- Jeg har mye dårlig samvittighet

Med 7 jobber og over 200 reisedøgn blir det lite tid til familien for Thomas Alsgaard.

TRAVEL: Thomas Alsgaard har syv ulike jobber og prosjekter gående og har over 200 reisedøgn i året. Dette tærer på samvittigheten overfor familien. Foto: Scanpix
TRAVEL: Thomas Alsgaard har syv ulike jobber og prosjekter gående og har over 200 reisedøgn i året. Dette tærer på samvittigheten overfor familien. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: I en av alder av 40 år er Thomas Algaard fremdeles skiløper på topp-nivå, og jobber nå knallhardt for gull i det kommende Vasaloppet i Sverige 4. mars.

Men dette er langt fra det eneste Alsgaard jobber med for tiden. Han er leder for langdistanselaget Team United Bakeries, ekspertkommentator i NRK, jobber med produktutvikling hos Madshus, konsulent i Norsk ledetrening, er restauranteier og foredragsholder.

Med en rekke ulike prosjekter gående ved siden av knallhard trening og over 200 reisedøgn i året blir det lite tid til kona Rønnaug Schei Alsgaard (34) og datteren Maria (3).

Dette tærer på den travle skiløperens samvittighet.

- Jeg har mye dårlig samvittighet. Jeg husker for eksempel da jeg hadde vært borte med NRK på Tour de Ski i januar. Da Maria og jeg spiste frokost sammen for første gang på 14 dager, oppdaget hun at bagen min var pakket på nytt og sto klar i gangen. Det var ikke lett, sier Alsgaard til Dagbladet God torsdag.


Kona Rønnaug forteller at ektemannen er flink til å være til stede når han først er hjemme, og at familien ser litt mer til ham nå enn tidligere år.

- Når det raser som mest, tenker jeg at det eneste riktige er å kutte ned på jobbinga. Men får jeg pauser, finner jeg nye prosjekter. Det er ikke lett å finne balansen. Jeg må ha noe å bryne meg på, sier Alsgaard til Dagbladet.

Likevel innrømmer skiløperen at han er egoistisk.

- Å velge å leve som jeg gjør er egoistisk fordi jeg gjør det jeg har lyst til hele tiden. Å være toppidrettsutøver er et enormt privilegium. Man er sin egen herre, sier han til Dagbladet.

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: - Jeg synes veldig synd på Petter Northug

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer