MED BARN: Unni Lindell lanserte torsdag boka "Det er fred på do", i et klasserom på Høvik Verk Skole i Bærum. Boka består av sitater fra barn, og omtales av forfatteren selv som en "smilebok for voksne". Foto: Anders Myhren / Seher.no
MED BARN: Unni Lindell lanserte torsdag boka "Det er fred på do", i et klasserom på Høvik Verk Skole i Bærum. Boka består av sitater fra barn, og omtales av forfatteren selv som en "smilebok for voksne". Foto: Anders Myhren / Seher.noVis mer

- Jeg har spolert sjansene mine

Etter samarbeidet er forfatteren ikke lenger velkommen...

Se Unni Lindell intervjue barn i video nederst i saken!

SEHER.NO: Unni Lindell lanserte torsdag boka "Det er fred på do", i et klasserom på Høvik Verk Skole i Bærum. Boka består av sitater fra barn, og omtales av forfatteren selv som en "smilebok for voksne". Selv kommer ikke Lindell til å tjene en krone på boka, alle inntektene går nemlig rett til veldedighetsorganisasjonen "Redd Barna".

- Jeg føler meg ikke snill eller noe sånn. Jeg føler faktisk at jeg er priviligert som har fått lov til å bidra på en så koselig måte som dette har vært, å få lov til å dra rundt og snakke med ungene, sier Unni Lindell til Seher.no.

Forfatteren håper man vil tjene et par millioner på boka, noe som vil gi krigstrette barn i Uganda muligheten til skolegang. Lindell ønsker derfor mest mulig PR rundt boka for at så mange som mulig skal kjøpe den, men på Skandinavias mest sette tv-talkshow "Skavlan" får ikke Unni lov til å komme.

- Der har jeg spolert sjansene mine, sier forfatteren til Seher.no.

Unni Lindell og Fredrik Skavlan har nemlig jobbet sammen med barnebøkene om "Nifse Nella", der han bidro som illustratør til hennes tekster. Dette samarbeidet gjør at Lindell ikke får lov til å stille som gjest i det norsk-svenske talkshowet.

- Da Fredrik og jeg laget den første "Nella"-boken jobbet han ikke. Da hadde han jo sagt fra seg showet sitt. Da var han ikke noe sted og visste ikke hva han skulle gjøre, så det var ikke noe sånn planlagt at nå skulle vi lage en bok som skulle selge fordi vi var kjente eller noe sånt. Så det er først etterpå at han har blitt spurt om å gjøre show både i Sverige og Norge, sier Unni til Seher.no.

Unni Lindell har tidligere gjestet Skavlans "Først og sist" to ganger, men føler ikke bitterhet over at hun nå ikke får stille på vennens talkshow, som har blitt kritisert for å være avseksualiserende og kjønnsdiskrimenerende overfor kvinner. Lindell synes kritikken mot Fredrik Skavlan er unødvendig.

- Det er bare tull. Bare, bare tull, sier forfatteren, som for tiden er i gang med en ny kriminalroman.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no , eller ring vår tipstelefon 93076767.

LES OGSÅ: - Ser på alle menn som potensielle mordere

Se Unni Lindell intervjue barna på Høvik Verk Skole her:


[obj:media:8148]