Reese Witherspoon:

- Jeg har slitt med angst og depresjon hele livet

Spesielt tøft var det for Hollywood-stjernen etter hennes første fødsel.

MOR OG DATTER: Reese Witherspoon med eldstedatteren Ava. Foto: Instagram/Reese Witherspoon
MOR OG DATTER: Reese Witherspoon med eldstedatteren Ava. Foto: Instagram/Reese Witherspoon Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oscar-vinneren Reese Witherspoon (44) har bygd seg opp en imponerende filmkarriere, og er en av Hollywoods mest attraktive skuespillere.

Hun fikk sitt store gjennombrudd i det romantiske dramaet «Cruel Intentions», hvor hun blant annet spilte mot sin daværende kjæreste Ryan Phillippe (45).

De to giftet seg i 1999 og sammen fikk de barna Ava (20) og Deacon (16) før de skilte lag åtte år senere.

Siden 2011 har Witherspoon vært gift med agenten Jim Toth (50) som hun har sønnen Tennessee (7) med.

«Det var skummelt»

Nå letter den sjarmerende og suksessfulle «Big Little Lies»-stjernen om langvarige mentale problemer.

- Jeg har definitivt hatt angst. Angsten min manifesterer seg som depresjon, så jeg ble skikkelig deprimert. Hjernen min er som et hamster som løper i hjul. Jeg blir ikke kvitt det, jeg har slitt med det hele livet mitt, forteller hun åpenhjertig i podcasten til Jameela Jamil (34), ifølge Contact Music.

Vis mer

- Jeg har fått tre barn, og har opplevd tiden etter fødselen forskjellig med hvert barn. Med et hadde jeg mild fødselsdepresjon, med et hadde jeg så kraftig fødselsdepresjon at jeg måtte ta mye medisiner fordi jeg ikke tenkte klart. Og med et merket jeg ingenting i det hele tatt.

«Walk the Line»-stjernen avslører videre at hun hadde en veldig tøff periode etter fødselen med datteren Ava. Dette var hennes første barn og hun visste ikke hva hun kunne forvente seg. Spesielt vanskelig synes hun det var å slutte å amme datteren.

- Jeg var 23 år gammel og ingen fortalte meg at når du avvender en baby, så går hormonene rett i dass. Jeg følte meg mer deprimert enn noen gang tidligere. Det var skummelt.

Frykter datteren har arvet lidelsen

Tidligere har også Witherspoons eksmann, Ryan Phillippe, stått frem med sine psykiske problemer.

I et intervju med Elle fortalte skuespilleren at også han har kjempet en livslang kamp med sin mentale helse. Noe som har vært vanskelig for ham å takle både personlig og profesjonelt.

- Depresjon har vært en stor hindring for meg helt siden jeg var barn. Etter hvert som man blir eldre så tror jeg det minsker litt, men å være trist er medfødt hos meg, delte han med nettstedet, og la til:

- Lidelsen kan være verdifull også, men samtidig så kan den ødelegge hele livet ditt. Men når det er sagt, hvis valget stod mellom å være slik som jeg er eller en komplett idiot uten følelser, så vil jeg heller lide gjennom tristheten.

Vis mer

Det som skjærer mest i Ryans hjerte, er å se at han og ekskonas datter Ava, tilsynelatende har arvet lidelsen.

- Jeg er empatisk og tar på meg andres følelser og føler med dem. Jeg ser det samme hos datteren min. Hun har arvet det, og jeg kunne for alt i verden ønske at hun ikke hadde det.

Bestevenner

Phillippe og Witherspoon møttes på Reeses 21-årsdag. Året etter forlovet de seg, og i 1999 giftet de seg som nevnt også. Samme året ble de foreldre til Ava.

44-åringen har aldri lagt skjul på at hun og datteren, som for øvrig er som snytt ut av nesen på henne, har et helt spesielt bånd.

- Hun er min bestevenn og vi gjør alt sammen, så det kommer til å bli hardt for henne å flytte, fortalte hun ifølge Contact Music, da Ava skulle begynne på Universitetet for et par år siden.

- Jeg bytter på å gråte og å være skikkelig stolt av den kvinnen hun har blitt, skrøt hun, og utdypet ytterligere om det nære forholdet.

- Det føles som om vi har vokst opp sammen. Det er topp.

Vis mer

LES OGSÅ: - Jeg vil måtte låne noe sperm

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer