Fredrik Skavlan:

- Jeg har lekt litt med tanken

Talkshow-kongen er snart ferdig med «Skavlan» - dette tenker han om fremtiden.

GIR SEG: Høstens sesong av «Skavlan» blir Fredrik Skavlans siste. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
GIR SEG: Høstens sesong av «Skavlan» blir Fredrik Skavlans siste. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Programleder og talkshow-vert Fredrik Skavlan (54) avslørte i april at høstens sesong av «Skavlan» blir hans siste, etter 25 år i programlederrollen. Nyheten delte han på Instagram:

«Til høsten er det 25 år siden jeg debuterte som talkshow-vert i Norge, og fra og med 2009 har jeg fått dele utallige minner med trofaste seere både i Norge, Sverige og Finland. Men alt har sin tid, også det som ble Nordens største talkshow. Tidligere i år informerte jeg SVT, TV2 og YLE om at neste sesong med SKAVLAN blir den siste».

Når Se og Hør møter tv-profilen på høstlanseringen til TV 2, åpner han opp om hvordan det blir å gå inn i siste høst med «Skavlan».

- Ikke trist

- Det nærmer seg den grande finalen?

- Ja, det gjør det. Jeg forsøker å ikke tenke så mye på det, men jeg har varslet ifra om at jeg kanskje kommer til å bli litt emosjonell utpå høsten. Det er sendt ut yr-varsel om tårer - men ikke helt enda, spøker 54-åringen.

Videre forteller han at det skal bli godt å komme videre, og minner om at han har vært gjennom dette tidligere.

- Jeg har slutta en gang før, men det har jo alle glemt. Det var i 2007 tror jeg. Men jeg er en person som ser veldig fremover, så jeg synes ikke det er så trist. Det er heller rart å plutselig se tilbake - herregud hva man har vært med på i løpet av disse 25 årene.

DUKKET OPP: Fredrik Skavlan så overrasket ut over at pressen var på plass utenfor Theatercaféen fredag. Video: Øystein Sæthre / Dagbladet Vis mer

Har fått tilbud

Skavlan forteller at han først skal gjennomføre denne høsten før han gir seg, men deretter ser han frem til en litt friere hverdag. Men hva skal han gjøre?

- Helt siden jeg var 30 år har jeg vist hva jeg skal gjøre de neste to årene, resten av livet på en måte - har jeg følt. Derfor gjorde jeg en deal med meg selv om at en del av greia nå er at jeg ikke skal vite. Så med hånda på hjertet - jeg aner ikke.

Selv om talkshow-veteranen foreløpig ikke har noen plan, understreker han at han skal jobbe.

- Du har jo gjort comeback før, kan det skje igjen?

- Som talkshow-vert? Det tror jeg ikke.

- Som hva da? Realitydeltaker?

- Jeg har lekt med tanken, og hatt en liten runde med familien - men barna mine vil ikke at jeg skal gjøre det, innrømmer han og legger til:

KASTET UT: Da Petter Stordalen stilte noen krav til «Skavlan»-redaksjonen, gikk det ikke helt som han hadde tenkt. Lyd: Storm Productions Vis mer

- Jeg har fått noen tilbud. Jeg svarer veldig fort nei så jeg ikke skal begynne å lefle for mye med det.

Skavlan kan uansett se tilbake på en lang og innholdsrik karriere. Privat er han samboer med skuespiller Maria Bonnevie (47) og sammen lever de et travelt liv med karrierer og tre barn. 54-åringen har i tillegg de tre voksne barna Selma, Georg og Susanne Fergus Skavlan fra sitt tidligere ekteskap.

LES OGSÅ: «Hjerteslag»-skuespilleren har kjøpt seg leilighet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer