Keira Knightley:

- Jeg har vært forelsket i jenter

Hollywood-stjernen åpner opp om seksualitet og legning.

ÅPENHJERTIG: Skuespiller Keira Knightley har vært en forkjemper for homofiles rettigheter så lenge hun kan huske. Nå åpner hun opp om sin egen seksualitet. Her på «Colette»-premieren i London forrige uke. Foto: NTB Scanpix
ÅPENHJERTIG: Skuespiller Keira Knightley har vært en forkjemper for homofiles rettigheter så lenge hun kan huske. Nå åpner hun opp om sin egen seksualitet. Her på «Colette»-premieren i London forrige uke. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ingen tvil om at den britiske skuespillerinnen Keira Knightley (33) er ettertraktet verden over - både blant menn og kvinner.

I 2013 giftet hun seg imidlertid med musiker James Righton (35), og hun var med det offisielt ute av markedet. Selv om Keira kun har vært i romantiske forhold med menn, avslører skuespilleren at hun også hatt en dragning mot personer av samme kjønn.

GIFT: Keira Knightley og James Righton har vært ga hverandre sitt ja for fem år siden. Foto: NTB Scanpix
GIFT: Keira Knightley og James Righton har vært ga hverandre sitt ja for fem år siden. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I et større intervju med Daily Mails Weekend Magazine forklarer 33-åringen at hun alltid har hatt mange venner i LHBT-samfunnet. Som barn pleide hennes mor å delta i parader som fremmet skeiv kjærlighet og mangfold. Å ta til seg morens verdier, som forkjemper for homofiles rettigheter, falt seg dermed naturlig.

- Hjemme var både jeg og min bror omgitt av ideen om at all seksualitet er akseptert. At du ikke kunne bestemme over noen. At det som skjer mellom to samtykkende voksne alltid er helt naturlig, sier Knightley.

Holder tett

33-åringen er i disse dager aktuell med filmen «Colette». Der har Keira blant annet medvirket i flere lesbiske scener.

FILMAKTUELL: Keira Knightley (t.h.) i en scene fra «Colette» sammen med Denise Gough. Foto: Robert Viglasky/ Bleecker Street via AP/ NTB scanpix
FILMAKTUELL: Keira Knightley (t.h.) i en scene fra «Colette» sammen med Denise Gough. Foto: Robert Viglasky/ Bleecker Street via AP/ NTB scanpix Vis mer

Det er i denne sammenheng at den berømte skuespilleren røper at hun har vært betatt av kvinner.

Av hensyn til ektemannen ønsker derimot ikke «Om forlatelse»-stjernen å gå i detalj om denne delen av fortiden sin.

- Jeg har vært forelsket i jenter, men jeg vil ikke fortelle hvem. Det vil ikke ektemannen min sette pris på, sier hun.

Lav profil

Ekteparet er kjent for å være et av de mest private i bransjen. I 2015 meldte People at Keira og James hadde fått en liten jente, men paret selv holdt seg tause om familieforøkelsen.

I juni samme år ble «The Imitation Game»-stjernen derimot fotografert på tur med en barnevogn i London, og med en iøynefallende flat mage. Dermed ble fødselen endelig «bekreftet».

Mange husker kanskje Keira best som Elizabeth Swann i «Pirates of the Caribbean»-filmene, men for tiden er hun aktuell i en rekke andre prosjekter - hvor mange av dem har premiere til neste år.

MED DATTEREN: Her er Keira og Edie ute på tur i New York. Foto: NTB Scanpix
MED DATTEREN: Her er Keira og Edie ute på tur i New York. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Tegnefilm-forbud

Hun er også aktuell som bidragsyter i boken «Feminists Don't Wear Pink and Other Lies». 33-åringen har derfor kommet med en del utsagn i det siste, hvor hun blant annet har gått hardt ut mot hertuginne Kate (36).

Hun mente hertuginnen fikk fødsler til å framstå enklere enn hva de egentlig er, og sparte ikke på kruttet da hun beskrev sine egne opplevelser ved å føde et barn.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

Forrige måned var det derimot helt andre uttalelser som sørger for at hun fikk spalteplass. På besøk hos talkshowdronningen Ellen DeGeneres (60) kunne Keira fortelle at hun ikke lar datteren sin, Edie (3), se enkelte Disney-filmer, til manges store overraskelse.

Der kom det frem at skuespilleren hadde tatt beslutningen på feministisk grunnlag.

LES OGSÅ: Dette lyver han til kona om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer