- Jeg har vært døden nær mange ganger

Ida Maria kaller seg en «edru alkoholiker» og kjemper hver dag for å holde seg frisk.

VIL HJELPE: Ida Maria snakker ut om den tunge tiden hun har vært gjennom. Nå håper hun å kunne hjelpe andre med liknede problemer til å bryte ut av det farlige mønsteret. Foto: Rex Features/All Over Press
VIL HJELPE: Ida Maria snakker ut om den tunge tiden hun har vært gjennom. Nå håper hun å kunne hjelpe andre med liknede problemer til å bryte ut av det farlige mønsteret. Foto: Rex Features/All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Rockestjernen Ida Maria Børli Sivertsen (29) slo gjennom som artist med et brak i 2007, og gjorde stor suksess både nasjonalt og internasjonalt med låter som «Oh My God» og «I Like You So Much Better When You're Naked».

Etter et enormt hardkjør med turneer og konserter, smalt det i 2009, og under en konsert i Boston i USA kollapset hun på scenen.
 
Senere har Ida Maria åpenhjertig fortalt at hun slet med både angst og alkoholproblemer, og at hun måtte gå til psykolog for å få hjelp.

I dag bor 29-åringen i Los Angeles og er aktuell med plata «Love Conquers All». Hun har lagt den tunge tiden bak seg, sluttet å drikke og håper nå å kunne hjelpe andre.

Samtidig er hun redd for at å få et tilbakefall og at alkoholen igjen skal ta over livet hennes.

- Ja, jeg er livredd. Jeg ba på mine knær til en ånd i himmelen om å få lov til å overleve. Jeg har vært døden nær så mange ganger. Det ble en påminnelse om at jeg vil leve, og den påminnelsen får man bare noen få ganger i livet, forteller hun i et intervju med Dagbladet.

Ida Maria kaller seg selv en «edru alkoholiker» og sier hun ikke kan garantere for at hun overlever hvis hun får et tilbakefall. Likevel har hun det bra nå.

- Ja, jeg har det veldig bra. Nå er jeg som om jeg var 12 år. Jeg har vært fryktelig syk. Mye angst kommer når man holder på å bli frisk. Jeg har levd et voldsomt liv, selv om jeg bare er 29 år. Jeg kjemper hver dag for å holde meg frisk og gå mot livet, sier hun til avisa.LES OGSÅ: Har ikke rørt alkohol på 50 år


Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer