- Jeg har kreft

Den svenske krimforfatteren Henning Mankell fikk sjokkbeskjed av legen.

TØFF BESKJED: For to uker siden fikk Henning Mankell vite at han har kreft.  Foto: Stella Pictures
TØFF BESKJED: For to uker siden fikk Henning Mankell vite at han har kreft. Foto: Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: I et innlegg i avisen Göteborg-Posten avslører Henning Mankell (65) at han nylig fikk kreftdiagnosen. Den svenske forfatteren oppsøkte legen for nakkesmerter, men undersøkelser avdekket at Mankell har en svulst i nakken og en i venstre lunge.

- Da jeg reiste tilbake til Gøteborg dagen etter gjorde jeg det med en alvorlig kreftdiagnose, skriver han selv i Göteborg-Posten.

Etter den dramatiske beskjeden fra legene var forfatteren helt utslått.

- Jeg husker ikke hjemreisen spesielt godt. Bare takknemligheten for at Eva Bergman, min kone, var sammen med meg.

Deler opplevelsen

Det er 14 dager siden han fikk diagnosen og går nå gjennom ulike tester før behandlingene starter. Mankell bestemte seg raskt for å dele opplevelsen med omverdenen og vil fortsette å skrive om livet etter kreftdiagnosen.

- Jeg bestemte jeg tidlig for å forsøke å skrive om dette som handler om smerte og lidelse og rammer så mange mennesker. Men også om en forbløffende legevitenskap og et lys som finnes bak tåken.

65-åringen har gjort stor suksess med kriminalromanene om politietterforsker Kurt Wallander fra Skåne. Han har solgt over 40 millioner bøker verden over.

LES OGSÅ: Bond-pike funnet død

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer