EN UTING: Geir Børresen har mistet nok venner og familiemedlemmer på grunn av kreft. Nå vil han at folk skal slutte å røyke. Foto: Svend Aage Madsen
EN UTING: Geir Børresen har mistet nok venner og familiemedlemmer på grunn av kreft. Nå vil han at folk skal slutte å røyke. Foto: Svend Aage MadsenVis mer

- Jeg har mistet ti nære og kjære til lungekreft

Geir Børresen oppfordrer flest mulig til å stumpe røyken.

SEOGHØR.NO: Den allsidige skuespilleren Geir Børresen (72) er kjent for å glede store og små med rolletolkninger som Max Mekker i «Sesam stasjon» og Labbetuss i «Tre-fire-fem», i barne-tv-seriene som gikk på 1980- og 90-tallet.

Men på privaten har Børresen opplevd mange tunge stunder, forteller han til Her og Nå. Han har nemlig opplevd at kreften har tatt fra ham mange av hans kjære venner og familiemedlemmer.

- Jeg har mistet ti nære og kjære til lungekreft. Tenk så mye morsomt vi kunne hatt det. Det er snakk om familie og nære venner. Samtlige har røyket, sier han til bladet.

Saken fortsetter under bildet.

GODE MINNER: Geir Børresen var utkledd som Max Mekker i den populære barne-TV-serien Sesam stasjon som gikk på NRK i perioden 1991 til 1999. Her med Sverre Holm som spilte O. Tidemann og Sidsel Ryen som spilte Leonora Dorothea Dahl. Foto: Henning Jensen / Se og Hør
GODE MINNER: Geir Børresen var utkledd som Max Mekker i den populære barne-TV-serien Sesam stasjon som gikk på NRK i perioden 1991 til 1999. Her med Sverre Holm som spilte O. Tidemann og Sidsel Ryen som spilte Leonora Dorothea Dahl. Foto: Henning Jensen / Se og Hør Vis mer

Testet ut sigaretter én gang

Selv har han aldri røyket, men innrømmer at han har testet det ut ved én anledning. Det ga ikke mersmak:

- Der og da fant jeg ut at dette ikke er noe for meg. Det strider mot all min logikk. Det er vel en grunn til at folk i tusener av år har forsket på ulike måter å få så mye som mulig av røyken ut av huset? Det er fordi det er farlig.

Hele Norges favoritt-hund

For to år siden fylte Børresen 70 år, og Seoghør.no var med da «Tre-fire-fem»-makker Vibeke Sæther (71) og Labbetuss overrasket med jubileumsmarkering.Til Seoghør.no mimret Sæther om tiden da Børresen var utkledd som hele Norges favoritt-hund:

- Det var veldig morsomt. Du ble sliten av å være Labbetuss, og jeg ble veldig våt fordi du var så sliten. Jeg husker du måtte gå på krykker for ikke å ødelegge ryggen din, Geir.

- Men vi hadde stor spilleglede, konstanterte jubilanten.

LES OGSÅ: Børresen-karakter ble tvunget til å skifte navn