STOLTE AV HVERANDRE: Gunhild Stordalen og Petter Stordalen  på  EAT-konferansen i Stockholm.
 Foto: NTB scanpix
STOLTE AV HVERANDRE: Gunhild Stordalen og Petter Stordalen på EAT-konferansen i Stockholm. Foto: NTB scanpixVis mer

- Jeg har tre fantastiske bonusbarn

I sin gripende tale hyllet Gunhild Stordalen ektemannen Petters barn Henrik, Emilie og Jakob – og miljøsaken.

SEOGHØR.NO:  - Jeg har tre fantastiske bonusbarn, som er her i dag – og ett hjertebarn, EAT, innledet Gunhild Stordalen (37) den etter hvert så sagnomsuste Vinterkonferansen til hotellkjeden Nordic Choice, som ektemannen Petter A. Stordalen (53) eier.

Hjertebarnet EAT er Gunhilds miljø-initativ som samler verdens fremste forskere, politikere, kongelige og næringslivsledere til å finne ut av et spørsmål verden brenner etter å finne et svar på: Hvordan produsere sunn mat til over 9 milliarder mennesker på en bærekraftig måte?

Stjernespekket

KAMPVILJE: Gunhild Stordalen kjemper videre - ikke bare for sitt eget liv, men for å redde verden. Foto: Aftonbladet
KAMPVILJE: Gunhild Stordalen kjemper videre - ikke bare for sitt eget liv, men for å redde verden. Foto: Aftonbladet Vis mer

Årets vinterkonferanse i Stockholm er den 16. i rekken, og går under forkortelsen «VK» i Choice-konsernet. I år fikk de 3000 frammøtte oppleve en engasjert Gunhild, og et stjernespekket show. Temaet for årets konferanse var «No pain, no gain».

- Man må tørre, for å lykkes. Man må tørre for å vokse. Man må tørre, for å skape noe unikt, innledet Petter og introduserte sin yngste sønn.

- Det ville jeg vise til en som betyr utrolig mye for meg.

- Da jeg så ham i dag tidlig, var han så nervøs at han nesten ikke klarte å si et ord. Men jeg setter min lit til at dere i salen står klare til å backe ham, uansett hvordan dette måtte gå. Jeg har sagt til ham at alt handler om det første steget.

- Hvis du tør å ta det første steget utfor stupet, så skal jeg gjøre mitt for å ta deg imot før du lander.

Jeg har bedt ham stole på meg, stole på oss.

Til stormende jubel entret Petters yngste sønn Jakob A. Stordalen (18), som fikk selskap på scenen av selveste Kurt Nilsen (37).

Favoritt-tradisjon

For Choice-general Petter Stordalen er Vinterkonferansen en samling han setter høyt:

- Vi informerer, inspirerer og motiverer hverandre til et nytt år med nye seire og milepæler, og det er den beste tradisjonen jeg vet om, forteller han.

Alle hans tre barn Emilie (23), Henrik (21), og Jakob var med på den følelsesladde og personlige seansen – i år som i fjor. Da var kona Gunhild på sykehus i Nederland.

FOR 13 ÅR SIDEN: Slik så det ut da Petter hadde med parna sine på TV-innsamling for 13 år siden:  Fra venstre: Jakob, Henrik og Emilie.
 Foto: Werner Juvik
FOR 13 ÅR SIDEN: Slik så det ut da Petter hadde med parna sine på TV-innsamling for 13 år siden: Fra venstre: Jakob, Henrik og Emilie. Foto: Werner Juvik Vis mer

- Jeg har selv hørt det bli sagt. Men heller ikke jeg forsto det før det rammet oss: Hvor sårbart livet er. Hvor uforutsigbart. Hvor skrøpelige vi er i all vår menneskelighet Det er en tynn vegg mellom liv og død.

- Vi drømmer alle om det perfekte liv. Uten frykt og redsler, uten fortvilelse og sorg. Sånn er det ikke. Noen dikt er uten rytme. Noen historier har ikke en lykkelig slutt, sa en beveget Petter fra scenen ifjor.

