- Jeg har vært i et kroppsfengsel

Tidligere nakenmodell Linda Johansen snakker ut om de ekstreme kompleksene sine.

KROPPSFIKSERT: Linda er opptatt av å holde seg ung og sprek. Foto: Stella Pictures
KROPPSFIKSERT: Linda er opptatt av å holde seg ung og sprek. Foto: Stella Pictures Vis mer

SEOGHØR.NO: Før Linda Johansen (46) røk ut av «Skal vi danse» forrige helg, viste hun seg på parketten i minimale, glitrende antrekk.

Deltagelsen i TV 2-programmet var imidlertid ingen enkel affære for den tidligere modellen og gründeren.

- Jeg har vært i et kroppsfengsel. Mitt forhold til hvordan jeg ser ut har vært en nedadgående spiral siden 35-årsalderen. Det har forringet livskvaliteten min enormt. Jeg har sett meg i speilet og gremtes, forteller hun åpenhjertig til VG Helg.

Etter at hun forsøkte seg som gründer for ti år siden gikk nemlig all tid og energi til skjønnhetsbedriften i en årrekke - trening og sunt kosthold ble nedprioritert.

FORNØYD: «Skal vi danse» ble et slags kroppsmessig vendepunkt for 46-åringen, som følte seg 20 år yngre på parketten.  Foto: Stella pictures
FORNØYD: «Skal vi danse» ble et slags kroppsmessig vendepunkt for 46-åringen, som følte seg 20 år yngre på parketten. Foto: Stella pictures Vis mer

46-åringen viste seg ikke i bikini på ti år, og unngikk å ikle seg shorts, selv hjemme i sin egen leilighet.

De avslørende antrekkene i «Skal vi danse»-fungerte som en slags terapi for Johansen.

- Da jeg ble spurt om å være med, bestemte jeg meg for å ta et oppgjør med meg selv. Disse bildene er en del av den prosessen, forteller blondinen videre - som kaster klærne i ukens VG Helg.

- «Skal vi danse» var et så stort steg. For jeg kunne jo ikke danse i ullgenser. Plutselig slo det meg: «Nå er det nok. Nå har jeg en gyllen mulighet til å bli dyttet ut i det, bli tvunget til å måtte bli glad i egen kropp», fortsetter hun - og understreker at hun følte seg «hot» da hun danset, selv om hun var for selvbevisst til å se seg selv på TV.

LES OGSÅ: Ville avslutte forholdet i februar