- Jeg har vært veldig sjuk

Gravide Katrine Moholt om den sjeldne sydommen som slo henne ut i nesten fem måneder.

SEOGHØR.NO: I mars kom den gledelige nyheten om at Katrine Moholt (39) og ektemannen Snorre Harstad (41) venter barn nummer tre.

Fra før har paret sønnen Markus (17) og datteren Evelina (13).

Den søte programlederen venter en liten jente i august og gleder seg svært til å bli mamma igjen, men svanerskapet denne gangen har vært vanskeligere for henne enn de to første.

Moholt har tidligere avslørt at hun fikk diagnosen hyperemesis gravidarum, som gir ekstrem svangerskapskvalme, dehydrering og vekttap, tidlig i svangerskapet.

I et intervju med Dagbladet sier hun at sykdommen slo henne ut i nesten fem måneder.

- Jeg hadde ekstrem svangerskapskvalme, og lå i fire og en halv måned og kastet opp. Jeg har vært veldig sjuk, og det har vært veldig tøft. Det er bare tre prosent gravide som får denne diagnosen, forteller hun til avisa.

Til tross for at hun er høygravid skal hun i år igjen lede «Allsang på Grensen» på TV 2 i sommer, og heldigvis har de verste plagene nå gitt seg.

- Men, når jeg blir sliten, blir jeg kvalm. Det er sånn vanlig kvalme som gravide blir om man drar strikken litt for langt eller sover litt for lite, sier Moholt.

Den vordende moren tar likevel alle forhåndsregler når hun entrer scenen.

- Jeg skal følges opp med lege og tar ingen sjanser. Blir man dårlig så blir man dårlig, og om det skjer, har jeg jo en medprogramleder hver uke som tar seg av det, forteller hun til avisa.LES OGSÅ: Slik har de forberedt seg hvis Katrine føder