Rørende

Gunhild fulgte den gang konferansen direkte fra sykehuset i Nederland. Alle hotellansatte, venner og kolleger vinket til videokameraene som var satt opp så hun kunne se.

- Kjære Gunhild. Ser du? Hele Vinterkonferansen hilser! Jeg elsker deg, savner deg! sa en rørt Petter.

SAMHOLD: - Gunhild er en søster, en venn, en lege og en fantastisk mentor for meg, har Petters datter Emilie sagt til Se og Hør.

Rødmerket for salg. *** Local Caption *** 
14.10.2015: - 2015
SØSTER OG VENN: - Gunhild er ikke bare pappas nye kone - hun er også en søster, en venn, en lege og en fantastisk mentor for meg, sa Petters datter til Se og Hør på hotellåpning i Malmø i sommer. 
#
09.06.2015: - FAMILIELYKKE: Endelig kan de smile igjen! Petter Stordalen feiret hotellåpningen i Malmø sammen med sine to vakre kvinner, datteren Emilie og kona Gunhild.
# Foto: Andreas Fadum, Se og Hør
SAMHOLD: - Gunhild er en søster, en venn, en lege og en fantastisk mentor for meg, har Petters datter Emilie sagt til Se og Hør. Rødmerket for salg. *** Local Caption *** 14.10.2015: - 2015 SØSTER OG VENN: - Gunhild er ikke bare pappas nye kone - hun er også en søster, en venn, en lege og en fantastisk mentor for meg, sa Petters datter til Se og Hør på hotellåpning i Malmø i sommer. # 09.06.2015: - FAMILIELYKKE: Endelig kan de smile igjen! Petter Stordalen feiret hotellåpningen i Malmø sammen med sine to vakre kvinner, datteren Emilie og kona Gunhild. # Foto: Andreas Fadum, Se og Hør Vis mer

I Stordalens storfamilie står samholdet sterkt.

- Gunhild er ikke bare pappas nye kone - hun er også en søster, en venn, en lege og en fantastisk mentor for meg, har Emilie tidligere sagt til Se og Hør.

- Det var rett og slett rørende å se hvordan pappa tok seg av Gunhild da hun ble syk. Han har jo alltid vært en tøffing. De siste månedene har jeg sett at han også kan være myk mann. Det gjør meg både imponert og stolt, fortalte hun i samme intervju.

Fra krise til mulighet

Gunhild hadde satt det som et klart mål å kunne være tilstede under årets vinterkonferanse, og fremføre sitt sterke budskap om en «global mat-revolusjon».

- Fra krise til mulighet! From pain to gain! messet en glødende Gunhild.
I året som er gått, har hun også vunnet «Årets grønne pris» av Se og Hør.

– Først og fremst synes jeg det er fantastisk at Se og Hør står bak en pris som løfter frem miljø og bærekraft. Dette er for meg nok et bevis på at det grønne skiftet er i gang – og at verden går i riktig retning, sa en takknemlig prisvinner da.

Rett etter sitt flammende foredrag i Stockholm, dro Gunhild videre. Noen dager etter konferansen var Petter igjen på jobb i Sverige, der han viste frem sin nye luksussatsing i Malmø.

Sinne og sorg

Siden hun sto fram høsten 2014 med den alvorlige sykdommen systemisk sklerodermi, har hele Norge fulgt hennes tøffe kamp, med cellegift og stamcellebehandling – og ikke minst hvordan hun har vendt fokus mot sitt hjertebarn: Miljøsaken.

- Når du plutselig innser at livet har en utløpsdato, som kanskje ikke er så langt frem i tid, får man litt panikk: Hva er det som er viktig? Hva er det jeg har lyst til å bruke tiden på? Det jeg har med Petter, betyr alt.

- Og de sosiale relasjonene, venner og familie – er ekstremt viktige. Men hvis vi ikke får til å forandre verden nå, hva vil være igjen etter oss da? Det tenker jeg på, sa hun til Dagens Næringsliv, og la til: - Det fyller meg med sinne og sorg, men også kampvilje.

LES OGSÅ: Petter Stordalen : - Det er ikke noe press på at barna skal overta