- Jeg har jo et savn fortsatt

Kari Traa sier til Seoghør.no at hun fokuserer på de gode minnene etter farens bortgang i februar.

SEOGHØR.NO: Denne uken snakket den tidligere fristilkjøreren Kari Traa (41) ut om sin fars nylige bortgang i et personlig intervju i KK.

Faren gikk bort i februar, etter å ha tilbragt flere dager på sykehus.

– Det gikk jo veldig fort, fra vi snakket med ham, til han bare forsvant. Jeg satt ved sengen hans da han døde. Jeg har aldri sett noen dø før. Det føles merkelig å aldri skulle ha ham hos oss igjen, forteller Kari til KK.

Torsdag møtte Traa pressen under lanseringen av sin nye sommerull-kolleksjon. Og OL-vinneren fortalte at hun nå ser lysere på fremtiden igjen etter en trist tid.

Se hele videointervjuet med Kari Traa øverst i saken.

- Jeg har det bra, men jeg har jo et savn fortsatt. Jeg har mange gode minner som jeg tar med meg videre. Og jeg var heldig som fikk ha faren min så lenge som jeg fikk, sier hun til Seoghør.no.

OL-VINNER: Kari Traa var verdens beste i kulekjøring. I 2002 vant hun OL-gull i Salt Lake City.
OL-VINNER: Kari Traa var verdens beste i kulekjøring. I 2002 vant hun OL-gull i Salt Lake City. Vis mer

Saken fortsetter under bildet.

Et prosjekt hun bruker mye tid på, er å oppmuntre folk til å komme seg opp av sofaen.

Klesgründeren synes det er bra at vi er blitt flinkere til å komme oss ut i aktivitet. Men vi har enda et stykke å gå.

- Vi er i bunn og grunn for slappe på det jevne. Vi sitter for mye i ro. Men de siste årene er damer og jenter blitt utrolig flinke til å trene. Mye for å holde seg i form og sikkert for å se bra ut.

LANSERTE ULLKOLLEKSJON: Traa lanserte denne uken sin nye kolleksjon av sommerulltøy. Foto: Thomas Horni, Seoghør.no
LANSERTE ULLKOLLEKSJON: Traa lanserte denne uken sin nye kolleksjon av sommerulltøy. Foto: Thomas Horni, Seoghør.no Vis mer

- Det å være fysisk sterk er blitt en trend nå, og den håper jeg bare kan holde seg oppe. Da blir det bra helse til slutt.

Trener fortsatt mye selv

Traas nye kolleksjon består av tynt merino-ull, som passer til sommerbruk. Og selv om hovedpersonen selv stempler seg som litt lat, trener hun fortsatt mye for å holde seg i form.

- Jeg er jo litt lat av meg da, jeg prøver så godt jeg kan med litt jogging og litt styrketrening, men jeg er sånn at hvis jeg ikke skal konkurrere i noe, så finner jeg ikke motivasjonen til å trene slik jeg gjorde før. Men jeg er vel i god nok form til å være en forholdsvis fersk tobarnsmor tror jeg, sier hun til Seoghør.no.

LES OGSÅ: Selger sin rålekre Oslo-kåk