- Jeg har mye gørr inni meg som må ut

«Himmeblå»-stjernen Lena Kristin Ellingsen elsker egentlig å spille slemme roller. Til Seoghør.no avslører hun hvorfor.

SEOGHØR.NO: Skuespiller Lena Kristin Ellingsen (34)  er blitt en av landets mest ettertraktede skuespillere siden hun slo igjennom i ”Himmelblå” i 2008.

Hun har gjort suksess på både film, TV, og teaterscenen.

Sist var hun å se i ”En får værra som en er – En Ole Ivars-musikal” på Nationaltheateret. Nå bytter hun ut dansebandmusikk med opera i Torshovteatrets nysatsing Dido + Aeneas, som har premiere lørdag 18. april.

Til Se og Hør avslører hun at det var en stor overgang.

Première på Nationaltheatret: "En får væra som en er - en Ole Ivars-musikal". Skuespillerne: Bernhard Arnø, Henriette Steenstrup, Lena Kristin Ellingsen og Christian Skolmen.
Première på Nationaltheatret: "En får væra som en er - en Ole Ivars-musikal". Skuespillerne: Bernhard Arnø, Henriette Steenstrup, Lena Kristin Ellingsen og Christian Skolmen. Vis mer

-  Mens vi spilte Ole Ivars på hovedscenen, begynte vi å øve på dette stykket, og det var ganske heftig siden det er to så vidt forskjellige sjangere.

Teknisk var det en utfordring å synge opera på dagen, og danseband på kvelden. Men det er utgangspunktet til hvorfor vi gjør det også, fordi vi synes reisen er så spennende, sier Lena Kristin til Se og Hør.

Begynte å synge tidlig

HUMORLAB: Skuespillerne Lena Kristin Ellingsen og Christian Skolmen er en del av Nationaltheaterets Humorlab på Torshovteateret som setter opp Dido + Aeneas. Foto: Morten Eik
HUMORLAB: Skuespillerne Lena Kristin Ellingsen og Christian Skolmen er en del av Nationaltheaterets Humorlab på Torshovteateret som setter opp Dido + Aeneas. Foto: Morten Eik Vis mer

34-åringen fra Nordland har gjort seg bemerket med sangferdighetene. Hun har blant annet vært med på ”Beat for beat” to ganger!

- Jeg begynte å synge tidlig. Jeg spilte fiolin i mange år. Da jeg var lei, satt fiolinlæreren seg ved pianoet slik at jeg kunne synge istedenfor, så det har jeg gjort ganske lenge.  Men jeg tok ikke sangtimer før jeg flyttet til Oslo etter videregående.

- Hadde du en popstjernedrøm i magen som barn?

- Nei jeg har aldri ønsket å bli popstjerne, det har jeg ikke. Men det som er bra med å være skuespiller er at man kan leve ut sangen på scenen.

PIZZAFEST: Etter premieren på  "En får væra som en er - en Ole Ivars-musikal" på Nationaltheatret hyggetHenriette Steenstrup (t.v.) og Lena Kristin Ellingsen seg med øl og pizza sammen med Ole Ivars-vokalist Tore Halvorsen. Foto: Tore Skaar
PIZZAFEST: Etter premieren på "En får væra som en er - en Ole Ivars-musikal" på Nationaltheatret hyggetHenriette Steenstrup (t.v.) og Lena Kristin Ellingsen seg med øl og pizza sammen med Ole Ivars-vokalist Tore Halvorsen. Foto: Tore Skaar Vis mer

- Synger du mye hjemme?

- Ja, jeg må jo øve. Også har jeg jo en sønn, så jeg synger jo for ham. Også er jeg med i et kor! Vi har et vennekor som jeg synger sammen med. Der koser vi oss med gamle, gode musikallåter.

Elsker slemme roller

Hvilken rolle har betydd mest for deg?

- Jeg elsker å spille litt slemme karakterer. Anitra Skolmen i ”Kampen for tilværelsen” er en favoritt. Også gjorde jeg Hjørdis i ” Hærmændene paa Helgeland” på Hålogaland Teater. Med Marit Moen Aune på regi.

- Jeg elsket den rollen! Hun var ei skikkelig «bitch». Det er artig å ta det ut på scenen! forteller Lena Kristin.

Anitra Skolmen (Lena Kristin Ellingsen) Foto: Thomas Ekström/NRK
Anitra Skolmen (Lena Kristin Ellingsen) Foto: Thomas Ekström/NRK Vis mer

- Er det ekstra artig fordi du ikke er sånn privat?

- Ja, man kan jo ikke gå rundt å være skikkelig «bad ass» til vanlig, så det å kunne kose seg med dårlige sider og egenskaper, det er stas!

- Hvor henter du inspirasjonen til sånne roller fra?

- Jeg har så mye gørr inni meg som trenger å komme ut, sier hun og ler.

«Himmelblå» sendes på NRK1 lørdager kl. 20.55.

LES OGSÅ: Tårene kom da jeg fikk se Lena Kristin