Markus Bailey:

- Jeg har vært på noen dater, men synes det er vanskelig

Markus Bailey forsker på den norske datingkulturen i ny mini-serie.

SINGEL: Markus Bailey (25) har vært på en del dater, men synes datingkulturen i Norge er vanskelig å forstå seg på. Foto: Tore Skaar/ Se og Hør
SINGEL: Markus Bailey (25) har vært på en del dater, men synes datingkulturen i Norge er vanskelig å forstå seg på. Foto: Tore Skaar/ Se og Hør Vis mer
Publisert

Markus Bailey (25) er allsidig på mange måter. Han gikk fra å være et kjent fjes på barne-TV til å bli programleder for «Idol». Han danset i «Mitt Dansecrew» på TV 2 og definerer seg selv som «super fotballnerd».

Men en ting han mener er utfordrende og som han ikke forstår seg på, er datingkulturen i Norge.

- Dating er mye vanskeligere å forstå seg på i Norge enn i utlandet, fastslår Bailey til Se og Hør.

- Den er så udefinert og vanskelig å kartlegge, tilføyer han.

Med det mener han at det i landet vårt er så mange uklare «regler». Hvor mange dater skal man gå på før man kan definere det som noe seriøst? Er det Tinder som er greia hvis man er ute etter et forhold?

I en mini-videoserie på Det Nyes Facebook ønsker programlederen å finne ut hvorfor vi i Norge tilsynelatende sliter sånn med datingkulturen.

- Vært på noen dater

Der er han blant annet på besøk hos en såkalt matchmaker. De blir enige om at det i Norge ofte er sånn at man møtes og har sex, og går glipp av spenningen rundt det å date en annen.

- Jeg har vært på noen dater, men synes det er vanskelig, sier 25-åringen, uten å ville røpe hvor mange dater han har vært på.

- Jeg har ikke datet så utrolig mange, altså, legger han til.

Når Se og Hør møter Bailey, har han ikke fått noe klart svar på hvorfor datingkulturen er som den er, men forteller at han har lært mye undervis i serien.

Til tross for at han har satt seg godt inn i datingkulturen i Norge, og til og med vært på et par dater i serien, er han fremdeles singel.

I Det Nye-serien beskriver han drømmedama som blant annet pen, morsom, at hun må like hiphop, være glad i å danse, samt åpen og nysgjerrig.

GLAD I DANS: Programleder Markus Bailey og danser Mai Mentzoni under sesongpremieren av TV2-programmet «Skal vi danse» i 2016. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
GLAD I DANS: Programleder Markus Bailey og danser Mai Mentzoni under sesongpremieren av TV2-programmet «Skal vi danse» i 2016. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

For travel

I et intervju for to år siden var Bailey så travel at han ikke hadde tid til å finne drømmedama.

- Jeg tenker så mye på å gjøre en god jobb i «Idol» at kjærlighetslivet blir glemt. Jeg får tenke mer på det når sesongen er ferdig. Når sommeren kommer blir det mer «swiping» på Tinder (dating-app, journ.anm.), sa han til Se og Hør den gang.

Da TV-profilen den gang ble spurt om hvordan han ville beskrive seg selv, svarte han:

- Jeg virker kanskje «laid back» fordi jeg er meg selv. Det er ikke noe TV-filter, men selv ville jeg nok absolutt ikke stemplet meg som kul og «laid back». Jeg er vel kanskje mer nerdete og høylytt, men jeg er den jeg er. Alle hadde vært kule hvis folk bare var seg selv.

Markus Bailey avslører sitt pinligste øyeblikk på dansetreningen. Vis mer

Overtok Tinder-profilen

Det samme året ble han for øvrig utsatt for en pikant Tinder-bløff.

Da han gjestet radioshowet «P3 Morgen», ble han helt satt ut da programlederne Niklas Baarli og Jakob Nelvik tok over Tinder-profilen hans.

- Nei, fadderullan så flaut dette er! sa han i programmet.

Bailey ble mer og mer flau mens de to gutta sendte superfrekke meldinger til en rekke damer.

- Dette var vondt og flaut! Jeg er mørk, men jeg er så rød innvendig, spøkte han.

Til Se og Hør fortalte Bailey i etterkant at han hadde beklaget meldingene overfor jentene.

- Ja, jeg måtte si sorry for det. Det var så flaut.

LES OGSÅ: Er dette Hollywoods nye superpar?

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer