- Jeg har shoppet fremfor å tenke på meg og sønnen min

«Luksusfellen»-deltageren Julia (26) tok opp lån for å kjøpe mat til seg og sønnen (4) etter å ha prioritert shopping.

Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: I «Luksusfellen» på TV3 hjelper økonomiekspertene folk som har mistet oversikten og kontrollen over forbruket sitt.

Denne uken besøker Silje Sandmæl og Magne Gundersen alenemoren Julia (26), som bor i Bergen sammen med sin fire år gamle sønn.

26-åringen jobber i klesbutikk, og så fort hun får lønn går vanligvis et par, tre tusenlapper til klesshopping. Utover i måneden må hun ty til kredittkort for å betale regninger og mat til sin lille familie.

- Sånn som vi opplever deg, så er ikke vi i tvil om at du er en god mor. Men de valgene du gjør, de virker jo helt motsatt! Det går mot mer ustabilitet. Usikker økonomi, det er det verste for et stabilt hjem, sier forbrukerøkonom Magne Gundersen.

Se en del av ekspertenes alvorsprat med Julia i klippet øverst i saken!

ALVORLIG: Magne Gundersen og Silje Sandmæl tar en alvorsprat med alenemoren Julia i ukens episode av «Luksusfellen». Økonomene har visse problemer med å forstå prioriteringene hennes.  Foto: TV3
ALVORLIG: Magne Gundersen og Silje Sandmæl tar en alvorsprat med alenemoren Julia i ukens episode av «Luksusfellen». Økonomene har visse problemer med å forstå prioriteringene hennes. Foto: TV3 Vis mer

- Har vært egoistisk

I episoden blir det klart at Julia får en slags rus av å shoppe, og at hun i snitt har brukt 3000 kroner på klær i måneden det siste halvåret. Det er tre ganger høyere enn normalen.

I tillegg bruker alenemoren i snitt 7000 kroner på mat hver måned - over en tredjedel av beløpet forsvinner i jevnlige lunsjutskeielser på jobben.

Når «Luksusfellen» kommer på besøk sitter Julia med over 300 000 kroner i gjeld, inkludert studielån. Hun har unngått inkasso og betalingsanmerkninger, men det har hun klart ved å ta betjene gamle lån med nye. Nå er kredittgrensen hennes nådd.

FÅR HJELP: Forbrukerøkonomene Magne Gundersen og Silje Sandmæl vil gjerne hjelpe Julia, som er svært motivert for å få økonomien på rett kjøl og sikre sønnens fremtid.  Foto: TV3
FÅR HJELP: Forbrukerøkonomene Magne Gundersen og Silje Sandmæl vil gjerne hjelpe Julia, som er svært motivert for å få økonomien på rett kjøl og sikre sønnens fremtid. Foto: TV3 Vis mer

- Dette går ikke lenger. Og... jeg ser at jeg har vært så egoistisk at jeg faktisk har prioritert å shoppe til meg selv, fremfor å tenke på fremtiden for meg og sønnen min, sier Julia til «Luksusfellen»-ekspertene.

Etter konfrontasjonen med den shoppingglade ettbarnsmoren, er Magne Gundersen og Silje Sandmæl usikre på om alvoret virkelig har gått opp for Julia. Men så fort de to profilerte forbrukerøkonomene forlater kjøkkenet hennes, kommer tårene.

Hvordan det går med Julia, kan du se i «Luksusfellen» på TV3 klokken 20.30!

Julia har ikke hatt anledning til å uttale seg om episoden til Seoghør.no.

Se tidligere «Luksusfellen»-klipp nedenfor:


LES OGSÅ: Transseksuell kvinne vant «Top Model»

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer