- Jeg har tinnitus

Nå advarer Coldplays Chris Martin de unge.

BRUKER HØRSELSVERN: - Om bare jeg hadde tenkt på det før, sier Chris Martin. Foto: All Over Press
BRUKER HØRSELSVERN: - Om bare jeg hadde tenkt på det før, sier Chris Martin. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Coldplay-vokalisten Chris Martin (35) står frem og forteller at han har fått tinnitus - eller øresus, som det også er kjent som - fordi han ikke har vernet om hørselen sin.

Martin går ut med dette nå i forbindelse med en kampanje i England som handler om å advare de unge mot farene ved å gå rundt med altfor høy musikk i ørene, skriver Bt.dk.

Sangeren og låtskriveren har gått rundt med ringingen og bråket i ørene i ti år, men har nå begynt å bruke hørselsvern på scenen.

- Hvis bare jeg hadde tenkt på det før. Nå har vi beskyttende ørepropper og øresnegle med lydfilter for å beskytte ørerne. Man kan også bruke vanlig hørselsvern, men det ser jo litt rart ut på fest, forklarer Chris Martin.

Coldplay-generalen støttes av den tidligere rapperen, skuespilleren Plan B, som forteller at hans tinnitus er så voldsom at han er nødt til å sove med ørepropper.

- Der er ingen tvil om at det er alle de årene på scenen hvor jeg var udsatt for svært høy musikk og desibel som har utløst det, mener Plan B.

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Idol-Jenny har tinnitus

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer