- Jeg har kun visst om dette de siste dagene

Christer Falck fikk TV 2-jobb i bursdagsgave.

BYTTER KANAL: Christer Falck blir heretter å se på TV 2 i rollen som «Robinson»-programleder. Foto: Sølve Hindhamar, Seoghør.no
BYTTER KANAL: Christer Falck blir heretter å se på TV 2 i rollen som «Robinson»-programleder. Foto: Sølve Hindhamar, Seoghør.no Vis mer

SEOGHØR.NO: Mange TV-seere ble overrasket, da det fredag ble kjent at TV3-flaggskipet «Robinsonekspedisjonen» skal overtas av TV 2.

En av de som innrømmer at han ble overrasket over kanalbyttet, er Christer Falck (45). Etter at han vant den aller første «Robinson»-sesongen i 1999, har han vært seriens ansikt utad som programleder.

- Jeg har hørt rykter om dette et par uker, men først de siste dagene har jeg vært klar over at det så ut til å bli noe av, sier han til Seoghør.no.

Christer - som fylte 45 år torsdag - tror ikke Robinson-fansen vil merke noen forskjell på kanalbyttet.

Lover mye dramatikk

Han sier den neste sesongen - som allerede er spilt inn - vil by på mye dramatikk.

- Jeg kan si så mye som at TV 2 valgte et bra år å ta over på. Det er mange spennende deltagere.Han innrømmer at det er både vemodig og spennende at han nå blir TV 2-profil.

JUBELSCENER: Christer Falck har vært med på å kåre mange Robinson-vinnere. Her er han med vinneren Alita Kristensen i 2010. Foto: TV3
JUBELSCENER: Christer Falck har vært med på å kåre mange Robinson-vinnere. Her er han med vinneren Alita Kristensen i 2010. Foto: TV3 Vis mer

Kanalen har i tilegg til årets sesong også sikret seg rettighetene til å lage nye «Robinson»-episoder.

- Jeg ser jo først og fremst på meg som Robinson-Christer og håper jeg får lov til å jobbe med dette fremover på TV 2 også.

- Trist å forlate «familien»

- Men det er klart det er trist å forlate mange bra folk, som jeg har blitt kjent med i TV3 gjennom 15 år. Vi er som en liten familie.

Privat er Christer kjæreste med TV3s pressesjef Line Vee Hanum.

På spørsmål om det nye kanalbyttet har fått følger på hjemmebane, svarer han:

- Vi har jo snakket mye jobb på hjemmebane også, så nå må vi finne noe annet å snakke om. Kanskje må vi finne oss en hobby, så vi får noe å fylle tomrommet med.

TV 2 legger ikke skjul på at de gleder seg til å se serien på sine skjermer.

 - Vi gleder oss stort over å ha sikret oss et av de aller sterkeste reality-formatene, og vi er hele tiden på jakt etter både nye og eksisterende programformater. Robinson er Norges lengstlevende realityprogram og vi klør i fingrene etter å presentere dette for TV 2-seerne, forteller TV 2-direktør Trond Kvernstrøm i en pressemelding.

Christer spøker med at han må fornye garderoben etter å ha fått ny arbeidsgiver.

- Jeg håper TV 2 kan skaffe meg noen nye klær kjapt. Jeg eier jo bare klær med TV3-logo, som jeg har fått via jobben.

LES OGSÅ: Falsk Falck lurer Twitter-fansen