Avril Lavigne:

- Jeg har kjempet både fysiske og psykiske kamper

Den kanadiske rockestjernen snakker ut om kampen mot sykdommen.

HJEMMEVÆRENDE: Avril Lavigne har de siste årene slitt med sykdom, og har dermed holdt seg hjemme. Nå snakker hun ut. Foto: NTB Scanpix
HJEMMEVÆRENDE: Avril Lavigne har de siste årene slitt med sykdom, og har dermed holdt seg hjemme. Nå snakker hun ut. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 2014 trakk rockestjernen Avril Lavigne (33) seg tilbake fra rampelyset i flere måneder, og det ble spekulert på om det var problemer i forholdet mellom henne og ektemannen Chad Kroeger (43).

Sannheten var derimot en helt annen, da den kanadiske artisten et par måneder senere fortalte at hun hadde vært fraværende grunnet sykdom.

- Jeg føler meg ikke bra. Jeg har noen helseproblemer. Så vær så snill, husk på meg i bønnene deres, skrev hun i en privat melding til en fan på Twitter.

Etter det ble det igjen stille, før det i 2015 ble kjent at Avril hadde blitt diagnostisert med lyme borreliose, en sykdom som ifølge Norsk lyme borreliose-forening forårsakes av en bakterie etter et flåttbitt.

I 2016 brøt hun nok en gang tausheten, og informerte fansen om hva som hadde foregått i livet hennes de siste årene.

SKILSMISSERYKTER: Da Avril Lavigne trakk seg tilbake fra rampelyset, trodde mange det var fordi det var problemer mellom henne og ektemannen Chad Kroeger. Her er de avbildet sammen i 2013, ett år før sangstjernen ble syk. Foto: NTB Scanpix
SKILSMISSERYKTER: Da Avril Lavigne trakk seg tilbake fra rampelyset, trodde mange det var fordi det var problemer mellom henne og ektemannen Chad Kroeger. Her er de avbildet sammen i 2013, ett år før sangstjernen ble syk. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Blant annet hadde hun jobbet med et splitter nytt album.

- Det har vært en lang prosess å bli frisk, og jeg vil være sikker på at albumet er perfekt for dere! Dere fortjener min beste innsats og det er det jeg skal gi, skrev hun blant annet i et notat delt på Twitter.

Hadde akseptert døden

Nå snakker 33-åringen ut om den alvorlige sykdommen som har holdt henne hjemme og hindret henne fra å opptre de siste årene.

Det gjør hun i et åpent brev til fansen via sin egen nettside, melder Independent.

- Jeg har tilbrakt de siste fem årene hjemme, og jeg har kjempet mot sykdommen. Det har vært de verste årene i livet mitt, da jeg har kjempet både fysiske og psykiske kamper, skriver hun blant annet i brevet.

33-åringen skriver videre at kampen mot sykdommen til tider har føltes som en drukning, da hun har følt at hun var under vann og trengte å komme opp for luft.

- Jeg hadde akseptert døden, og kjente kroppen min sakte men sikkert slo seg av, skriver hun.

Saken fortsetter nedenfor.

Vil øke bevisstheten

Den kanadiske rockestjernen forklarer at en del av henne ikke ønsker å snakke om sykdommen, men at hun samtidig ønsker å øke bevisstheten rundt den.

- Et lite insekt kan bite deg og ødelegge mye. Folk er ikke klar over at et slikt bitt må behandles nesten umiddelbart, skriver hun.

Hun legger til at det er et stort problem at mange går ubehandlet fordi de ikke får diagnosen. Mange sliter også med å betale for behandlingene.

33-åringen opplevde selv frustrasjon da hun i 2014 merket symptomer som sløvhet og dårlig pust. Ifølge Daily Mail besøkte hun en rekke spesialister, men ingen av dem diagnostiserte henne riktig. Hun har også tidligere fortalt at hun opplevde å ikke bli trodd.

GJENNOMBRUDD: Kanadiske Avril Lavigne slo for alvor gjennom i musikkbransjen i 2002. Her er hun avbildet under MTV Movie Music Awards samme år, der hun gikk av med seieren som «årets beste, nye artist». Foto: NTB Scanpix
GJENNOMBRUDD: Kanadiske Avril Lavigne slo for alvor gjennom i musikkbransjen i 2002. Her er hun avbildet under MTV Movie Music Awards samme år, der hun gikk av med seieren som «årets beste, nye artist». Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg snakket med flere leger som sa at jeg var gal og at problemene mine ikke eksisterte, sa hun til ABC News i 2015.

For å øke bevisstheten rundt lidelsen lyme borreliose, har Avril Lavigne nå opprettet en egen seksjon på nettsiden sin, som tilbyr ressurser for forebygging av sykdommen.

LES OGSÅ: - Nå blir det bare ruging fremover

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer