SØRGET IKKE: - Jeg var i begravelsen selvfølgelig, men jeg gråt ikke. Jeg har ikke grått siden, forklarer 86-åringen i boken. Foto: Morten Eik, Se og Hør
SØRGET IKKE: - Jeg var i begravelsen selvfølgelig, men jeg gråt ikke. Jeg har ikke grått siden, forklarer 86-åringen i boken. Foto: Morten Eik, Se og HørVis mer

- Jeg har mistet tre sønner

Sossen Krogh nektet å sørge da sønnen døde brått.

SEHER.NO: Mandag kom boka "Ekte scenehjerter. Nære portretter - legender i vår tid", hvor forfatter og journalist Stian Hjelvin Andersen har portrettert åtte av Norges mest kjente 
teaterpersonligheter
over 60 år, og Sossen Krogh (86) er én av dem.

Krogh har hatt stor suksess i sin skuespillerkarriere - og er i dag aktuell i "Hotel Cæsar" - men livet har ikke alltid vært en dans påroser for 86-åringen.

I boken forteller Krogh åpenhjertig om bohemlivet med kunstnermannen Guy Krogh, utroskapen de levde med, og sorgen over å miste flere barn.

Skuespillerinnen var først gift med Thorleif Schjelderup som hun fikk to sønner sammen med, deretter ble hun sammen med kunstneren Guy Krogh som hadde to sønner fra før, og sammen fikk paret også to sønner.

I boken forteller Krogh at hun har mistet tre sønner. Én av dem tok livet sitt, og det var sønnen, Halvor som fant han.

"Jeg har mistet tre sønner. En av sønnene til Guy gikk bort i kreft. Og en av mine tok livet av seg. Grusomt! Han hadde noen vanskeligheter, jeg vet ikke, jeg har aldri skjønt hva. Vi var ute på båttur i fjorden, og så ringte de oss. Da gjaldt det bare å komme seg gjennom det da. Vi kjørte inn med båten og så spurte de om jeg ville se ham. Men det ville jeg ikke. Orket ikke." forteller Krogh om tragedien.

Skuespillerinen utdyper imidlertid ikke hvordan hun mistet den tredje sønnen.

I boken kommer det fram at Krogh valgte å ikke sørge åpenlyst etter at sønnen tok livet sitt.

"Nei, vi sørget ikke. Vi var helt alminnelige. Sørget ikke, ville ikke. For hvis vi først skal begynne å sørge, så kanskje man faller sammen og må legges inn, ikke sant. Nei. Videre, videre! Det høres hardt ut, men vi klarte det. Jeg var i begravelsen selvfølgelig, men jeg gråt ikke. Jeg har ikke grått siden." forklarer hun.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no, eller ring vår tipstelefon 93076767.
 
LES OGSÅ: Ga fra seg foreldreretten