Demi Lovato:

- Jeg har kuttet ut giftige folk i livet mitt

Popstjernen innså at flere av vennskapene hennes ikke var sunne.

TOK AFFÆRE: Demi Lovato har lært seg å sette grenser. Foto: NTB Scanpix
TOK AFFÆRE: Demi Lovato har lært seg å sette grenser. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Demi Lovato (27) har hatt et innholdsrikt liv både på godt og vondt. Gjennom årenes løp har hun opparbeidet seg en fantastisk karriere som både skuespiller og popstjerne. Men medaljen har også hatt en bakside.

I flere år slet hun både med rusavhengighet, selvskading og spiseforstyrrelser. Og popstjernen har tidligere uttalt at hun daglig kjempet for å holde seg edru, samt at hun trodde at hun skulle være død før hun fylte 21.

Sommeren 2018, etter å ha feiret seks år som edru fire måneder tidligere, sjokkerte hun en hel verden da hun ble hastet til sykehus, etter det som ble omtalt som en angivelig herionoverdose. Da hun ble skrevet ut fra sykehuset i august samme år dro hun direkte til avrusning.

Lærte å sette grenser

Nå åpner «Sorry Not Sorry»-stjernen seg om hvilke grep hun har tatt for å komme seg videre i livet.

- Jeg har måtte kutte ut mange giftige folk i livet mitt. I løpet av det siste halvannet året har jeg måtte lære å sette grenser i forhold til andre mennesker, forteller hun i podcasten til Jameela Jamil (34) «I weigh», ifølge Us Weekly.

Klipp med Selena Gomez i forbindelse med saken om at henne har sjekket inn på et rehabiliteringssenter. Video licensed from NTP Scanpix Vis mer

- Jeg måtte forstå at det å ikke sette grenser var det som satte meg i den situasjonen jeg var i. Å snakke om hver detalj i hver eneste del av livet mitt, enten det er i forhold eller om det handler om tilbakefallet mitt, så var ingenting hellig for meg lenger, deler hun.

Videre forteller Lovato at hun hadde en mentalitet om at hvis hun opplevde noe negativt med noen, så ville hun fikse det for å gjøre ting riktig.

- Jeg er egentlig ikke venner med noen av eks-kjærestene mine lenger fordi jeg måtte innse at det ikke var sunt. Å prøve å beholde et nært vennskap med eksene mine er bare ikke realistisk, forklarer hun videre, ifølge nettstedet.

EKSKJÆRESTER: Etter bruddet beholdt Demi Lovato og Wilmer Valderrama vennskapet, og han besøkte henne på sykehuset etter innleggelsen i 2018. I dag er han forlovet med en annen kvinne, og ikke lenger i kontakt med Demi. Foto: NTB Scanpix
EKSKJÆRESTER: Etter bruddet beholdt Demi Lovato og Wilmer Valderrama vennskapet, og han besøkte henne på sykehuset etter innleggelsen i 2018. I dag er han forlovet med en annen kvinne, og ikke lenger i kontakt med Demi. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Var redd for å gi slipp

I seks år var 27-åringen sammen med «That '70s Show»-stjernen Wilmer Valderrama (41). Han hjalp henne gjennom mye av den vanskelige tiden frem til det ble slutt i 2016.

Etter bruddet innledet sangfuglen først et forhold til UFC-stjernen Luke Rockhold (35) og deretter MMA-fighteren Guilherme «Bomba» Vasconcelos (34).

Hun har også vært involvert med «Bachelor in Paradise»-stjernen Mike Johnson (32) og modellen Austin Wilson (26). Og den siste tiden har det svirret rykter om at Lovato har funnet lykken med skuespilleren Max Ehrich (28), kjent fra «Young and the Restless».

- Jeg var redd for å gi fullstendig slipp på mennesker i livet mitt. Å kutte ut giftige folk var noe jeg måtte lære. Det er en grunn til at en eks-kjæreste, nettopp er en eks, sier hun åpenhjertig i podcasten.

Uttalelsene kommer kort tid etter at Lovato avslørte at hun og hennes tidligere nære venninne, Selena Gomez (27), heller ikke er i kontakt lenger.

- Når man vokser opp med noen, så kommer man alltid til å ha kjærlighet for dem. Men jeg er ikke venn med henne, så det føltes... Jeg vil alltid ha kjærlighet for henne, og jeg ønsker alle ingenting annet enn alt det beste, fortalte hun til Harper's Bazaar, ifølge Contact Music.

Løy om egen tilstand

Demi Lovato har tidligere vært åpen om sine problemer med rus og psykiske problemer. I 2012 hevdet hun imidlertid at hun var blitt rusfri etter et lengre opphold på en avrusingsklinikk.

I 2017 røpet hun derimot i en dokumentarfilm at dette var løgn.

- Jeg fulgte ikke programmet mitt, jeg var ikke klar for å bli edru, sa hun i «Demi Lovato: Simply Complicated».

På det tidspunktet var hun så avhengig av narkotiske midler at hun smuglet med seg kokain hvor enn hun skulle.

- Jeg sneik det med meg på fly, jeg sneik det til meg på toaletter, jeg tok det i skjul gjennom hele kvelden … Jeg var ruset i typ to måneder, der jeg brukte det hver dag, sa hun i dokumentaren.

- Dårlig forhold til egen kropp

Demis problemer og usikkerhet begynte allerede da hun deltok i skjønnhetskonkurranser som syvåring. Sangeren har tidligere sagt at det forverret selvbildet hennes, og at det gjorde henne suicidal.

- Jeg hadde et dårlig forhold til min egen kropp lenge før det, men det hjalp ikke å stå på scenen og bli dømt for utseendet mitt, sa hun i et intervju med Cosmopolitan Magazine i 2013.

Som niåring utviklet den tidligere Disney-stjernen spiseforstyrrelser, og i en alder av 12 år begynte hun med selvskading - samtidig som hun sammenlignet seg selv med modeller hun så i blader.

- Da jeg la på meg fordi jeg utviklet meg til å bli en kvinne, kikket jeg på bilder av jenter i magasiner og sa til meg selv: «Vent, det er ikke sånn jeg ser ut. Jeg har altfor mye fett på hoftene og rumpa», forklarte hun til magasinet.

Vis mer

LES OGSÅ: Fjernet tatoveringen etter utroskapavsløringen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer