- Jeg har prøvd alt av narkotika

Men MGP-artisten har ikke lidd samme skjebne som sin gode venn Johnny Cash.

<strong>JUBELGUTTER:</strong> Petter Øien og Bobby Bare fikk, med låten «Things Change», flest stemmer av alle i delfinalen i Florø, og kom til superfinalen i Spektrum.
JUBELGUTTER: Petter Øien og Bobby Bare fikk, med låten «Things Change», flest stemmer av alle i delfinalen i Florø, og kom til superfinalen i Spektrum. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Den amerikanske countrylegenden Bobby Bare (76) og Petter Øien (38) endte på tredjeplass i MGP-finalen i Oslo spektrum lørdag, der Bare stilte som den eldste MGP-deltageren gjennom tidene.

Bobby Bare har opplevd et liv som mange artister bare kan drømme om. Men selv om han har solgt 60 millioner album verden over, har den Grammy-vinnende artisten aldri sett på seg selv som en superstjerne.

- Nei, det har jeg aldri gjort, og det vil jeg heller aldri gjøre. Det å være en superstjerne er veldig, veldig farlig. Absolutt alle vil gi deg alt du noensinne kunne ønsket deg, og du kan få alt du ønsker. Bortsett fra frihet. Du kan ikke gå noen steder, du kan ikke gjøre noe, man kan ikke bli normal. Folk tvinger deg i seng. Jeg har aldri villet ha det. Alt jeg vil ha er respekt, sier Bobby Bare til Se og Hør.

Sikkert er det i hvert fall at han har omgitt seg med flere store stjerner opp gjennom årene. Blant annet countrylegenden Johnny Cash, som døde i 2003.

- Johnny var naboen min. Vi hang mye sammen - helt fram til han døde. Johnny og June var min nå 35 år gamle datters gudforeldre, forteller Bobby, som synes det var trist - på nært hold - å se hvordan Johnny Cash ødela store deler av livet sitt med sine narkotikaproblemer.

- Det er veldig lett å havne på kjøret, og det visste Johnny. Han var inn og ut, inn og ut. Jeg tror at åndeligheten hans reddet ham. Han levde mye lenger enn alle trodde han kom til å gjøre, sier Bare om sin gode venn.

- Har du selv vært avhengig av narkotika?

- Nei, det har jeg ikke. Men jeg har prøvd alt sammen, uten å bli hektet. Tar man narkotika, da kaster man bort mye tid. Det er dyrebart, det er det virkelig. Den kjente låtskriveren Will Jennings fortalte meg at de ni-ti årene han gikk på kokain var totalt bortkastet. Han sa at han ikke bare kastet bort sin egen tid, men også tiden til alle rundt ham. Til slutt tittet han inn i konas øyne og så hva han gjorde mot henne. Han innså at han bare måtte slutte. Og det gjorde han, sier Bare til Se og Hør.

Selv om Bobby er den eldste personen som noensinne har deltatt i Melodi Grand Prix, føler han seg langt unna 76 år gammel.

- Jeg føler meg som en 40-åring. Jeg har aldri vært syk heller, bortsett fra da jeg hadde kusma når jeg var 29. Faktisk hadde jeg kusma da jeg kom tilbake fra Norge i 1964.

Samme år, da han lå på sykehus med sykdommen, kom beskjeden om at artistkollega og hans gode venn Jim Reeves hadde omkommet i en flyulykke.

- Samme dag fikk jeg tilsendt et «god bedring»-kort fra ham. Han hadde postet det før han dro – og døde.

- Hvordan opplevde du det?

- Jeg ble veldig lei meg. Folk lette etter ham i skogen, og jeg hadde telefonkontakt med Willie Nelson, som fortalte meg om alt hva de gjorde for å søke etter ham. Kortet jeg hadde fått av ham ble vått, for å si det slik, medgir Bobby – tydelig preget.

I 1964 – den første gangen Bare var i Norge – var han på turné med nettopp Jim Reeves. Minnene fra den gang er hugget i stein for den aldrende stjernen.

- Jeg husker absolutt alt. Det var på vårparten, og vi var i et fantastisk land. Fantastiske kvinner. Vidunderlige mennesker. Samtidig elsket alle musikken min, og det var jo det viktigste.
Den Eurovision-klare artisten er på fritiden svært opptatt av å fiske. Ifølge ham selv, er dette kanskje den største årsaken til at han fortsatt føler seg ung til sinns.

- Sannsynligvis er det årsaken, ja. Jeg mener at folk som har en lidenskap for noe er sprekere enn de som ikke har det. Jeg har lidenskap for musikk, låtskriving og fisking. Jeg ber om at jeg aldri mister det, sier Bobby Bare til Se og Hør.  

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: - Ingen i USA vet at jeg er her

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer