- Jeg har problemer med ørene

Robin Stjernberg har slitt siden Eurovision.

SEOGHØR.NO: Onsdag stod den svenske artisten Robin Stjernberg (22) på «Allsang på grensen»-scenen, til programmet som sendes torsdag. Han opptrådte med låten «You», som han representerte Sverige med i Eurovision-finalen i mai.

Under opptakene måtte Robin fremføre sangen to ganger, og etter innspillingen røpet han hvorfor overfor Se og Hør.

- Helt siden Eurovision har jeg hatt problemer med ørene. Når jeg synger, stopper jeg opp og tenker: hvilken toneart er det egentlig jeg synger nå? Jeg er så redd for å synge feil. Det er ikke noe galt med ørene mine - det er mer psykisk, tror jeg, erkjenner Robin overfor Se og Hør.

Han forklarer at problemene stammer fra en mislykket opptreden i Sverige der han ikke kunne høre hva han selv sang.

- Jeg brukte det som kalles «in-ears» under en opptreden. Plutselig hørte jeg ingenting og hele opptredenen feilet. Etter det bestemte jeg meg for å aldri bruke «in-ears» igjen og heller bruke det som kalles «monitor», forteller den svenske artisten.

Under onsdagens Allsanginnspilling valgte han likevel å bruke «in-ears» fordi det egner seg bedre på tv.

- Jeg tenkte at jeg kunne teste det igjen i dag fordi det blir finere tv-bilder, men det gikk dessverre ikke. Men da jeg fikk monitor gikk det veldig bra, sier han og smiler.

Ble du mer nervøs av å fremføre sangen to ganger?

- Nei, ikke i det hele tatt. Jeg tenkte bare at det var mer spennende for fansen min å få se meg to ganger. Det var kjempegøy å opptre her i kveld og jeg håper jeg får komme tilbake til Norge snart.

«Allsang på grensen» sendes på TV 2 klokken 20.00 torsdag.