- Jeg har problemer med å hjelpe en sånn fyr

«Luksusfellen»-ekspert Hallgeir Kvadsheim tenner på alle pluggene overfor ansvarsløse Kim Helge.

SEOGHØR.NO: «Lukusfellen»-ekspertene opplever gang på gang å bli overrasket, i møte med deltakerne de skal hjelpe ut av økonomiske vanskeligheter.

I ukens episode besøker økonom Hallgeir Kvadsheim og psykolog Jonas Bakkevig 27 år gamle Kim Helge Storholt, som bor i Gautvika i Møre og Romsdal.

Han trenger hjelp av ekspertene, etter å ha opparbeidet seg over 200 000 kroner i gjeld, samtidig som han sitter og betaler på hele fire biler - uten å ha førerkortet.

Etter å ha råkjørt og blitt fratatt lappen for fjerde gang, sitter Kim fast i flere betydninger av ordet. Uten bil og med en rekke gjeldsutgifter, sliter han med å få besøkt den lille sønnen sin, som bor et par timers reise unna.

- Du kjørte i 118 km/t i 60-sone, sannsynligvis så kjørte du i nærmere 130 reelt. Det kan gå utover en annen fem-seksåring, ikke din sønn, men en annen som går i veien, påpeker Kvadsheim.

Saken fortsetter under bildet.

SKEPTISKE: Psykolog Jonas Bakkevig og økonom Hallgeir Kvadsheim er usikre på om de vil klare å hjelpe Kim Helge Storholt, når de møter ham i huset utenfor Eide i Møre og Romsdal.  Foto: TV3
SKEPTISKE: Psykolog Jonas Bakkevig og økonom Hallgeir Kvadsheim er usikre på om de vil klare å hjelpe Kim Helge Storholt, når de møter ham i huset utenfor Eide i Møre og Romsdal. Foto: TV3 Vis mer

- Og jeg har problemer, jeg, med å hjelpe en fyr som ikke bare én eller to eller tre, men fire ganger har mistet førerkortet. Det har ikke hjulpet hva politiet har sagt, hva dommerne har sagt..., fortsetter «Luksusfellen»-eksperten opprørt.

Se hvordan «Luksusfellen»-ekspertene Hallgeir og Jonas setter Kim til veggs øverst i saken!

Hallgeir Kvadsheim og Jonas Bakkevig er usikre på hvordan de skal få 27-åringen, som har eid minst 15 biler siden han fikk lappen, til å høre på dem. Når Kim Helge innrømmer at han har hatt «vanskelig for å lære» av feilene sine, er det psykologspesialisten som tenner på alle pluggene.

- Nei...! Hva betyr det? Hva betyr det, å ha «vanskelig for å lære»?, spør Bakkevig oppgitt - og Kim blir svar skyldig.

- Det er vel det at jeg slutter å tenke når det skjer ting. Nei, jeg vet ikke hva det er som gjør det, innrømmer han.

Se hele episoder av «Luksusfellen» på Se.no!

Ville først ikke hjelpe

Overfor Seoghør.no utdyper økonomiekspert Hallgeir Kvadsheim hva han tenkte da han og kollegaen konfronterte Kim hjemme på kjøkkenet.

- Selv om det var flere grunner til å hjelpe Kim, var det spesielt én grunn til at jeg ikke ville hjelpe ham. Og det var fordi han var en notorisk fartsbølle, som brøt fartsgrensene gang på gang, og til og med havnet i fengsel, sier Kvadsheim.

- Man får problemer med motivasjonen når man skal hjelpe folk som gjør såpass alvorlige ting. Det var litt tricky: «Fortjener han en sjanse til?», tenkte jeg da jeg satt der, utdyper han overfor Seoghør.no.

Saken fortsetter under bildet.

SKJØNTE ALVORET: Kim Helge Storholt sier i episoden at han fikk bakoversveis, da han innså at den økonomiske situasjonen hans var verre enn antatt. Foto: TV3
SKJØNTE ALVORET: Kim Helge Storholt sier i episoden at han fikk bakoversveis, da han innså at den økonomiske situasjonen hans var verre enn antatt. Foto: TV3 Vis mer

Økonomen legger til at Kims største utfordring ble nettopp dette:

- Jeg var veldig skeptisk til å hjelpe ham før jeg ble godt kjent med ham. Kim måtte jobbe veldig hardt for å overbevise meg, og Jonas, om at han tenkte annerledes nå enn han gjorde dengang. Samtidig må man tenke at det går an å forandre seg, og ikke bare på det økonomiske, forteller Kvadsheim til Seoghør.no.

- Trodde ikke det var mulig

I programmet innrømmer Kim at han ikke forstår seg på nettbank, og at han ringer direkte til banken når han skal betale regninger.

De siste månedene har han jobbet som gravemaskinsjåfør på båt, noe som betyr dårlig tilgang til internett. På tross av denne formildende omstendigheten, legger ikke «Luksusfellen»-økonomen skjul på at han ble sjokkert av Kims avsløring.

- Jeg trodde nesten det var en 77-åring som satt der, ikke en 27-åring! Selv om de sikkert egentlig har mer greie på nettbank enn ham. Jeg trodde nesten ikke det var mulig, når man har vokst opp med mobiltelefoner og internett, sier Hallgeir Kvadsheim til Seoghør.no.

Saken fortsetter under bildet.

MÅTTE VINNE EKSPERTENES GUNST: Etter å ha blitt fratatt førerkortet ved fire anledninger tidligere, måtte Kim Helge Storholt anstrenge seg for å overbevise Jonas Bakkevig (t.v) og Hallgeir Kvadsheim. Foto: TV3
MÅTTE VINNE EKSPERTENES GUNST: Etter å ha blitt fratatt førerkortet ved fire anledninger tidligere, måtte Kim Helge Storholt anstrenge seg for å overbevise Jonas Bakkevig (t.v) og Hallgeir Kvadsheim. Foto: TV3 Vis mer

Selv forklarer Kim at han tidligere har vært redd for å gjøre feil i nettbanken, som han opplevde hadde et uoversiktlig oppsett.

Med hjelp fra Kvadsheim, bruker han i dag nettbank uten problemer.

- Og nå har banken laget en ny nettbank som er enklere å forstå, og den kan jeg bruke på mobilen også, forteller Kim Helge Storholt til Seoghør.no via SMS.

Se «Luksusfellen» på TV3 klokken 20.30!

LES OGSÅ: Dramatisk start på kongelig feiring

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.