«Farmen»-Mathias:

- Jeg har vært veldig redd

Realityprofilens mamma har i flere år levd med uhelbredelig kreft. Nå har sønnen fått seg ny jobb - som passer ham som hånd i hanske.

NÆRT FORHOLD: «Farmen»-Mathias sin mamma, Torunn Skar Pascual, har levd med uhelbredelig kreft. Sønnen har hele veien stått fjellstøtt ved hennes side. Foto: Privat
NÆRT FORHOLD: «Farmen»-Mathias sin mamma, Torunn Skar Pascual, har levd med uhelbredelig kreft. Sønnen har hele veien stått fjellstøtt ved hennes side. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Mathias Scott Pascual (29) gjorde seg bemerket i «Farmen» i 2019, der han tok seg nesten helt til finaleuken. Året etter gjorde han comeback i TV 2-serien, men riktignok i sidekonkurransen «Torpet», som ble sendt på Sumo.

«Farmen»- og «Torpet»-deltakeren har underveis vært åpen om at moren Torunn Skar Pascual (60) for snart fem år siden fikk påvist uhelbredelig eggstokkreft med spredning.

Se og Hør har vært i kontakt med Torunn Skar Pascual, som har godkjent omtalen i denne saken.

Ny jobb

29-åringen har hele veien vært morens aller viktigste støttespiller gjennom sykdommen. Nå har det genuine engasjementet hans også båret frukter i arbeidslivet.

Nylig begynte han nemlig i sin nye jobb i Kreftforeningen, der han jobber med de største aksjonene, som «Rosa sløyfe»-aksjonen, med ansvar for sponsorater og samarbeid med næringslivet

- Jeg er virkelig fornøyd, sier Pascual, som tidligere har jobbet en god periode i hotellbransjen, til Se og Hør.

GLAD I LIVET: Tross Torunn Skar Pascuals sykdom, setter både hun selv, sønnen Mathias og pappa Jeff pris på de fine tingene i livet. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
GLAD I LIVET: Tross Torunn Skar Pascuals sykdom, setter både hun selv, sønnen Mathias og pappa Jeff pris på de fine tingene i livet. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer

Han forteller at han hadde et intenst ønske om å jobbe med noe der han har muligheten til å utgjøre en forskjell. Han satte på varsler på stillinger som eventuelt skulle bli ledige i Kreftforeningen, og en drøy uke seinere dukket drømmestillinga opp - en stilling han til slutt fikk.

- Det er nesten for godt til å være sant, bedyrer den tidligere «Farmen»-deltakeren.

Kreftsyke Jane Marzewski (30) rører den ellers så benharde dommeren Simon Cowel i «Americas Got Talent». Video: NBC Vis mer

Tøff familiehistorie

- Hva sa moren din når du plutselig var ansatt i akkurat Kreftforeningen?

- Hun syntes det var veldig kult! Hun vet jo hvor mye dette betyr for meg, og hvor mange i familien vår som har blitt rammet av kreft. Statistikken sier at én av tre får påvist minst en kreftdiagnose innen fylte 75 år. Det er fantastisk å få jobbe for en forening som hele tiden jobber for at færre skal få kreft, at flere skal overleve - og en bedring i livskvaliteten for pasienter og pårørende.

For Pascuals familien har merket kreften langt utover mamma Torunns diagnose.

- Mamma mistet jo pappaen sin til kreften også. I tillegg mistet hun broren og søsteren sin til samme sykdom. Jeg ser allerede nå hvor viktig jobben Kreftforeningen gjør er, og har vært i lang tid.

TAR ALT: Den kreftsyke influenseren bestemte seg denne uka for å fjerne alt håret. - Jeg trodde det skulle være vanskelig, skriver hun på Instagram. Video: Instagram / @elin.kjos Vis mer

Han fortsetter:

- Mamma går på medisiner som ble godkjent i fjor - på bakgrunn av penger som går til kreftforskning. Det er en veldig fin ting.

- Ser mot det som kan komme

«Farmen»-Mathias er med på så og si samtlige legebesøk moren gjør. Til Se og Hør innrømmer han derfor at han ikke var helt komfortabel med å reise fra henne da han dro inn på «Torpet» i fjor høst.

- Jeg var nervøs for hvordan det skulle bli. Og så visste jeg at hun skulle gjennom noen tøffe runder med ny cellegift. Men de tablettene hun går på nå funker heldigvis kjempebra. Man ser jo statistikkene, og jeg må si at jeg har vært veldig redd. Men heldigvis er det utrolig mye som skjer innen kreftforskningen.

SNIPP, SNAPP, SNUTE: Leif Kristian Tindeland sendte Mathias Scott Pascual ut av «Farmen» i sesongens siste tvekamp i 2019. Foto: Alex Iversen/TV 2
SNIPP, SNAPP, SNUTE: Leif Kristian Tindeland sendte Mathias Scott Pascual ut av «Farmen» i sesongens siste tvekamp i 2019. Foto: Alex Iversen/TV 2 Vis mer

Han er veldig, veldig glad for at det går så bra med mora som det gjør.

- Mamma er så oppegående, og har til og med begynt å jobbe to ganger i uka. Det er så viktig å finne gleden i livet selv om ting er tøft. Hun er vanvittig sterk. Jeg krysser fingrene for at noe plutselig dukker opp, og som gjør at hun blir helt frisk igjen. Håp er viktig, det er det man holder fast i.

- Kroppen hennes er litt opp og ned, men vi er positive til det motsatte er bevist, legger han til.

KREFTSJOKK: Da Karsten Warholm løp seg inn i de norske hjertene med VM-gull i London i 2017, hadde kjæresten Oda Djupvik nettopp fullført sin siste kreftbehandling. Det kommer frem i NRK-serien «Karsten og Leif». Foto: NTB Scanpix Vis mer

Drømmer om «Skal vi danse»

Pascual håper og tror at hans nye jobb kan bidra til å gjøre hverdagen enda lysere for mamma.

- Vi har en egen fagavdeling, som sitter på utrolig mye kompetanse. Jeg føler at jeg blir mer og mer rustet for det som kommer. Jeg får mer overblikk over fremtidige muligheter og ting som kan være til hjelp.

29-åringen er glad for at folk fortsetter å donere penger til foreningen, som er drevet av ren veldedighet, og som får lite statsstøtte - og dermed er avhengig av innsamlede midler.

- Årlig gir foreningen rundt 230 millioner kroner til kreftforskning, og vi ser jo hvor mange steg vi har tatt på grunn av det. Det er fint å kunne jobbe for at flere skal slippe å oppleve de traumene vi har hatt i vår familie, sier han.

BAR BAKKE: For tre år siden fikk Sarah Elise Kolpus (25) en mystisk sykdom som endret livet hennes totalt. Vis mer

«Farmen» og «Torpet» er et tilbakelagt kapittel for Pascual, men tross ny jobb og hektiske dager, betyr ikke det at han har lukket døren for mer tv.

- Min største drøm er «Skal vi danse». Jeg må jo holde meg relevant også, men hadde de ringt derfra nå hadde jeg ikke vært i tvil, forteller Mathias Scott Pascual med et smil til Se og Hør.

LES OGSÅ: - Kreften min har spredt seg

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer