«Farmen kjendis»:

- Jeg har lyst å ta med meg bikkja og dra

Enkelte deltakere mener storbonden er for lat.

- VURDERTE Å TREKKE SEG: Tore Petterson beskriver storbonde-oppdraget som tøft. På flere tidspunkt vurderte han å forlate konkurransen. Foto: Skjermdump TV 2
- VURDERTE Å TREKKE SEG: Tore Petterson beskriver storbonde-oppdraget som tøft. På flere tidspunkt vurderte han å forlate konkurransen. Foto: Skjermdump TV 2 Vis mer
Publisert

I mandagens episode av «Farmen kjendis» ble det kjent at Jarl Goli - til alles store overraskelse - hadde valgt «Sofa»-kjendis Tore Petterson (37) som ukas nye storbonde.

Valget kom ikke minst som et sjokk for Petterson selv, som lenge har gitt uttrykk for at han ikke har hatt noe ønske å stå som leder på gården.

På tross av overraskelsen bestemte 37-åringen seg imidlertid tidlig for å gjøre det beste ut av situasjonen.

- Til helvete å komme deg opp

Allerede i forrige episode oppsto likevel en gryende misnøye blant de andre deltakerne, som ikke var særlig begeistrert for innsatsen og lederstilen til den nye storbonden.

I kveldens episode kan man se at frustrasjonen er langt fra over, noe som setter en ørliten demper på stemningen i gruppa.

- Tore er litt sånn at han liker å sove lenge, så akkurat i dag begynte jeg å føle at nå må han stå opp og få folk i gang, for vi har et kjempestort ukesoppdrag, sier Vendela Kirsebom i episoden.

Saken fortsetter under bildet.

- MÅ STÅ OPP: Tore Petterson får kritikk for å være for lat i kveldens episode av «Farmen kjendis». Selv uttrykker 37-åringen at han sliter med motivasjonen, og at han helst ønsker å ta med seg gårdsbikkja Balto og dra. Foto: Skjermdump TV 2
- MÅ STÅ OPP: Tore Petterson får kritikk for å være for lat i kveldens episode av «Farmen kjendis». Selv uttrykker 37-åringen at han sliter med motivasjonen, og at han helst ønsker å ta med seg gårdsbikkja Balto og dra. Foto: Skjermdump TV 2 Vis mer

Både Lothepus og Kirsebom gir klart uttrykk for at deltakerne har mye på agendaen, og at man må ta tidlig fatt på dagen, dersom man ønsker å komme i mål.

- Vi har egentlig et kjempekjekt ukesoppdrag, men Tore, som skal være storbonde, gidder ikke å stå opp. (…) skal du være storbonde må du til helvete se å komme deg opp, ellers skjer det ikke noe, sier han.

- Ulike meg selv

Det er liten tvil om at det krevende ukesoppdraget påvirker humøret. Foruten å blant annet flette kurver og bygge røykhus skal deltakerne også lage en eventyrforestilling for en gruppe med barn.

At deltakerne virkelig begynner å kjenne på «kampen for tilværelsen», er dermed ingen hemmelighet.

I kveldens episode forklarer Petterson også at han rett og slett ikke lenger trives i konkurransen.

- Å være storbonde er hat. Jeg liker ikke lederrollen. Sinsstemningen min nå er at jeg egentlig har lyst å ta med meg bikkja og dra. Og det har jeg hatt lyst til ganske lenge. Jeg blir skikkelig umotivert av å være her. Disse menneskene er helt fantastiske, men de er veldig ulike meg selv, forteller han.

- Rimelig desperat

Overfor Dagbladet forklarer Petterson at mangelen på næring, hadde en stor innvirkning på ham.

- Jeg sov til klokka 07.00, og senest til 08.00. De andre sto opp mellom klokka fire og fem, og det orket ikke jeg etter å ha spist nesten bare ett egg om dagen og noe potet i fire uker.

- Hva tenker du om at flere av de andre deltakerne kritiserer lederstilen din?

- De mente selv at de var selvgående, men de trengte jo tydeligvis noen som passet på dem 24 timer i døgnet, slik de andre storbondene gjorde. Orker ikke sånt jeg, sier han lurt.

- Vurderte du virkelig å trekke deg?

- Egentlig hele tiden. Jeg var rimelig desperat etter mat etter hvert, og ble ofte nødt til å spise mat jeg ikke tåler, som gjør meg syk og slapp. Jeg gikk ned 12 kilo og jobbet fra morgen til kveld.

- Når du da i tillegg blir kalt lat når du prøver å hvile litt, ble oppholdet ganske uutholdelig for meg. Men jeg ble for Balto!, sier han til Dagbladet og legger til at det også fantes svært gode dager under oppholdet.

QUIZ: Slik gikk det da Lothepus og samboeren Randi tok Dagbladets kjendisquiz. Video: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer Vis mer Vis mer

LES OGSÅ: Klarte ikke å dy seg da han hørte om søsteren og Brad Pitt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer