- Jeg har slitt med angst siden jeg var 19 år

Det ble så ille at lidelsen holdt på å ta over livet til Jennie Garth.

VANSKELIG: Jennie Garth forteller om hvordan det har vært å leve med angst. Foto: All Over Press
VANSKELIG: Jennie Garth forteller om hvordan det har vært å leve med angst. Foto: All Over Press Vis mer

SEOGHØR.NO: Skuespilleren Jennie Garth (41) ble verdenskjent som Kelly Taylor i dramaserien «Beverly Hills 90210» på begynnelsen av 90-tallet.

Det få visste var at et par år etter at Hollywood-stjernen fikk sitt gjennombrudd begynte hun å slite med angst.

- Enkle oppgaver som å handle matvarer eller fylle bensin ble overveldende i møte med folk når min naturlige reaksjon egentlig var å stenge meg inne og ikke ha kontakt med noen, skriver Garth i boka si «Deep Thoughts From a Hollywood Blonde», ifølge Contactmusic.com.

Mens TV-stjernen tappert smilte til kameraene fra røde løpere, hadde hun det så vondt inni seg at angsten startet å ta over livet hennes. Jennie var da bare 19 år.

- Jeg begynte å lide av en form for angst som noen ganger nesten lammet meg. Da panikkanfallene satte inn ble jeg enda mer tilbaketrukket, avslører hun.

Mannen søkte om skilsmisse

Etter en stund ble det så ille at Garth sluttet å leve som en vanlig tenåring, og hun forlot kun huset når det var blitt mørkt ute.

- Jeg sluttet å dra på shopping og kino, og alle andre ting normale unge mennesker gjør. Om jeg ikke led av agorafobi, så var jeg i alle fall veldig nær.

Agorafobi er en er frykt for åpne plasser eller sosiale situasjoner med mange mennesker til stede. Artisten Jewel avslørte nylig at hun hadde denne lidelsen som ung.

41-åringen gikk også gjennom en tøff periode da ektemannen gjennom 11 år, skuespilleren Peter Facinelli (40), søkte om skilsmisse i mars 2012.

Ting ble ikke lettere da det kort tid etter ble kjent at Facinelli hadde blitt kjæreste med sin mye yngre skuespillerkollega Jaimie Alexander (29).

Garth og Facinelli har døtrene Luca (16), Lola (11) og Fiona (7) sammen.

LES OGSÅ: Slik gikk Jennie ned 14 kilo