Carl Aksel Jansen:

- Jeg har vært en ordentlig dritt

Den tidligere realitydeltakeren er tiltalt for grovt bedrageri.

TILTALT: Carl Aksel Jansen må om få dager møte i retten tiltalt for grovt bedrageri. Foto: Se og Hør
TILTALT: Carl Aksel Jansen må om få dager møte i retten tiltalt for grovt bedrageri. Foto: Se og Hør Vis mer
Publisert

I begynnelsen av januar ble det kjent at tidligere «Paradise Hotel»-deltaker Carl Aksel Jansen var tiltalt for grove bedragerier med en totalsum på over 4,5 millioner kroner.

- Han erkjenner de fleste av forholdene, og beklager så mye for det han har gjort og den smerten han har påført de fornærmede. Han jobber nå hardt med rusrehabilitering og for å bli frisk, sa hans forsvarer Petter Bonde til Dagbladet.

Politiet mener Jansen har brukt kjendisstatusen sin til å få betalingsopplysninger fra ofrene i saken, og disse skal han deretter ha brukt til å ta opp lån i deres navn.

Om kort tid skal saken opp i retten, og onsdag kveld skrev tv-profilen selv i et lengre innlegg på Facebook at han først vil si unnskyld og beklage til alle ofre i svindelsaken.

«Selv om det ikke hjelper deres situasjon på noe som helst måte må jeg for min egen del ta inn over meg det jeg har gjort, forsone meg med tanken på at jeg har vært kriminell, og gjøre opp for meg. Og dette skal skje nå. Rettssaken starter den 18. mai», skriver han blant annet.

Han innrømmer videre at det han har gjort er helt uakseptabelt og sier han føler en ekstrem skam og anger.

Dagbladet har vært i kontakt med Carl Aksel Jansen, som ikke ønsker å kommentere saken.

- Mistet kontrollen

Jansen forklarer at han nå er klar for å ta straffen, og på sikt gjøre opp med ofrene på best mulig måte.

I Facebook-innlegget skriver Jansen om et liv basert på løgn og bedrag.

«Jeg har lurt meg selv til å tro jeg er noe jeg slett ikke er. Et ekstremt bruk av rusmidler har vært min hverdag, og jeg mistet fullstendig kontroll. Løgner, manipulering og til slutt svindel ble en del av min mørke side, som tok helt over. Til slutt handlet det bare om å holde en fasade og få penger til rus», fortsetter han.

Jansen forteller at han i dag er til behandling for rusmisbruket, og at han tar tak i livet for å bli en del av samfunnet igjen. Ifølge tv-profilen holder han nå på å skrive en bok om fortida si, hvor inntektene skal gå til ofrene i svindelsaken.

Fra programmet "Svindeljegerne". Video: TV 3 Vis mer

Realityprofilen er tidligere straffedømt. I 2013 brukte han falsk ID og oppbevarte narkotika, og to år seinere ble han dømt for å kjøre bil i påvirket tilstand, i tillegg til at han var i besittelse av kokain og marihuana.

- Jeg skammer meg

At han har misbrukt forbildestatusen han har hatt etter tv-deltakelsen får ham til å føle seg uvel i dag, mener han.

«Jeg skammer meg over hvordan jeg kan ha påvirket unge gutter og jenter til å tro at dette livet var kult», skriver han.

Av den grunn har han valgt å legge ned musikkprosjektet «Jans3n», som han selv mener glorifiserer en forferdelig livsstil med kriminalitet og rus - verdier han ikke lenger står for. I framtida vil han heller bruke erfaringene sine til å hjelpe unge som havner på skråplanet tidlig i livet.

- TIDENES STØRSTE: Påtalemyndigheten i USA har fått pågrepet sju ansatte i selskapet Liberty Reserve, mistenkt for å stå bak tidenes største hvitvaskingssak. Video: AP / NTB Scanpix Vis mer

«Jeg har bestemt meg for å bli ungdomsarbeider og starter nå med å ta utdanning som terapeut. Jeg forventer absolutt ikke at noen skal bry seg, eller ha noe medfølelse for meg, for jeg har vært en ordentlig dritt», fortsetter han.

Rettssaken starter tirsdag neste uke, og det er satt av åtte dager i Oslo Tingrett. To andre menn er tiltalt i samme sak.

Pågrepet og siktet

Det var i september 2019 den tidligere «Paradise Hotel»-deltakeren ble pågrepet og siktet for flere forhold av grovt bedrageri.

Identifiseringen av Carl Aksel Jansen i mediene var en del av helhetsvurderingen for at han ble løslatt i 2019, da faren for gjentakelse ble mindre som følge av nettopp det, ifølge statsadvokat Andreas Kruszewski.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer