STOLT PAPPA: I dag har Dan Børge Akerø mer tid til familien enn han hadde tidlig i TV-karrieren. Her er han sammen med døtrene Benedicte og Johanne.  Foto: Stella Pictures
STOLT PAPPA: I dag har Dan Børge Akerø mer tid til familien enn han hadde tidlig i TV-karrieren. Her er han sammen med døtrene Benedicte og Johanne. Foto: Stella PicturesVis mer

- Jeg har mer tid til familien

Dan Børge Akerø har mer tid til barna nå enn han hadde på 80- og 90-tallet.

SEOGHØR.NO: Dan Børge Akerø (62) har gjennom årevis med jobbing og uttalige TV-programmer for NRK og TV 2 blitt en av Norges mest folkekjære TV-fjes.   

Suksesser som «Den store klassefesten» og «Lørdan» krevde mye tid og energi og gikk utover tiden med Akerøs nærmeste. 

I dag er han gift for tredje gang med Mette (46). Aldersforskjellen på 15 år har aldri vært en hindring for kjærligheten og sammen har paret tvillingdøtrene Benedicte og Johanne (14), samt sønnen David (22). I tillegg har Akerø to barn fra et tidligere forhold.

Dan Børge forteller i et intervju med VG at han har mer tid til familien i dag, enn han hadde tidligere. 

- Jeg har mer tid til familien nå enn på 80- og 90-tallet, har vært mye tilstede for tvillingene. Det var hektisk i NRK, men den overgangen til TV 2...Det livet jeg levde da, er ikke å anbefale til noen. Fra 91 til 93 jobbet jeg hele tiden, drev rovdrift på meg selv. De tre årene var ikke bra, sier han til VG. 

Til høsten er programlederen tilbake med «QuizDan», og vil nok ikke slutte med TV-jobbing ennå. 

- Jeg er 60 år og et kvart uti annenomgang. Da gjelder det ikke å bli skadet, ikke å bli utvist. Så lenge jeg får lov til å være med og så lenge helsen sier det er greit, er jeg klar. Jeg ser ikke for meg at kona går på jobben og tvillingene på skolen og at jeg skal sitte igjen med hendene i fanget. 
 
LES OGSÅ: - Jeg var høy på meg selv