- Jeg har mye dårlig samvittighet

Med 7 jobber og over 200 reisedøgn blir det lite tid til familien for Thomas Alsgaard.

TRAVEL: Thomas Alsgaard har syv ulike jobber og prosjekter gående og har over 200 reisedøgn i året. Dette tærer på samvittigheten overfor familien. Foto: Scanpix
TRAVEL: Thomas Alsgaard har syv ulike jobber og prosjekter gående og har over 200 reisedøgn i året. Dette tærer på samvittigheten overfor familien. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: I en av alder av 40 år er Thomas Algaard fremdeles skiløper på topp-nivå, og jobber nå knallhardt for gull i det kommende Vasaloppet i Sverige 4. mars.

Men dette er langt fra det eneste Alsgaard jobber med for tiden. Han er leder for langdistanselaget Team United Bakeries, ekspertkommentator i NRK, jobber med produktutvikling hos Madshus, konsulent i Norsk ledetrening, er restauranteier og foredragsholder.

Med en rekke ulike prosjekter gående ved siden av knallhard trening og over 200 reisedøgn i året blir det lite tid til kona Rønnaug Schei Alsgaard (34) og datteren Maria (3).

Dette tærer på den travle skiløperens samvittighet.

- Jeg har mye dårlig samvittighet. Jeg husker for eksempel da jeg hadde vært borte med NRK på Tour de Ski i januar. Da Maria og jeg spiste frokost sammen for første gang på 14 dager, oppdaget hun at bagen min var pakket på nytt og sto klar i gangen. Det var ikke lett, sier Alsgaard til Dagbladet God torsdag.


Kona Rønnaug forteller at ektemannen er flink til å være til stede når han først er hjemme, og at familien ser litt mer til ham nå enn tidligere år.

- Når det raser som mest, tenker jeg at det eneste riktige er å kutte ned på jobbinga. Men får jeg pauser, finner jeg nye prosjekter. Det er ikke lett å finne balansen. Jeg må ha noe å bryne meg på, sier Alsgaard til Dagbladet.

Likevel innrømmer skiløperen at han er egoistisk.

- Å velge å leve som jeg gjør er egoistisk fordi jeg gjør det jeg har lyst til hele tiden. Å være toppidrettsutøver er et enormt privilegium. Man er sin egen herre, sier han til Dagbladet.

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: - Jeg synes veldig synd på Petter Northug

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer