OPPLEVDE SELVMORD: Anne-Grete Strøm-Erichsen forteller nå om hvordan hun selv opplevde at noen som sto henne nær tok selvmord.  Foto: SCANPIX
OPPLEVDE SELVMORD: Anne-Grete Strøm-Erichsen forteller nå om hvordan hun selv opplevde at noen som sto henne nær tok selvmord. Foto: SCANPIX Vis mer

- Jeg har opplevd selvmord flere ganger i livet mitt

Helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen har selv opplevd at personer nær henne tok sitt eget liv.

Publisert
SEOGHØR.NO: I fjor var det omkring 525 selvmord i Norge. Helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen har selv opplevd at noen som sto henne nær begikk selvmord.

- Jeg har opplevd det flere ganger i livet mitt. Jeg husker godt første gangen, det var veldig nært og det gjorde mye med mange mennesker rundt meg. Den gangen var det ikke noe man snakket så mye om. Vi hadde sviktet på en måte, vi rundt, og jeg husker sinnet mitt. Jeg hadde en selvbebreidelse, men først og fremst et veldig sinne. Og jeg husker jeg tenkte mye på hvor egoistisk det er å ta livet ditt i forhold til hvor mye sorg du etterlater deg. Men jeg ser nok litt annerledes på det i dag, når jeg har fått det mer på avstand. Det er jo slik at de som begår selvmord er i den dypeste fortvilelse, sier Anne-Grete Strøm-Erichsen til Dagbladet Magasinet.

Strøm-Erichsen vil ikke si overfor avisen hvem som tok livet sitt den gangen, bare at det var «noen nære». Hun sier i intervjuet at hun den gang kun fikk hjelp av de nærmeste. Selv om det skjedde for flere tiår siden, preger det henne fortsatt.

- Det gjør noe med deg at det skjer. Alt blir annerledes. Og dette skjer mange, flere enn dem som dør i trafikken. Tenker du på alle de andre som er rundt, på hvordan dette kan ødelegge familier og enkeltmennesker, så er det snakk om mange ofre. Å få sette ord på det, at det finnes et verktøy som forteller om reaksjonene du kan få, det er viktig, sier hun til Dagbladet Magasinet.

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Datteren født med sjelden kromosomfeil

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer