ANNEN DIMENSJON: Forfatteren Margit Sandemo har siden hun var barn hatt kontakt med vesener fra en annen dimensjon. - Nå har jeg ikke sett noe på 15 år, så nå frykter jeg de er borte, sier Sandemo om evnene sine til Seher.no. Foto: NTB Scanpix
ANNEN DIMENSJON: Forfatteren Margit Sandemo har siden hun var barn hatt kontakt med vesener fra en annen dimensjon. - Nå har jeg ikke sett noe på 15 år, så nå frykter jeg de er borte, sier Sandemo om evnene sine til Seher.no. Foto: NTB ScanpixVis mer

- Jeg har mistet evnene mine

Margit Sandemo (85) kjenner seg som en idiot.

SEHER.NO: - Det har vært både en velsignelse og en forbannelse.

"Sagaen om Isfolket"-forfatteren Margit Sandemo (85) var bare lita jente da hun oppdaget at hun hadde det hun kaller oversanselige evner.

Hun lærte å akseptere disse evnene, og de ble en naturlig del av hennes liv.

Margit føler seg rik som har fått anledning til å ha kontakt med en annen dimensjon. Nå er det dessverre lenge siden hun har hatt opplevelser av det overnaturlige slaget.

- I livet mitt har det vært 10-årsperioder hvor jeg opplevde mye rart. Så har synene vært borte en periode før de har kommet tilbake. Men nå har jeg ikke sett noe på 15 år, så nå er jeg redd evnene har forsvunnet, sier Margit til Seher.no.

Hun savner kontakten med åndene.

- Jeg savner det enormt. Jeg kjenner meg som en idiot når jeg ikke opplever noe lenger.
Før hadde Sandemo langt flere evner.

- Jeg kan ikke se inn i framtiden, eller finne bortløpne ektemenn. Men jeg ser vesener fra andre dimensjoner - både såkalte hjelpere og gjenferd. Hun har også kontakt med "småfolket", vesener som lever under jorda.

Hjelperne kaller hun for skytsånder - for engler vil hun ikke høre tale om. Den populære forfatteren er totalt ureligiøs.

Men det å skille seg ut fra mengden, og se ting som andre ikke ser har også sine ulemper.

- Vi som opplever overnaturlige ting kan ikke forvente at de som ikke har opplevd noe tilsvarende, vil tro på oss. Vi må bare tåle å bli mistenkeliggjort, for vår oppgave er å stå fram og si: "Det finnes en dimensjon til!"

Hun sammenligner det å ha oversanselige evner med å ha absolutt gehør.

- Det er noen få mennesker som har kontakt med verdenen ved siden av og verdenen etterpå.

Fortsatt kan det skje småtterier, som at ting hun tenker hardt på plutselig står foran henne.

- Det kan være åndene som fortsatt hjelper meg, eller så er det ektemannen min.
Margit Sandemo var gift med sin kjære Asbjørn fra 1946. Han gikk bort i 1999.

Margit Sandemo debuterte sent som forfatter. Hun startet ikke før hun var over 40 år. Men siden har hun solgt over 36 millioner bøker. Mest kjent er hun for serien "Sagaen om Isfolket". Hun er oppvokst i Sverige, men har norsk far og var født på Østre Toten. I dag lever hun på sørkysten av Sverige, hvor hun fortsatt skriver underholdningsbøker i en alder av 85 år.

Har du et kjendistips? Tips oss her, eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: Sandemo støtter Snåsamannen