ØNSKER Å LÆRE: Helene Olafsen synes de siste ukene på parketten har vært bra. Hun har fått massiv oppmerksomhet, og sier hun gjerne vil benytte den til noe godt. Foto: Morten Eik / Se og Hør
ØNSKER Å LÆRE: Helene Olafsen synes de siste ukene på parketten har vært bra. Hun har fått massiv oppmerksomhet, og sier hun gjerne vil benytte den til noe godt. Foto: Morten Eik / Se og Hør Vis mer

Helene Olafsen vil ikke kaste klærne

- Jeg har valgt å ikke kle av meg

Snowboarder Helene Olafsen vil gjerne være et godt forbilde.

Publisert

(Seoghør.no): Tidligere snowboard-dronning Helene Olafsen (27) hadde en kometkarriere, før hun i fjor annonserte at hun skulle legge opp. Hun kunne blant annet skilte med et VM-gull og to X-Games sølv før hun valgte å legge proffkarrieren på hyllen.

Selv om hun ikke konkurrerer på profesjonelt nivå lenger, er hun ofte å se på skjermen. Hun har vært med i «Mesternes mester» på NRK, der hun i finalen måtte se seg slått av skihopper Anders Jacobsen. Det 27-åringen imidlertid får mest fokus for nå, er hennes danseprestasjoner.

Saken fortsetter under bildet.

KONTRAST: Før hun la opp, var vi vant med å se Helene i snowboard-utstyr fra topp til tå. På lørdagskveldene de siste ukene har hun derimot vist en helt annen side. Foto: TV 2
KONTRAST: Før hun la opp, var vi vant med å se Helene i snowboard-utstyr fra topp til tå. På lørdagskveldene de siste ukene har hun derimot vist en helt annen side. Foto: TV 2 Vis mer

Helene og dansepartner Jørgen Nilsen har de siste lørdagene valset seg på parketten til gode poengsummer fra dommerne, og har ingen planer om å gi seg med det første.

Føler på et ansvar

- Både snowboard og dans har mye fokus på teknikk, men der stopper også likhetene. Men jeg tror mange idretter kan lære mye av dans, sier hun.

Sett bort fra det rent fysiske, er det likevel kontraster å trekke mellom livet i bakken og livet i dansesalen. Da hun drev med brettidretten på profesjonelt nivå, var det sjeldent at noen kjente henne igjen på gata. Etter at hun nå har blitt mer eksponert, har det derimot forandret seg.

Med det følger et visst ansvar, mener hun.

Saken fortsetter under bildet.

ÅRETS DELTAKERE: Her er Helene sammen med resten av årets deltakere under høstens lansering av Foto: NTB scanpix
ÅRETS DELTAKERE: Her er Helene sammen med resten av årets deltakere under høstens lansering av Foto: NTB scanpix Vis mer

- Nå blir jeg stoppet hele tiden. Snowboard er jo en nisjeidrett som går på TV hvert fjerde år, og da har du på deg hjelm. Det gir ikke den store gjenkjennelsesfaktoren, sier hun og ler.

- Små jenter kommer nå bort til meg og sier at de tenkte på meg mens de var på fotballtrening, og at det fikk dem til å holde ut. Jeg er ikke opptatt av å være kjendis, men dersom der jeg er et godt forbilde, er det veldig hyggelig å bli gjenkjent Det er kult å kunne være et forbilde på den riktige måten, og det tar jeg ved stort alvor, forklarer 27-åringen.

Hun forteller at det for henne som kvinnelig idrettsutøver sitter det langt inne å kle av seg.

- Jeg rakker ikke ned på dem som gjør det, jeg har bare valgt å ikke kle av meg. Det snakkes ofte om at man må være mer sexy i «Skal vi danse», men jeg vil først og fremst la dansen snakke for meg. Man skal ikke kimse av at små jenter ser opp til deg, sier hun ærlig.

Vil bli lærer

Helene har derimot ingen problemer med å bli sminket og stylet på lørdagskveldene, like før det braker løs på direktesendt TV fra Nydalen i Oslo.

- For meg har egentlig det mest nakne vært å danse på tv. Det er jo bare gøy å bli «dolla» med. Bare bein har liksom ikke så mye å si, det er en del av pakka. Alt er fake, som spraytan, sminke og hår. Men, det er bare kjempegøy å se hvor fin man kan bli, forteller hun.

På spørsmål om hvorfor 27-åringen valgte å si ja til å delta i et program om dans, en idrett hun ikke hadde særlig mye mer erfaring med enn på i beruset tilstand på byen etter midnatt, svarer hun at det er en slags investering.

- Jeg driver jo og tenker at det er lærer jeg skal bli når jeg blir stor. Jeg har aldri drevet med dans, og skal jeg bli gymlærer er dans en viktig del av det. Jeg vil kunne videreføre det på en positiv måte, sier hun og fortsetter:

Saken fortsetter nedenfor.

BITTER: Den tidligere snøbrettkjøreren, Helene Olafsen, har imponert stort denne våren med hennes innsats i «Mesternes mester». Dessverre glapp seieren såvidt, etter en nervepirrende duell med Anders Jacobsen. Video: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Det å bli komfortabel med dansingen var på mange måter en motivasjon til å si ja. Jeg angret bittert i starten, fordi det kjentes veldig ubehagelig, men det har heldigvis gått seg til. Jeg har grått av frustrasjon, men teknikken kommer mer og mer på plass, avslører 27-åringen.

Hardt å legge opp

Den blide 27-åringen har som tidligere toppidrettsutøver litt av en CV å se tilbake på. Det siste tiåret har hun vært blant de fremste utøverne av snøbrettcross i verden, en snowboardgren som er regnet blant de tøffeste av ekstremsportene.

Allerede som 17-åring ble hun juniorverdensmester, og som senior hevdet hun seg i verdenstoppen helt til slutten.

Hun rakk å ta med seg flere OL og X-Games-medaljer, før hun la opp i 2016 på grunn av skadene hun pådro seg av brettkjøringen.

Saken fortsetter under bildet.

I VERDENSTOPPEN: Allerede som 17-åring vant Helene juniorverdensmesterskapet i Snowboardcross, og har som senior vunnet flere OL og X-Games medaljer. Foto: NTB Scanpix.
I VERDENSTOPPEN: Allerede som 17-åring vant Helene juniorverdensmesterskapet i Snowboardcross, og har som senior vunnet flere OL og X-Games medaljer. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

- Jeg hadde tenkt på det lenge. Jeg risikerte å bli invalid, og det ville jeg ikke. Å akseptere at karrieren er slutt, var veldig vanskelig. Det ble ikke sånn som jeg hadde forestilt meg, men jeg er uansett fornøyd, har hun tidligere fortalt Se og Hør.

Etter at hun la opp, har hun på et knapt år rukket å delta i «Mesternes Mester», hvor hun kjempet seg til en solid andreplass, før hun denne høsten blir å se i det populære danseprogrammet.

- Jeg prøver å prioritere trening, for jeg blir sint hvis jeg ikke får beveget meg, sa hun.

At Helene er en aktiv jente, kommer nok godt med i høst, for da skal hun nemlig sjonglere mellom lærerstudier ved Høgskolen i Oslo og Akershus og trening og show i «Skal vi danse».

LES OGSÅ: - Tenkte at jeg måtte være litt Beyoncé

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer