- Jeg har opplevd to skilsmisser i barndommen

Marthe Sveberg lager program om sitt eget ekteskap. Se video.

SEOGHØR.NO: Marthe Sveberg (35) har hjulpet mange bønder med å finne kjærligheten, og nå er hennes eget kjærlighetsliv tema når hun slipper kameraer inn bak sine fire vegger. 

I høst blir norske TV-seere bedre kjent med Marthe og ektemannen Håvard Bjørshol i TV 2-programmet «Hvordan overleve...». Skilsmissestatistikken er høy og nå vil Sveberg grave dypere i fallgruvene og høre hvordan folk får forholdet til å fungere. 

- Det er hverdagsproblematikk. Vi snakker mye om det vi er stolt av og glade for, men det er litt mye igjen som vi prøver å gjemme eller fornekte. Det er få som vil snakke om å mislykkes i ekteskapet, men det er veldig mange som gjør det. Det kan være et poeng å høre om hvorfor.  

Før hun giftet seg var Svebergs lengste forhold 1,5 år, og nå er hun fast bestemt på å gjøre alt for å få ekteskapet til å fungere.

- Jeg er fast bestemt på at mitt ekteskap skal vare hele livet og det er derfor jeg giftet meg med Håvard. Jeg har opplevd to skilsmisser i barndommen og det er mye som kan gå gærnt. Det er bedre å si det «hva kan gå gærnt» jeg vil heller snakke om det i forkant. 

Programmet vil bestå av fire deler der Marthe i tillegg til ekteskap vil se nærmere på nordmenns forhold til familie, jobb og utseende. For den søte blondinen var det rart å skulle dele privatlivet med kameraene. 

- Det er annerledes å dele mye av seg selv samtidig som man er programleder. Det er absolutt ekstra utfordrende. Jeg har sett det og det er blandede følelser, men jeg er glad for at jeg får lov til å gjøre det.  

I begynnelsen av august ble det kjent at Sveberg venter barn med kjæresten og forsikrer om at det fortsatt går fint å kombinere svangerskap og TV-jobb.

- Det går veldig bra. Jeg får mye hjelp.

«Hvordan overleve...» har premiere på TV 2 til høsten.  

LES OGSÅ: - Vi har behov for et ekstra rom