«Sommerhytta»:

- Jeg har nesten bare ventet på drapstrusler

«Sommerhytta»-Anna har fått så mye hat og kritikk at hun en periode ikke turte å være alene hjemme.

PÅ TV: Anna Rosenlund Skretteberg og kjæresten Jone Engemoen Hansen har fått mye oppmerksomhet for sin deltakelse i «Sommerhytta» denne våren - på godt og vondt. Foto: Privat
PÅ TV: Anna Rosenlund Skretteberg og kjæresten Jone Engemoen Hansen har fått mye oppmerksomhet for sin deltakelse i «Sommerhytta» denne våren - på godt og vondt. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Årets sesong av «Sommerhytta» på TV 2 har fått mye oppmerksomhet. Nå nærmer sesongen seg slutten, og neste uke får vi vite hvem av de fire deltakerparene som stikker av med seieren og får beholde sin egenbygde hytte.

For kjæresteparet Anna Rosenlund Skretteberg (23) og Jone Engemoen Hansen (27) har innspillingen bydd på mange utfordringer - og gleder - av ymse slag.

Vi har fått følge samboerparet gjennom opp- og nedturer, krangler og lykkelige øyeblikk. Da Se og Hør snakket med Skretteberg tidligere denne uka, fortalte hun at hun tror forholdet deres har blitt sterkere som følge av «Sommerhytta»-deltakelsen.

RING PÅ FINGEREN: Anna ser lyst på fremtiden sammen med Jone etter «Sommerhytta». Video: TV 2 Vis mer

Hets og hat

23-åringen ble tidlig i sesongen målskive for hets, hat og kritikk i sosiale medier. Folk har ment at hun har behandlet kjæresten dårlig, og at hun har snakket stygt til ham og vært frekk og streng.

Når «Sommerhytta»-finalen nå nærmer seg med stormskritt, tar Se og Hør en prat med Skretteberg om hvordan tv-deltakelsen har vært. 23-åringen peker på de hatefulle kommentarene som det mest negative med å delta i programmet.

- Det har vært mye stygge kommentarer på nett. Det er ikke noe moro for noen av oss. Folk skriver at jeg er nedlatende og liknende, men det er så fjernt for oss. Det er så synd at folk oppfatter oss sånn ut ifra det lille de ser av oss på tv. Det føles urettferdig når jeg vet at det ikke er sånn det er, forklarer hun overfor Se og Hør.

FÅR NOK: Deltakeren i «Sommerhytta» holder på med en konkurransen når noe ikke går som det skal for Anna og Jone. Video: TV 2 Vis mer

Hun tror folk har vært mer opptatt av dem som personer enn jobben de har lagt ned i hytta og oppussingen.

- Det er rart at så mange skal ha så mye å si om forholdet vårt ut fra hva vi gjør på tv. Det er noe helt annet å være i en byggesituasjon enn i hverdagslivet til vanlig, sier 23-åringen.

Ventet på drapstrusler

De stygge bemerkningene har strømmet inn i kommentarfelt på Facebook og den anonyme appen Jodel. Men hun har også fått direktemeldinger på Instagram og Facebook, i tillegg til vanlige tekstmeldinger.

Det har roet seg litt nå, men Skretteberg legger ikke skjul på at det har vært tøft å få så mye hat rettet mot seg.

TILBAKE: Fjorårets vinnere Levi Try og Øyunn Krogh er tilbake på «Sommerhytta», og dette sier de om deltakerene. Video TV 2 Vis mer

- Jeg har nesten bare ventet på drapstrusler. Jeg hørte at Jeanett (deltaker i fjorårets «Sommerhytta», journ.anm.) fikk det i fjor. Det har jeg fryktet, men det er ingen meldinger som har vært så alvorlige at de burde bli anmeldt. Men de har i hvert fall vært så stygge at jeg aldri kunne tenke meg å sende dem til folk, sier hun.

Jeanett Fjeldstad (42) sier til Se og Hør at drapstrusselen kom etter at forrige sesong var ferdig sendt på tv, der hun og ektemannen Jerry Johansson havnet på en andreplass bak Øyunn Krogh og Levi Try.

- TRIST: Jeanett Fjeldstad forteller at hun fikk en drapstrussel etter «Sommerhytta»-deltakelsen i fjor, og synes det er trist at Anna og Jone får så mye hets og kritikk. Foto: Espen Solli / TV 2
- TRIST: Jeanett Fjeldstad forteller at hun fikk en drapstrussel etter «Sommerhytta»-deltakelsen i fjor, og synes det er trist at Anna og Jone får så mye hets og kritikk. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

- Det var ikke noe hyggelig. Man må være godt forberedt når unge mennesker skal være med på sånne ting, sier 42-åringen.

