- Jeg har type 2-diabetes

Tom Hanks fikk sjokkbeskjed av legen.

Publisert

SEOGHØR.NO: Det var under et intervju med David Letterman (66) på talkshowet The Late Show with David Letterman mandag kveld, ifølge People, at den populære skuespilleren Tom Hanks (57) avslørte at han er diagnostisert med sykdommen diabetes, type 2.

- Jeg dro til legen og han sa: «Du vet de høye blodsukkerverdiene du har slitt med helt siden du var 36 år? Vel, du har avansert! Du har fått type 2-diabetes, unge mann».

Skuespilleren, kjent fra filmer som «Forrest Gump» og «Redd menig Ryan», fortalte videre at han har sykdommen under kontroll:

- Jeg vedlikeholder tempelet. Alt er under kontroll. Noe skal vi jo dø av, Dave, fortalte han spøkefullt videre.

SPORTY: Sykdom til tross - Tom Hanks er en sporty 57-åring. Her med et av barnebarna. Foto: Stella Pictures
SPORTY: Sykdom til tross - Tom Hanks er en sporty 57-åring. Her med et av barnebarna. Foto: Stella Pictures Vis mer

«Diabetes er en kronisk tilstand der kroppen ikke klarer å holde blodsukkeret nede på normalt nivå. Dette kan føre til alvorlige helseproblemer, men både livsstilsendringer og legemidler kan bidre til god helse», skriver nettsiden Helsebiblioteket.

Hanks har allerede fått klar beskjed av legen om hva som må til for at han skal bli kvitt sykdommen:

- Legen sa: «Dersom du klarer å komme ned på samme vektnivå som da du gikk på videregående, så kommer du til å få perfekt helse og bli kvitt diabetesen». Men jeg veide bare 43 kilo på videregående, så da kommer jeg nok til å ha diabetes. For jeg var en veldig tynn gutt!

I disse dager er Hanks aktuell som kaptein i kinofilmen «Captain Phillips», som har Norgespremiere 18. oktober.

Les mer om diabetes hos Lommelegen.no.

LES OGSÅ: TV-stjernen holdt kreftdiagnosen skjult

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer