarer at det var hans eget valg å ikke bry seg om hva Armstrong gjorde:

- Jeg har valgt å være naiv. Jeg var ikke videre noe mer nysgjerrig da Lance fortalte meg om dopingen. Jeg lot den ligge. Ok det er naivt, men jeg har valgt å være naiv i den her sporten. Jeg har ikke vært nysgjerrig på det, sa Hushovd.

På spørsmål fra Seoghør.no om hvordan han og familien har reagert på kritikken som har haglet i ettertid, svarer han:

-  Det er alltid kjedelig å få kritikk, men igjen: jeg står inne for den her boka, og jeg synes det er blitt en bra bok. Og så hadde det vært kjedelig å sitte her hvis det ikke hadde vært noe.

LES OGSÅ: - Hun har satt alt til side for min skyld