Det å fremsette drapstrusler mot noen er alvorlig, og kan etter straffelovens §§ 263 og 264 straffes med bøter eller fengsel når trusselen er egnet til å fremkalle alvorlig frykt.

REISE: Trine er nødt til å reise fra «Sommerhytta». Video: TV 2 Vis mer

Skretteberg sletter de stygge meldingene med en gang hun får dem, fordi hun har fått nok. 23-åringen føler seg også misforstått:

- Slik mennesker beskriver meg på sosiale medier, som nedlatende, bedrevitende, selvgod, frekk og spydig, det er så fullstendig feil. Det virker som at enkelte prøver å vri om alt jeg sier til noe negativt.

Skretteberg tror også hetsen handler mye om kjønn og alder, og at folk ville ha reagert annerledes om hun ikke var den yngste i forholdet.

23-åringen sier at hun i en periode har vært redd for å være alene hjemme, fordi hun har fryktet at folk skal oppsøke henne.

- Det har vært skummelt. Jeg har følt at folk virkelig har hatet meg. Noen meldinger og kommentarer har virkelig vært hatefulle. Det har vært tøft å være alene, og jeg har slitt med å få sove om kveldene. Men det går mye bedre nå, forsikrer hun.

I SJOKK: Jone får sjokk da han skjønner hva han skal gjøre under en konkurranse i «Sommerhytta». Video: TV 2 Vis mer

- Påkjenning

Kjæresten Jone Hansen sier til Se og Hør at han ikke hadde sett for seg at tv-deltakelsen skulle bli slik, og at de på forhånd fikk høre at det bare var et lystbetont feelgood-program.

- Har du også fått mye hets?

- Jeg har fått noe jeg også, men det er bagateller sammenliknet med hva Anna har fått. Når samboeren din får så mye hets, føler man at det er litt uberettiget, særlig med tanke på den harde klippingen i starten av sesongen. Det føles urimelig og det blir også en påkjenning for meg, sier Hansen.

Hansen forteller videre at han et par uker inn i vårens sesong ringte til produksjonen for å spørre om de skulle klippe hele sesongen slik at det framsto som at han ikke dugde til noe.

- Det hadde blitt enda mer slitsomt. De to første ukene brukte produksjonen de samme klippene, hvor det ble fremstilt som at jeg ikke kunne noe som helst. Det har definert oss, mener 27-åringen.

«ANGREPET»: Deltakerne i «Sommerhytta» blir «angrepet» under innspillingen. Video: TV 2 Vis mer

For Hansen har det vært tøft å se at samboeren har fått så mye hets og hard medfart i sosiale medier.

- De som kjenner oss vet at dette er urimelig, men de som ikke kjenner oss får et feilaktig inntrykk, og det plager oss begge, sier han.

I likhet med kjæresten har Hansen hatt noen dårlige netter som følge av alle reaksjonene.

- Men jeg har mest følt meg tappet for energi og lei. Jeg gledet meg til at serien skulle komme på tv, men det har jo nesten vært mer en påkjenning. Siden uke to har jeg bare gledet meg til det skal bli ferdig, sier han.

Slik svarer TV 2

Pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, sier til Se og Hør at det er trist å høre at samboerparet føler seg feil framstilt i «Sommerhytta».

- Anna og Jone er et fantastisk deltakerpar i «Sommerhytta», og vi synes det er leit å høre at de føler seg feil fremstilt. Deltakerparene blir filmet fra morgen til kveld i ti uker, og det er derfor mye av det som blir filmet som ikke blir vist på tv. Det er likevel viktig for oss at vi viser et representativt bilde av deltakerne og samspillet dem imellom, sier han.

- LEIT: Dahl sier at det er leit at Skretteberg og Hansen reagerer på hvordan de blir framstilt. Foto: Eivind Senneset / TV 2
- LEIT: Dahl sier at det er leit at Skretteberg og Hansen reagerer på hvordan de blir framstilt. Foto: Eivind Senneset / TV 2 Vis mer

Dahl sier videre at kanalen har psykolog tilgjengelig på alle realityinnspillinger, og at de har jevnlig kontakt med deltakerparene mens programmet sendes på tv.

- Vi modererer også kommentarfeltene vi har kontroll over. Det er et stadig økende engasjement rundt «Sommerhytta», noe som gjør at vi fortløpende gjør vurderinger rundt hvordan vi best mulig kan ivareta deltakerne, avslutter Dahl.

LIVREDD: Trude Lium i «Sommerhytta» blir livredd når hun møter på en meitemark. Video: TV 2 Vis mer

LES OGSÅ: Overrasker med utradisjonelt yrkesvalg

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer